Strona 76 z 204 PierwszyPierwszy ... 26666768697071727374757677787980818283848586126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 2037

Temat: Chiptuning

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Jadąc z bypasem do serwisu to tak jakbyście jechali z wpietym boxem. Przeciez aso widzi dodatkowe kable [emoji16]
    ...
    Panikujesz. Moje ASO nie widzi dodatkowych kabli, i sobie spokojnie podjechałem z wpiętą zaślepką. Za to w dłuższą trasę, zwłaszcza za granicą zawsze zabieram grzechotkę z nasadką 10 i wkrętak, żeby w razie czego zdemontować całość przed przyjazdem holowania gwarancyjnego

Użytkownik Świeżak
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Ile taka przyjemnosc w postaci boxa, kto jest tego producentem, ile jest osob z forum, ktore to ma, jakie sa przyrosty realne (km/Nm, osiagi), uciazliwy jest tego demontaz (dla srednio zdolnej manualnie osoby)? Z gory dziekuje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar moosiak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Wrzucałem tutaj kiedyś foto z hamowni boxa Racechip tego średniego seria ok. 209 -> 272 na ostatnim ustawieniu. Montaż po pierwszej próbie idzie bardzo szybko.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Musze jeszcze to zonie sprzedac, ale chyba decyzja zapadla . Sredni wyglada rozsadnie cenowo i chyba nie warto klas za ok 15 koni i 120 niuta te 950 zl. Liczac, ze oszczedze nawet 0.5 litra na 100 km to w 2 lata sam sie splaci. Lubie takie argumenty finasowe .
    Ostatnio edytowane przez phanteon ; 08-08-2019 o 20:11

Użytkownik Rowerzysta Avatar moosiak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Po prostu zamontuj i cichosza

Użytkownik Świeżak Avatar MaZzi_M
    Auto
    Veloce

Domyślnie

To ja trochę odgrzeję kotleta ponieważ już się zakręciłem. Jak wygląda sytuacja z hamownia i napędem q4, czy po aktywacji dynomode i spięciu hamowni AWD istnieje możliwość hamowani auta, czy nadal wywala błędy?
    Pamiętam, ze ktoś pisął o VTG które próbowało się podjąć tego zadania, ale im coś nie poszło - potem był brak update'u. W skrócie:
    - ktoś hamował giulie, stelvio z q4?
    - jeżeli tak, wystarczał sam "dynomode"?

Dzięki, zbadam do końca temat tuningu oraz porównania boxów Racechip i Squadra tylko potrzebuje kilku składowych

Użytkownik Maniak resoraków Avatar weloo
    Mieszka w
    Rzeszów, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał MaZzi_M Zobacz post
    To ja trochę odgrzeję kotleta ponieważ już się zakręciłem. Jak wygląda sytuacja z hamownia i napędem q4, czy po aktywacji dynomode i spięciu hamowni AWD istnieje możliwość hamowani auta, czy nadal wywala błędy?
    Pamiętam, ze ktoś pisął o VTG które próbowało się podjąć tego zadania, ale im coś nie poszło - potem był brak update'u. W skrócie:
    - ktoś hamował giulie, stelvio z q4?
    - jeżeli tak, wystarczał sam "dynomode"?
    Hamowalem Giulie Veloce (Q4) w zeszlym roku na wakacjach tryb D, bez dyno mode, hamowania 4x4 dyno-projektu z synchronizacją osi, nie wywalilo bledow (hamowalem u Krzyska w Power-Soft Bachowice)
    Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl

Użytkownik Świeżak Avatar MaZzi_M
    Auto
    Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał weloo Zobacz post
    Hamowalem Giulie Veloce (Q4) w zeszlym roku na wakacjach tryb D, bez dyno mode, hamowania 4x4 dyno-projektu z synchronizacją osi, nie wywalilo bledow (hamowalem u Krzyska w Power-Soft Bachowice)
    Wow, dzięki za info! Takiej informacji nie znalazłem, zatem będę musiał sprawdzić jak to u mnie wygląda

Użytkownik Świeżak
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Panowie

Będę brał boxa RS, w necie jakoś średnio z dostępnością informacji takich typowo użytkowych i zastanawiają mnie trzy sprawy:
    - jak z montażem, bo nie będę jechał do Warszawy ani do Częstochowy - to jest gotowe od momentu podłączenia, czy trzeba to uaktywniać, dać się temu zaadaptować,
    - gdzieś mignęła mi informacja o kilku mapach - jak to się wybiera jeśli nie dokupi się moduły BT, bo pewnie główne po to to jest?
    - co daje jeszcze moduł BT?

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Montaż jest prosty ale dla kogoś, kto trochę dłubał lub dłubie przy autach (lub w ogóle jest zaznajomiony z trzymaniem narzędzi). Zmiana map opisana jest w instrukcji obsługi w sposób dosyć czytelny, podobnie warunki, jakie trzeba zachować podłączając boxa.
    Nie wiem co poza zmianą map daje BT bo nie mam.