Kurcze to mi się mętlik zaczął robić w głowie
Zależy mi na tym, żeby na zimę zostały 17stki (nie chcę kupować dodatkowych felg). Nie chciałbym też, żeby auto za nisko stało, bo w zimie nie o to chodzi. Ma być stabilnie, na pewno wyżej niż w lato gdzie mam 225/45. Z tego co zauważyłem są tacy, którzy radzą zakładać jak najwyższy balon, żeby auto stało jak najwyżej. Były też głosy, że wtedy auto nie prowadzi się stabilnie.
Przy tym rozmiarze nie będzie za nisko na nasze polskie drogi?
225/45 również nie ma homologacji.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km
Wiem, po prostu takie już dostałem razem z autem przy zakupieakurat o sprawach z ubezpieczycielem przy ewentualnej szkodzie, aż tak nie myślę. Najwyżej będę się kłócił, bo przy wpłacaniu składki wszystko jest super, a przy wypłaceniu nic się zgadza
. Chodzi mi o dobre prowadzenie i żeby auto nie wisiało za nisko tych wszystkich zasp
.
a teraz zakłócę Wam cały spokój i harmonie
ja zimowych używam właśnie 225/45r17 w sumie jak i letnich. siedzi dobrze jak na pług
nie, no żart, nic nie przyciera, chyba że mieszkasz w limanowej to tam i defenderem przytrzesz
i tu ciekawostka używam ContiWinterContact'ów, choć nie mam czujników ciśnienia
i mówią wiele złych rzeczy na opony typu runflat a ja nigdy nie zmienie już zimy na nie runflaty.
dziś na ten przykład jadę do roboty 50km bezstresowo, gdy przy dość mocnym winklu przy predkości 140km/h leciutko mi dupką w SW zarzuciło, patrze na termometr- 4.5st.. hmmm coś za ciepło by było ślisko, ale chu7 pomyślałem i cisnąłem dalej do roboty.
w robocie nie dawało mi to spokoju, czemu dupką mi zarzuciło. po robocie postanowiłem wykopać z bagażnika manometr. sprawdzam ciśnienie we wszystkich kołach a tu w lewym tyle 0.0 bar hmm ciekawe.. toczę powoli koło, patrze a tam gwóżdź pierd07ony siedzi i sie cieszy.
wziąłem podpompowałem moim magicznym kompresorem koło do 2.5bar i pojechałem spokojnie do przydomowego wulkanizatora 50km..
komfort runflatów warty ceny. co by było w przeciwnym wypadku? sciaganie lawety ADAC? babranie sie w dojazdówke?
moja SIWO 9 --------> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...szara_9_a.html
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki