Strona 76 z 144 PierwszyPierwszy ... 26666768697071727374757677787980818283848586126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1436

Temat: “Motor Control System Failure” - co z tym zrobić

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Plemek4 Zobacz post
    to dlatego pytam co moze byc w benzynie bo tak sie sklada ze zauwazylem ze wszyscxy o dieslach pisza!!!

- - - Updated - - -

Btw. dzieki za pomoc http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/203.html. tak sie sklada ze o e46 twszysko bym ci mogl na forum powiedziec a ze AR jezdze od jakichs 3 mies do dzieki za pomoc!!!!!!!!!
    Nie ma się co spieniać kolego tylko wystarczy troszkę poszukać w sieci

A przede wszystkim podłączyć się pod kompa, bo w przeciwnym razie to jak wróżby z fusów

MCSF może być spowodowany wieloma usterkami, i tak na przykład może pochodzić z układu wydechowego i sondy lambda ale może mieć też inne źródło... Dlatego PRIORYTETEM w diagnozie jest podłączenie pod KOMPUTER i odczytanie kodu błędu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Plemek4
    Mieszka w
    Rabka Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.8TS

Domyślnie

A i zapomnialem napisac ze jako tako nie wyswietla mi sie teraz wogole ten bład tylko przedwczoraj jak jechalem to przez jakies 2sekundy zaswiecila kontrolka zaczelo piszczec wyskoczyl ten napis na komputerze i od tamtej chwili do dzisiaj nie wyswietla juz zadnego błedu... mozliwe zeby przez ujemna temperatute cos przyswirowalo i wyswietlilo ten blad czy raczej cos nie tak bedzie?? przejechalem jakies 150km i ani raz nie wyskoczyl ten blad a silniczek chodzi dobrze...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

To nie szukaj kolego problemów tam gdzie ich nie masz - po prostu chwilowo jakiś czujnik stracił kontakt elektryczny
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Plemek4
    Mieszka w
    Rabka Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.8TS

Domyślnie

Czyli myslisz ze wszystko jest ok i nie ma sie czym przejmowac??

Użytkownik Świeżak Avatar _M_
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Jest: MEGANE RS 3 // Były: Alfa Brera 2.4+ , GT 1.9+

Domyślnie

Witam wszystkich. Niestety, dzisiaj i mnie dopadł ten problem. Zrobiłem ok. 50km (połowę w korkach), po paru godzinach musiałem ponownie wyjechać, a moim oczom ukazał się błąd i świecąca kontrolka. Nie zauważyłem spadku mocy, lub innych objawów, jednak rano, przed wyjazdem migał przebieg (przeczytałem kiedyś, że może być to związane ze słabym napięciem, lub jest to oznaką, iż należy odwiedzić serwis- kiedyś wyskakiwało nawet powiadomienie. [ już to przerabiałem w tym inne błędy, które faktycznie miały związek z padniętym aku- samochód przez policję i wydział komunikacji stał kilka miesięcy i stał by dalej, gdyby nie prawnicy].
    Samochód był w serwisie 2tyg temu, miał być sprawdzony od A do Z i w teorii został, jednak Panom umknęła pocąca się pokrywa 5ego biegu, oraz cieknący przewód wspomagania (może obraz był zamazany przez to, że samochód ostatnie miesiące przestał i nic na pokrywie nie było widać- nie wiem, nie znam się ). Panowie z ASO stwierdzili, że samochód jest w świetnym stanie, i mam spokój na wiele tysięcy (impreza była kosztowna), tym bardziej denerwujący jest ten błąd.
    Z tego co wyczytałem, przyczyną w moim wypadku (benzyniak) może być czujnik wału, lub stare świece. W przyszłym tygodniu odwiedzę ASO oraz Irbis we Wrocławiu (przewody i pokrywa) i dam znać, co Panowie znaleźli.

Powodzenia wszystkim.
    Ostatnio edytowane przez _M_ ; 01-11-2012 o 01:06

Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line

Domyślnie Alfa 147 '07 JTDm 120 KM.

Witam wszystkich. W piątek kupiłem swoją pierwszą Alfę . Wracając z Niemiec gdzie została kupiona, na trasie, podczas dosyć ostrego hamowania usłyszałem pip, pojawił się komunikat i zapaliła sie żółta kontrolka. Auto nie ciągnie więcej niż 3200 obrotów. Nie jest jakoś specjalnie zamulone. Wcześniej przed trasą wyciągany był akumulator - jeśli to ma jakieś znaczenie. Nie wiem co może być przyczyną. Do tego wszystkiego pękła mi link od otwierania maski i nie mogę zajrzeć do środka. Zamówiłem już nową, jutro mechanik będzie próbował otworzyć maskę i wymienić nieszczęsną linkę. Silnik pracuje bardzo równo, odpala na dotyk. Poradźcie co może być przyczyną, bo nie chcę się zniechęcać do tego auta już od początku

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał BB85 Zobacz post
    Witam wszystkich. W piątek kupiłem swoją pierwszą Alfę . Wracając z Niemiec gdzie została kupiona, na trasie, podczas dosyć ostrego hamowania usłyszałem pip, pojawił się komunikat i zapaliła sie żółta kontrolka. Auto nie ciągnie więcej niż 3200 obrotów. Nie jest jakoś specjalnie zamulone. Wcześniej przed trasą wyciągany był akumulator - jeśli to ma jakieś znaczenie. Nie wiem co może być przyczyną. Do tego wszystkiego pękła mi link od otwierania maski i nie mogę zajrzeć do środka. Zamówiłem już nową, jutro mechanik będzie próbował otworzyć maskę i wymienić nieszczęsną linkę. Silnik pracuje bardzo równo, odpala na dotyk. Poradźcie co może być przyczyną, bo nie chcę się zniechęcać do tego auta już od początku
    Mnie sie tez tak przy ostrym hamowaniu zrobio,ale zgasilem ,zapalilem i od tego momentu,nawet przy ostrym hamowaniu żadenych komunikatów,auto nie straciło mocy,także moze u Ciebie to chwilowa usterka,podepnij kompa czy nie ma błędu i wtedy zobaczysz..jak będzie sie powtarzać i ciągnie tylko do 3200 to moze być kilka,przyczyn,przeczytaj temat.

Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    Mnie sie tez tak przy ostrym hamowaniu zrobio,ale zgasilem ,zapalilem i od tego momentu,nawet przy ostrym hamowaniu żadenych komunikatów,auto nie straciło mocy,także moze u Ciebie to chwilowa usterka,podepnij kompa czy nie ma błędu i wtedy zobaczysz..jak będzie sie powtarzać i ciągnie tylko do 3200 to moze być kilka,przyczyn,przeczytaj temat.

Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2

U mnie świeci się cały czas. Jutro będę u mechanika, zobaczymy co powie.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał BB85 Zobacz post
    U mnie świeci się cały czas. Jutro będę u mechanika, zobaczymy co powie
    Nie masz nikogo znajomego z kompem i z FESem?... Mechanik weźmie parę groszy za samo podłączenie (chyba że to jakiś dobry znajomy).

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Jutro robię pierwszy przegląd potrzebny do rejestracji auta, pracuje tam znajomy mechanik - może będzie umiał ocenić co jest nie tak. Jeśli nie to pojadę podłączyć pod kompa i odczytać błędy.