Strona 78 z 127 PierwszyPierwszy ... 28686970717273747576777879808182838485868788 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1263

Temat: Sprowadzenie z USA

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

https://www.copart.com/lot/47915552/...i-ny-rochester

kto pierwszy ten lepszy. Bezposrednio od ubezpieczalni, właśnie sie pokazała. docelowo ok 85- 90 tys pod klucz

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Szkoda, że nie tydzień temu

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał Szuman1981 Zobacz post
    https://www.copart.com/lot/47915552/...i-ny-rochester

kto pierwszy ten lepszy. Bezposrednio od ubezpieczalni, właśnie sie pokazała. docelowo ok 85- 90 tys pod klucz
    Przepraszam, ale co jest rewelacyjnego w rozbitku bez przodu, z wywalonymi 6 poduchami i w przeciętnej wersji wyposażenia?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Przepraszam, ale co jest rewelacyjnego w rozbitku bez przodu, z wywalonymi 6 poduchami i w przeciętnej wersji wyposażenia?
    to iż docelowo samochód wyjdzie ok 50% jego wartości, to że uszkodzenia nie dyskwalifikują tego samochodu do niewielkiej odbudowy, to że poduchy są elementem wymiennym, i wystarczy je wymienić tak jak kazdy inny element nie konstrukcyjny tego samochody, a wyposażenie, no cóż, zawsze można sobie zmienić fotele nawet na Carbon z Quadro, za 10 tyś, i wtedy masz lepszy wypas niż w P{olszy Wszystko kwestia wyboru, Ja uważam że samochody są stanowczo za drogie jako nowe, więc nie lubie przepłacac, a Jak ktoś ma cisnienie jeżdzić nowym, i tyle płacić by być pierwszym pierdzącym w fotel, to już jego wybór i kasa

Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Wszystko kwestia wyboru, Ja uważam że samochody są stanowczo za drogie jako nowe, więc nie lubie przepłacac, a Jak ktoś ma cisnienie jeżdzić nowym, i tyle płacić by być pierwszym pierdzącym w fotel, to już jego wybór i kasa
    Nie kwestionuje sensu sprowadzenia samochodu z USA, ale wybór tego konkretnego egzemplarza. Sztuka jakich wiele na aukcjach.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Te samochody mają w zawieszeniu dużo aluminium. Jak znam się na metalach (przyznaję, że nie na zawieszeniach) to niestety zawsze w takim wypadku jest szansa niewidocznych uszkodzeń struktury materiału które mogą zaskutkować jakimś pęknięciem i rowem w dość nie oczekiwanym momencie. Aluminium to dość parszywy pod tym względem metal.
    Może się mylę ale chyba nie chciałbym takim czymś jeździć z obawą, że pierdzenie może przerodzić się w coś większego... :-).
    (no chyba, że widoczne uszkodzenia wydają się Ci "drobne" i bez wpływu).

No i co do wartości. Może i będzie to 50% kosztów nowego, ale wartość również tyle.
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 19-07-2022 o 16:33

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Te samochody mają w zawieszeniu dużo aluminium. Jak znam się na metalach (przyznaję, że nie na zawieszeniach) to niestety zawsze w takim wypadku jest szansa niewidocznych uszkodzeń struktury materiału które mogą zaskutkować jakimś pęknięciem i rowem w dość nie oczekiwanym momencie. Aluminium to dość parszywy pod tym względem metal.
    Może się mylę ale chyba nie chciałbym takim czymś jeździć z obawą, że pierdzenie może przerodzić się w coś większego... :-).
    (no chyba, że widoczne uszkodzenia wydają się Ci "drobne" i bez wpływu).

No i co do wartości. Może i będzie to 50% kosztów nowego, ale wartość również tyle.
    No i tutaj co do wartości sie bardzo róźnimy, bo Ja nie uważam iż samochody ze stanów są gorsze czy mniej warte, a i na rynku powoli sie to zaciera, i dobrze. Jeżeli wystawiłbyś cene 85-90 za zrobionego na otomoto, to obstawiam że od ręki by się znalazł chetnego i nie patrzyłby na kolor samochodu, tapicerki, czy jego powypadkowość, tylko by za tą kwotę brał, jak i za wiele wyższą, nawet 110 czy 120.
    Co do aluminium i naprawy takiego samochodu, wiec cena którą podałem wg mnie pokrywa ona naprawę samochodu pod klucz ( choć też i mogę ja troszkę niedoszacować, kupuję auta ze zdjęć, nie wszystko widać), i nikt nigdy nie da gwarancji że usuneło sie wszystkie usterki, ale każdy z Nas wie, że nowe samochody też potrafią sie zepsuć, poduszki wybuchają bez przyczyny, czy same potrafią sie zapalić, więc czy zakup tak uderzonego samochodu jest bezpieczne w pozniejszym użytkowaniu, wg mnie tak, Ja i Moja cała rodzina jeżdzi samochodami sprowadzonymi przeze mnie i naprawionymi. Co do tego każdy ma swoje zdanie, Ja po prostu przedstawiam swoje. Chcesz to kupujesz nowy, chcesz ze stanów, to bieresz co jest i płacisz dużo mniej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Nie kwestionuje sensu sprowadzenia samochodu z USA, ale wybór tego konkretnego egzemplarza. Sztuka jakich wiele na aukcjach.
    wyposażenie dodatkowe, rzeczywiście nie jest pełne, ale do bidy też mu daleko, za takiego samego używanego, z Polska Salon, musiałbyc dać x2, przodu wg Cb nie ma? to chyba widzimy dwa różne ogłoszenia, bo wg mnie ten samochód jest lekko uszkodzony, a siedzę już długo w tym biznesie. Samochód jest rozebrany do oględzin, więc jesgo wygląd może odstraszać, ale wszystkie główne elementy są nie ruszone, jak i konstrukcja. Zasadniczą różnicą jest cena za Niego, a czy za taką kwotę jesteś w stanie poruszać się samochodem w tym kolorze i z takim " bidnym" wypasem , to już Twój wybór

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

No i tutaj co do wartości sie bardzo róźnimy, bo Ja nie uważam iż samochody ze stanów są gorsze czy mniej warte,
    no raczej tak to nie jest, różnice w cenie są znaczne. może myli CIę że niektóre ogłoszenia to np na niby Veloce 2018 (co sugeruje z tych roczników auto EU) a w rzeczywistości okazuje się jakis TI sport bez pełnej konwersji i to produkcja 2016 bo nie raz tego typu ogłoszenia wiadziałem (ktoś wpisał datę rejestracji albo jeśli już to rok modelowy)- to moze mylić i zamęt co do interpretacji cen wprowadzać. inaczej koszuje auto EU z historią serwisową, bezwypadkowe, poaktualizowane ze zrobionymi wszystkimi kampaniami, w pełni legalne na drogach EU, vs powypadkowe auto z "regenerowaną" deską, brakiem sprysków, lampami USA albo już EU ale bez poziomowania co jest 80-90% przypadków przy autach USA niestety a blisko 100 przy typowych handlarzach (albo Q z elementami z Veloce bo błotniki/zderzak przód i maska za drogie/niedostępne itp). Nie wspominam już o regenerowanych poduszkach - przy takim wystrzale jak na zdjęciu koszt nowych poduch/napinaczy to kilkanaście tysięcy zł, używek USA nie ma u nas tak?

2/3 zainteresowanych kupnem auta odwraca sie na pięcie jak słyszy USA/powypadek. owszem kupno takiego to tańszy sposób na kupienie sobie takiego auta, ale coś za cos, to nie jest auto 100% wartościowe, dlatego zarówno mniej kosztuje w zakupie jak i mniej dostaje się potem przy odsprzedaży. w usa to jednak był salvage. a zrobione auta po naprawach widziałem niejedno jak robiłem retrofity/przeprogramowywania na EU jeszcze, było kilka które były mało stuknięte wcześniej i dobrze zrobione, w większości były jednak oszczędności, słabe lakierowanie, coś połamane, coś brakowało a i byli fani regenerowanych poduszek.

Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

siedzę już długo w tym biznesie
    Na takie "zwroty" polecą co najwyżej ludzie kupujący samochód pierwszy raz.

przodu wg Cb nie ma? to chyba widzimy dwa różne ogłoszenia
    Brak zderzaka, pasa przedniego, wzmocnienia, reflektorów, pewnie radaru - tak, to jest brak przodu. Chyba, że dla Ciebie brak przodu to brak przednich podłóżnic

wyposażenie dodatkowe, rzeczywiście nie jest pełne, ale do bidy też mu daleko
    Do polskiej bidy tak, ale jako że długo w siedzisz w tym biznesie to wiesz, że szmacianej tapicerki, ani felg 16stek nigdy nie było w USA. Jedyne co tu widzę nad amerykańską serię to szklany dach.

Gdybyś wrzucił egzemplarz z wywalonymi czterema, a nie sześcioma poduchami i kompletnym przodem LUB bez przodu, ale z całymi poduchami to mógłbym cmokać z zachwytu. A tak to nadal przeciętna sztuka. Pomijam fakt, że przed zakończeniem licytacji i bez znajomości finalnej ceny to jak dzielenie skóry na niedźwiedziu.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Ci co kupują w stanach i wiedza co kupują to jest fajne auto i mało uderzone. Pisze z doświadczenia i cena bardzo dobra za roczne auto.