Strona 78 z 210 PierwszyPierwszy ... 28686970717273747576777879808182838485868788128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2098

Temat: Konin Alfa

Użytkownik Świeżak Avatar Piracik
    Mieszka w
    Kleczew, Poland
    Auto
    była 156 1,9 JTD 16V 2003r, jest Giulietta 2,0 JTDM 2012r

Domyślnie

Xofer pogoda Wam się udała nad morzem?? co do soboty to jeśli się sprężycie to do 16 postaramy się wpaść, bo później zawoże dziadków moją Bellą na wesele Widziałeś jak Biłgoraj zalało ciekawe czy zlot wypali.....

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Pogoda spoko - upałów może nie było ale przynajmniej nie padało Jeśli o Biłgoraj chodzi to tam jest tylko tor a nocleg i reszta zabawy 50km dalej w stronę Ukrainy także jak coś to najwyżej nie będzie toru ale narazie nikt z organizatorów nie informuję o zagrożeniu Nad morzem Klaudynie morskie powietrze pofalowało tak, że w ubraniu wskoczyła do wodyhehe. Ogólnie byliśmy środkami komunikacji i kosztował nas to jakieś 450zł mniej niż Alfą Cała podróż trwała 3.5h do Gdańska pośpiechem i 1.5h z Gdańska promem na Hel - polecam, rok temu byłem autem i jakoś było tak mniej swobodnie a teraz cały czas browarek

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    jest: alfa 156 jtd 8V 2002r, fiat uno 1,4 1997r była: alfa 166 3,0 V6 24V 2001r

Domyślnie

xofer no to faktycznie z tym pociągiem i promem niezły pomysł
    A xo do spota to wiem że piatek i sobota odpada, zatem może niedziela??

P.S. Stereo mam coś dla Ciebie
    czarny dym power!!!

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Yago dlaczego piatęk i sobota odpadają, o czymś nie wiem?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    jest: alfa 156 jtd 8V 2002r, fiat uno 1,4 1997r była: alfa 166 3,0 V6 24V 2001r

Domyślnie

źle sie wyraziłem, chodzi o to że mi niepasuje ani piątek ani sobota więc może niedziela??
    czarny dym power!!!

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Jak dla mnie może być również niedziela - niech reszta się wypowie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tweety
    Mieszka w
    Golina, Poland
    Auto
    AR 155 1.7 TS 94r jest, AR 166 3.0 V6 24V 01r jest

Domyślnie

Niedziela mi pasuje
    AR 155 1.7 TS 85 KW, 115KM `94 ROSSO BORDEAUX - Była niestety
    AR 166 3.0 V6 24V, 220 KM `01 NERO - Jest (Dawna alfa Yago_)

michao1
    Gość

Domyślnie może ktoś pomoże z okolicy..

witam wszystkich posiadaczy aluni.
    Może ktoś miał podobny problem?: Pierwszy raz od 3 lat jak mam swoją alę nie chciała odpalić. Trzymałem ja na rozruszniku i nic. Po jakimś czasie kręcenia jakby zaskakiwała, po czym odpaliła. Wsiadłem przejechałem jakieś 100m po czym straciła moc, zapaliła się kontrolka check engine i zgasła. Probowałem ją odpalić i zero efektu.po ok 5 min wsiadłem i spróbowałem odpalić. Po dłużyszym kręceniu odpaliła ale silnik pracował szarpiąc. Zgasiłem. Opdaliłem ponownie trzymając ją dłużej niż normalnie na rozruszniku. Kontrolka check engine zgasła. Silnik nie szarpał, ale wyczułem że ma słabą moc nadal. Nie kopci choć zauważyłem lekki biały dymek z wydechu ale to może z różnicy temperatur - w garażu 12 stopni silnik miał ponad 60. Muszę się przyznać że ostatnio lałem też do mojej ali ropkę nie ze stacji, ale podobno z dobrego żródła (audi i octavia tdi jeżdzą na tej ropie bez problemu). Bardzo proszę o pomoc, bo z góry obawiam się wysokich kosztów tego problemu. Wymieniłem filtr paliwa i niestety nie pomogło. Po podłączeniu kompa pokazało błąd - rozdzielacz ciśnienia paliwa. Miał ktoś podobny przypadek?

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

To może spotkajmy się i w Sobotę i w Niedzielę W sobotę jest Radio Zet więc najprawdopodobniej i tak wszyscy będziemy w Ślesinie a w niedziele jest super gwiazda Ich Troje

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Cytat Napisał michao1 Zobacz post
    witam wszystkich posiadaczy aluni.
    Może ktoś miał podobny problem?: Pierwszy raz od 3 lat jak mam swoją alę nie chciała odpalić. Trzymałem ja na rozruszniku i nic. Po jakimś czasie kręcenia jakby zaskakiwała, po czym odpaliła. Wsiadłem przejechałem jakieś 100m po czym straciła moc, zapaliła się kontrolka check engine i zgasła. Probowałem ją odpalić i zero efektu.po ok 5 min wsiadłem i spróbowałem odpalić. Po dłużyszym kręceniu odpaliła ale silnik pracował szarpiąc. Zgasiłem. Opdaliłem ponownie trzymając ją dłużej niż normalnie na rozruszniku. Kontrolka check engine zgasła. Silnik nie szarpał, ale wyczułem że ma słabą moc nadal. Nie kopci choć zauważyłem lekki biały dymek z wydechu ale to może z różnicy temperatur - w garażu 12 stopni silnik miał ponad 60. Muszę się przyznać że ostatnio lałem też do mojej ali ropkę nie ze stacji, ale podobno z dobrego żródła (audi i octavia tdi jeżdzą na tej ropie bez problemu). Bardzo proszę o pomoc, bo z góry obawiam się wysokich kosztów tego problemu. Wymieniłem filtr paliwa i niestety nie pomogło. Po podłączeniu kompa pokazało błąd - rozdzielacz ciśnienia paliwa. Miał ktoś podobny przypadek?

Polecam MotoPlus w Honoratce, za diagnozę dużo nie zapłacisz, spróbuj będzie za drogo to naprawisz później. Ciężko tak gdybać bo powodów może być co najmniej tyle ile koni w Twojej belli

michao1
    Gość

Domyślnie

Problem w tym że nie chce odpalać a już ją raz ciągałem do mechanika to bez wspomagania kierownicy i prawie bez hamulców. Taka akcja już nie widzi mi się dalej by ją ciągać