Strona 78 z 230 PierwszyPierwszy ... 28686970717273747576777879808182838485868788128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2293

Temat: Tarnów i okolice- lista forumowiczów.

Użytkownik Romeo Avatar Michał(Pliszka)
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Były:Alfa Romeo 156 2.0 155 KM | Alfa Romeo 147 1.6 105KM JEST - Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Mobilki nie potrzebuje ktoś Alufelg Dezent 15" o rozstawie szpilek 5x100 bo mi do Alfiszona nie pasują:/ w przystępnej cenie

Felgi pasują do :
    Audi ( A2, A3, TT )
    Seat ( Ibiza, Cordoba, Toledo II, Leon )
    Skoda ( Fabia, Octavia )
    Subaru ( Forester, Impreza, Legacy/Outback )
    Toyota ( Avensis, Carina, Celica, Prius )
    Volkswagen ( Beetle, Golf IV, Vento, Bora, Polo )

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Aluski Dezent 2.jpg
Wyświetleń:	29
Rozmiar:	91.7 KB
ID:	48361

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał kertoip160 Zobacz post
    Panowie jak wam ida przygotowania do sezonu letniego ? napiszcie cos ciekawego bo ciszaaaaa panuje
    Ehh... moje przygotowania do sezonu letniego rozpoczynają się od naprawy zawieszenia :/ Kilka dni temu, na ul. Lwowskiej w okolicach wiaduktu kolejowego wjechałem prawym przednim kołem (wróć: to złe słowo - "wjebałem się" za przeproszeniem) w dziurę kilkunastocentymetrowej głębokości. Auto nie wykazywało żadnych niepokojących objawów więc się nie zatrzymywałem. Jednak następnego dnia słyszę już wyraźne stuki w podwoziu. Na dzień dzisiejszy nie wiem, co to jest bo nie stuka zawsze. Jak już stuka to dość głośno - głucho, w metaliczny sposób. Jak zjeżdżam kołem z krawężnika to niemiłosiernie. Prócz tego przy większych nierównościach, muldach, a nawet niekiedy przy bardziej energicznej zmianie biegu. Czasem wydaje mi się, że to ewidentnie w zawieszeniu, a czasem, że jakoś pod podwoziem. Jutro jadę na szarpaki, a jak to nic nie wykaże to zostawiam auto koledze - mechanikowi i niech szuka do skutku. Jest to na pewno związane z tym uderzeniem w dziurę. Nie wiem... może sprężyna poszła, może amortyzator, a może się wieszak tłumika urwał ? Nie znam się na tym. Ale jest to głośne i nieprzyjemne. Jutro zaczynam z tym walczyć na poważnie. A co Wy o tym myślicie ??

Pozdrawiam - Mariusz

kertoip160
    Gość

Domyślnie

ja mam chęć kupic oryginały alufelgi do 166 tzw. telefony ale musze najpierw sprzedać moje stare aluski aha i mam pytanie czy alufelgi od forda podejda do alfy bo rozstaw jest taki sam czyli 5x108 ?

---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

ja powiem Ci Mariusz tyle że dzięki Bogu nie mieszkam w Tarnowie hehe ciężko powiedzieć co to może byc, ale wiem napewno że to się będzie wiązac z kosztami niestety :/
    ja mam problem z przegubem chyba bo podczas przyspieszenia słychac takie głuche i rytmiczne stukanie po prawej stronie i dzieje sie to własnie podczas obciązenia spowodowanego przyspieszaniem i prosze o rade :>?!

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

piotrek mialem to samo ostatnio i byl to przegub wewnetrzny a co do mariusza to tez bym obstawial przegub tyle ze nie koniecznie wewnetrzny
    o co k'mon???

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Maciek, jakby to faktycznie był przegub to szarpaki na stacji diagnostycznej są w stanie to wykazać ?

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

mysle ze tak napewno diagnosta to zauwazy jak juz bedziesz po diagnozie to napisz co to bylo
    o co k'mon???

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

A więc tak(choć podobno nie zaczyna się zdania od "a więc" ). Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej i okazało się, że na 99% jest to łapa (poduszka) silnika, a konkretniej odkręcona śruba. Chodzi o tę łapę od strony rozrządu. Amortyzator cały, sprężyna cała, przeguby całe. Generalnie powiedzieli mi, że w zawieszeniu się nie ma do czego doczepić absolutnie. Facet prowizorycznie ręką tę śrubę trochę podkręcił i już stuka zdecydowanie mniej. Jutro zostawiam auto koledze do roboty. Się okaże, czy wystarczy wymiana samej śruby/śrub, czy może trzeba będzie wymienić całą łapę. Wolałbym by to nie była cała łapa, bo nie ma podobno zamienników a oryginał 450 zł

alfaalfa1
    Gość

Domyślnie

No hej takie moje ciche zdanie nie widząc auta jest takie co do Mariusza to łapa bardzo możliwe tylko jak ktoś ci to będzie robił niech ci to na kleju do śrub osadzi i sprawdź sobie gumki na stabilizatoze bo czasem to tez takie są objawy a Piotrek to już chyba sobie poradził widzę Maciek ze nauczyłeś się troszkę hihi

kertoip160
    Gość

Domyślnie

też tak muslę Mariusz i musze sie rozglądnąc za takim cudem jaki to koszt :/

do Konrada ja sobie nie poradziłem z moim problemem i miałem do Ciebie dzwonić ale tak mi zeszło :] jestes dalej zainteresowany taką robutką ;>?

Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał alfaalfa1 Zobacz post
    No hej takie moje ciche zdanie nie widząc auta jest takie co do Mariusza to łapa bardzo możliwe tylko jak ktoś ci to będzie robił niech ci to na kleju do śrub osadzi i sprawdź sobie gumki na stabilizatoze bo czasem to tez takie są objawy a Piotrek to już chyba sobie poradził widzę Maciek ze nauczyłeś się troszkę hihi
    hahah z tad wlasnie wiem ze to bedzie przegub wewnetrzny
    o co k'mon???