Poniżej fotki jak wyglądał mój stary kolektor
Auto w chwili wymiany miało 175000
Poniżej fotki jak wyglądał mój stary kolektor
Auto w chwili wymiany miało 175000
Ta ekologia mnie wk.....ia !!!!
kolego kupiłeś nowy jeżeli tak to gdzie ?, czy reanimowałeś stary ?
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia
Tylko ze moj mechanior spojrzal okiem na kolektor z gory i stwierdzil ze klapek brak(bez wyciagania)mam plastikowy kolektor.macie jakies foto gdzie widacco i jak w plastikowym?
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
W plastikowym kolektorze nie widać w ogóle mechanizmu klapek. Zbudowane jest to tak ze miedzy kolektorem i głowica jest taki aluminiowy element z klapkami.
Do 1,9 zakładają kolektory ze 156 1,9 więc nie wiem czy nie lepsze rozwiązanie jak ktoś na szrocie dopadnie takowy . Z tymi silnikami i Bravo stare jezdziło i Stilo i inne klamory![]()
Co będzie objawem nieszczelności kolektora? Czy tylko smoła na zewnątrz? U mnie zerwana jest listwa sterująca, klapki mają luz, a cieczy (smoły żadnej nie widać) Silnik gdy jest gorący chodzi nierówno tak jakby falował co pozwala mi go podejrzewać , że ma lewe powietrze. Czy spotkal się ktos z objawem głośnej pracy turbo właśnie przez nieszczelny dolot w klapach? Chodzi mi o dźwięk podobny do syku powietrza. Nie ma dźwięku "karetki" ale właśnie takie coś podobne do gwizdu lub syku zanikające po zdjęciu nogi z pedału gazu.