Strona 79 z 105 PierwszyPierwszy ... 29697071727374757677787980818283848586878889 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Suv za wiki to samochód sportowo terenowy. Czyli faktycznie trochę dwie skrajności wykluczające się.

Kto co lubi i na co go stać. Ja dla siebie nie widzę zalet takiego samochodu. Przeważnie jeżdżę po mieście w korkach. Jak wyjadę na trasę to jak mówi klasyk "lubię zapier..." Nierzadko podróżuję z prędkością trzycyfrową z 2 z przodu Teraz jakbym kupił SUVa to w mieście spalanie dużo wyższe ze względu na masę a w trasie ze względu na rozmiary i opór powietrza. Do tego prowadzenie czegoś co ma wysoko środek ciężkości z pewnością do przyjemnych nie należy. Jeszcze osobiście nie jeździłem Stelvio ale zakładam, że będzie podobnie jak w innych tak dużych samochodach przy dużych prędkościach. Głośno. Parkowanie w mieście. Wszyscy chwalą, że wysoko zawieszony i po krawężnikach można jeździć. Nie wiem gdzie te osoby jeżdżą i gdzie parkują ale większość cywilizowanych miast jest dostosowana do normalnych samochodów i po krawężnikach jeździć nie trzeba. Jak jest krawężnik to prawdopodobnie nie jest to miejsce do parkowania a ty chcesz przycwaniaczyć i daruj sobie. Parkowanie takimi rozmiarami na parkingach galerii to udręka. Widoczność jest dobra ale do przodu. Do tyłu trzeba używać kamer.

Jak już kiedyś pisałem jedyna zaleta jaką widzę w SUV to wygoda wsiadania. Czyli można założyć, że taki samochód kupuje się dla pasażerów. Łatwo im się wsiada. Mają dużo miejsca. Po skończonej jeździe po prostu komfortowo wysiadają i mają wszystko w d. i nie muszą się bujać z całą resztą jak kierowca

Dlatego kupiłem Giulię bo jestem kierowcą a nie pasażerem i lubię jak jazda sprawia mi przyjemność Sedan bardziej spełnia moje oczekiwania i paradoksalnie dla mnie jest bardziej uniwersalny
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Dużo jak na samochód Za taki może niespecjalnie dużo ale zacytuję za Autogalerią:
    "Mało kto zdecyduje się na Alfę rezygnując z BMW czy Mercedesa"
    Dlatego nie kupiłem ani BMW czy Mercedesa ( nie Stelvio ). Testowałem nowe BMW 330i za cenę ponad 230 tys, Mercedesa C300 za ponds 200 tys i wiecie co? Jeśli chodzi o specyfike i radość z jazdy żaden nie dał mi takiej przyjemności jak Giulia a tesotwałem podstawową wersję Julki ( słabszą ). Szukałem samochodu oryginalnego, nie kolejnego niemieckiego wozidła, których pęczki jeździ po drogach i wybór padł na Veloce. Także dla mnie to nawet lepiej

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	0270d61bcd109da460ad4b7c0c17631b.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	101.5 KB
ID:	225720

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Bez masowego poszukiwania nowych rozwiązań nie byłoby postępu

Otóż to.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 06-04-2017 o 08:50
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Przecież to nie wiedza tajemna - czegóż się można o Stelvio dowiadywać ? ile się sprzedaje ? bo ile kosztuje, jakie ma wersje, kolory, wyposażenie to przecież w katalogach i na próbnikach materiałów jest , jak działa jego napęd, jak jest przełączany , jak działa szpera itd. wyjaśni przeszkolony na szkoleniach praktycznych sprzedawca i zademonstruje na torze na dniach torowo szkoleniowych jakie dla klientów organizuje nie wiem Infinity, Mercedes czy Porsche.
    A nie, przepraszam, to Alfa Romeo. To faktycznie trzeba "po znajomości" się dowiadywać i nieoficjalnymi kanałami co sprzedaje firma. Ale dla chcącego nic trudnego.

Szewi - pewne prawdy i spostrzeżenia są jak widać uniwersalne
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 06-04-2017 o 13:10

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

A to przypadkiem "po znajomości" to nie ma służyć temu, aby marka była bardziej elitarna? Że niby nie dla każdego jest dostępna??
    Z drugiej strony jak patrzę sobie na http://www.motowydawnictwo.pl/suv-st...lonka-rodziny/ to co w tym samochodzie jest niepowtarzalnego? W sumie nie wiem.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Ale dla chcącego nic trudnego.
    Jak zawsze można liczyć na Carserwis.

http://www.carserwis.pl/samochody-no...meo_inny_22282

I kontakt do sprzedawcy AR uznawanego przez wielu na forum za jednego z najlepszych, o ile nie najlepszego w Polsce.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 06-04-2017 o 13:58
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Andrzejsr, od dawien dawna na cześć przedmiotów użytku codziennego potrzeby były sztucznie kreowane.
    Weźmy na przykład pod uwagę rozwój komputerów PC i ich sprzedaż wśród szarych obywateli. Jaka była realna potrzeba w latach 80 i do jakiejś połowy jeśli nie końca 90, posiadania komputerów w domach przez zwykłych obywateli? Praktycznie żadna.
    To rynek kreował potrzebę przedstawiając komputer jako np. świetne narzędzie rozrywki, a do tego sporo ludzi kupowalo komputer jak teraz SUVy, żeby sąsiadowi pokazać albo gorszym nie być. Dziś to narzędzie tak powszechne jak łyżka czy widelec.

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Jak to przepraszam bardzo SUV nie spełnia jakichś konkretnych celów praktycznych? Otóż spełnia.

Ktoś woli tyłek wozić praktycznie po asfalcie a inny woli mieć ten tyłek pół metra wyżej, czy to źle? Też nie widzę konkretnego pozytywu jazdy z dupą praktycznie przy asfalcie mimo, iż sam nie wyobrażam sobie inaczej. Po prostu to lubię, tak jak ktoś inny lubi jeździć wyżej. Ale koniec końców to ja mam mniejszą widoczność w przeciwieństwie do takiego SUVa, który widzi co się dzieje nawet przede mną, to moje auto jest więc mniej praktyczne.

Wytłumaczenie właściciela na taką Alfę GT - lubię jeździć nisko. Lud powie OK SUPER WYBÓR!
    Wytłumaczenie właściciela na Stelvio - lubię jeździć wysoko. Lud powie, że jesteś tworem firm motoryzacyjnych i dałeś się nabrać

Wielu z Was to hipokryci do kwadratu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Jak to przepraszam bardzo SUV nie spełnia jakichś konkretnych celów praktycznych? Otóż spełnia.

Ktoś woli tyłek wozić praktycznie po asfalcie a inny woli mieć ten tyłek pół metra wyżej, czy to źle? Też nie widzę konkretnego pozytywu jazdy z dupą praktycznie przy asfalcie mimo, iż sam nie wyobrażam sobie inaczej. Po prostu to lubię. Ale koniec końców mam mniejszą widoczność w przeciwieństwie do takiego SUVa, który widzi co się dzieje nawet przede mną.

Wytłumaczenie właściciela na taką Alfę GT - lubię jeździć nisko. Lud powie OK SUPER WYBÓR!
    Wytłumaczenie właściciela na Stelvio - lubię jeździć wysoko. Lud powie, że jesteś tworem firm motoryzacyjnych i dałeś się nabrać

Wielu z Was to hipokryci do kwadratu.
    Słyszałeś kiedyś o wpływie środka ciężkości na prowadzenie pojazdu mechanicznego? Tymbardziej w aucie o zacieciu sportowym? Twój post sugeruje ze nie..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Słyszałeś kiedyś o wpływie środka ciężkości na prowadzenie pojazdu mechanicznego? Tymbardziej w aucie o zacieciu sportowym? Twój post sugeruje ze nie..
    Oczywiście, że słyszałem, ale to już kopanie leżącego.
    Czy uważasz, że słabe silniki w coupe (jak nawet 10 czy 11 sekund do 100 w GT czy niewiele mniej w Brerze) prowadzą się bardziej sportowo niż 280 koni w Stelvio?

Błagaaam.