Strona 79 z 295 PierwszyPierwszy ... 29697071727374757677787980818283848586878889129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał azitoshi Zobacz post
    Co sądzicie o wersji bieda czyli Business? Różnica w cenie jest znaczna czy ta wersja tak bardzo odstaje jakościowo od droższych ? Napalony jestem mocno na Stelvio , zastanawiam się czy brać wersję bieda alfy czy już w całkiem spoko konfigu coś z grupy VW.
    To jest bardzo dobre pytanie o zasadniczym charakterze. Odpowiedzieć może sobie na nie - jednak każdy indywidualnie. Ja zdecydowałem się na AR (w moim przypadku Giulię), mimo, że w jej cenie business miałbym o wiele lepiej wyposażoną skodę, lepiej od giulii wyposażonego vw, czy podobnie jaki giuli wyposażone a4 - tylko po co, skoro te auta w ogóle mi się nie podobają. Przez koszmarnie beznadziejne zarządzanie sprzedażą w AR byłem z kolei bardzo blisko nabycia 330e lub 320d. Myślę, że to zasługa bardzo konkretnych sprzedawców w bmw. W wyborze pomaga dłuższa jazda AR i porównanie do innych. Myślę, że w zakresie SUV-ów to w ogóle nie ma o czym mówić - AR jest po prostu fajniejsza, na tym wątku ktoś wrzucał skan porównania z gazetki niemieckiego wydawcy, gdzie Stelvio wygrało, a jeśli chodzi o osiągi to moim zdaniem przepaść na korzyść Stelvio.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F80

Domyślnie

Cytat Napisał Mix Zobacz post
    To jest bardzo dobre pytanie o zasadniczym charakterze. Odpowiedzieć może sobie na nie - jednak każdy indywidualnie. Ja zdecydowałem się na AR (w moim przypadku Giulię), mimo, że w jej cenie business miałbym o wiele lepiej wyposażoną skodę, lepiej od giulii wyposażonego vw, czy podobnie jaki giuli wyposażone a4 - tylko po co, skoro te auta w ogóle mi się nie podobają. Przez koszmarnie beznadziejne zarządzanie sprzedażą w AR byłem z kolei bardzo blisko nabycia 330e lub 320d. Myślę, że to zasługa bardzo konkretnych sprzedawców w bmw. W wyborze pomaga dłuższa jazda AR i porównanie do innych. Myślę, że w zakresie SUV-ów to w ogóle nie ma o czym mówić - AR jest po prostu fajniejsza, na tym wątku ktoś wrzucał skan porównania z gazetki niemieckiego wydawcy, gdzie Stelvio wygrało, a jeśli chodzi o osiągi to moim zdaniem przepaść na korzyść Stelvio.
    ostatni raz jak patrzyłęm to w cenie giulii business nie kupisz żadnego bmw 3, a audi a4 będzie miało 50 koni mniej, ręczną skrzynię i bardzo ograniczone wyposażenie. A przyswoicie wyposażone 330e to jet cena koło 270 tysięcy, czyli konkurent dopasionego veloce ti z carbonami i co tam jeszcze można wrzucić. Jednak niemcy się wyżej cenią, i słusznie

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał azitoshi Zobacz post
    Ale niestety chyba innych nie da się zamówić
    Fotele poza tymi z V i Q to problem. Wykorzystanie autka zgodnie z przeznaczeniem i możliwościami powoduje obijanie siebie i pasażerów. Najgorsze są pełne skóry w pakietach lux - a pełnia szczęścia po roku-dwóch jak się wyślizgają.
    Dlatego poważnie rozważam jako opcję dla stokowych/lekko używanych Veloce wersję business MY2020 + swap foteli z Veloce (trochę dłubania z elektryką) lub Q/Vti

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

cześć, wszyscy narzekacie na te standardowe fotele- czy one faktycznie takie tragiczne ?
    Bo powiem szczerze że przy wsiadaniu i wysiadaniu ze Stelvio są chyba lepsze/wygodniejsze (w Giulii bez różnicy bo niższe auto).
    Podoba mi się pakiet/kolotystyka luxury beżowy i jest dostępny tylko z fotelami "standardowymi".
    Kolejna ciekawostka to że można to dobrać tylko do wersji SUPER.
    Byłem w dwóch wrocławskich salonach AR i chciałem zobaczyć auto z jakimś wnętrzem innym jak czarny - nie mają ani jednej takiej Stelvio/Giuli.
    Wszystko, nie obraźcie się, w smutnym jak pi..za czarnym kolorze. Nie powiem że zły, ale czy naprawdę nie można zamówić na ekspozycję jakiejś różnorodności ?
    Podobnie z autami które AR ma na stanie - prawie wszystko czarne w środku (mówię tu o wszystkich dostępnych w PL).

Historia z konfiguratorem i zamówieniami nowej wersji to już jakaś kpina i szkoda gadać.
    Podjadę do ADF w poniedziałek i ciekawe co mi powiedzą - idz pan w ..uj do Porsche ? Bo u nas jak kiedyś u Forda tylko czarny w modzie !
    Za 320k są Macany z 2019, moja konfiguracja (w starym konfiguratorze) Stelvio to ok 290k - chyba Brera nie będzie miała włoskiego towarzysza na parkingu.
    Sorki że przynudzam ale się wqrwiłem, potwierdza to tylko że AR budzi emocje - już przy zakupie !

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    inna sprawa ze taki jegomość to mógł za wczasu przewidzieć sytuację, z reguły nie jest tak że nagle w grudniu spada mu do portwela kilkaset tysięcy nieprzewidzianych
    sorry za offtop, ale na koniec roku zazwyczaj masz w działalności jasność jakie koszty będą dla Ciebie najkorzystniejsze, czasami wpada faktura czy rozliczenie i tak to się kończy, bo trzeba zamknąć rok podatkowy... Prowadziłeś kiedyś działalność w PL ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał http Zobacz post
    sorry za offtop, ale na koniec roku zazwyczaj masz w działalności jasność jakie koszty będą dla Ciebie najkorzystniejsze, czasami wpada faktura czy rozliczenie i tak to się kończy, bo trzeba zamknąć rok podatkowy... Prowadziłeś kiedyś działalność w PL ?
    tak 12 rok a od zeszłego 2 biznesy. tylko bardziej może stabilne, nie ma strzału gotówki mega dominującego, wszytsko jakoś tam się uśrednia i tez jestem w stanie mniej więcej przewidywać ile zarobie
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał fx25 Zobacz post
    cześć, wszyscy narzekacie na te standardowe fotele- czy one faktycznie takie tragiczne ?
    Nie są tragiczne, ale każdy ma swoje priorytety. Mój to wygodne narzędzie do agresywnej jazdy podmiejskiej (wąsko, kręto i mini-ronda). I lubię czarny.
    Generalnie są 2 czynniki: siła nacisku na fotel (ew miejsce do ew przesuwania się) i styl jazdy. Ja się trzymam kierownicy ale małżonkę mam jeszcze w okolicach 60-65kg i trochę nią rzuca na szybkich rondach. Teściową już nie A z foteli mam te lepsze karbowane szmaciaki (Giulietta), wiec teoretycznie nie powinno. Z drugim czynnikiem nic nie jestem w stanie zrobić.
    No i Giulia / Stelvio to jednak różnica - w SUVie większa cześć siły odśrodkowej idzie w bujanie niż bezpośrednio wynosi z fotela i przez to instynktownie nie ciśnie się tak na zakrętach.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał pawelek Zobacz post
    Fotele poza tymi z V i Q to problem. Wykorzystanie autka zgodnie z przeznaczeniem i możliwościami powoduje obijanie siebie i pasażerów. Najgorsze są pełne skóry w pakietach lux - a pełnia szczęścia po roku-dwóch jak się wyślizgają.
    Dlatego poważnie rozważam jako opcję dla stokowych/lekko używanych Veloce wersję business MY2020 + swap foteli z Veloce (trochę dłubania z elektryką) lub Q/Vti
    To Ty weźmiesz moje Q, a ja włożę Q Sparco, bo (chyba) bym chciał

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał krist Zobacz post
    ostatni raz jak patrzyłęm to w cenie giulii business nie kupisz żadnego bmw 3, a audi a4 będzie miało 50 koni mniej, ręczną skrzynię i bardzo ograniczone wyposażenie. A przyswoicie wyposażone 330e to jet cena koło 270 tysięcy, czyli konkurent dopasionego veloce ti z carbonami i co tam jeszcze można wrzucić. Jednak niemcy się wyżej cenią, i słusznie
    Cennik czy otomoto a cena transakcyjna pod koniec roku w normalnej firmie (nie AR) to 2 odrębne światy Np. 330e w Msport można było nabyć za dużo mniej niż 200k, a to naprawdę świetne auto. 330e w podstawie (też business) to 179k, więc po rabatach niby podobnie do giulii.
    Ostatnio edytowane przez Mix ; 12-01-2020 o 06:46

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanko odnośnie zamówienia wersji Business czy orientujecie się czy jest możliwość dostać leasing 100% ?