Strona 79 z 204 PierwszyPierwszy ... 29697071727374757677787980818283848586878889129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Tak, schowka nie ma.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Dzieki! I chyba ostatnia watpliwosc, napewno były dyskusje na ten temat, ale może są jakieś nowe przemyślenia... Jak duży bezsens jest brać 18" koła? Jeździłem Julka na takich kołach i było bardzo poprawnie jeżeli chodzi o komfort... A wizualnie... Miodzio!

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Nie mam pojęcia, ja 18" nawet nie zakładałem. Wystarczająco wkurza mnie fakt, że zimą na 16" nie mogę jeździć .

Dla zainteresowanych, nawigacja TomToma wygląda tak:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC00082.jpg
Wyświetleń:	390
Rozmiar:	51.2 KB
ID:	33199
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 30-08-2011 o 10:11

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Nie mam pojęcia, ja 18" nawet nie zakładałem. Wystarczająco wkurza mnie fakt, że zimą na 16" nie mogę jeździć .

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale cos sie chyba foto zle wrzucilo i nie mozna powiekszyc.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

U mnie działa po kliknięciu.

Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

no teraz dziala, cos sie musialo wstepnie zle zapisac, ale juz smiga

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post

jak znajdziesz chwilę, napisz swoje przemyślenia nt. tej nowości w odpowiednim temacie razem ze zdjeciami, żeby nie trzeba było szukać opisu w jednym temacie a zdjec w innym...

Szkoda, że jak kupowałem Julkę pod koniec maja nikt w salonie/w sklepie nie powiedział mi, że za chwilę będzie nowy model. Poczekałbym na niego....

Bacek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    Szkoda, że jak kupowałem Julkę pod koniec maja nikt w salonie/w sklepie nie powiedział mi, że za chwilę będzie nowy model. Poczekałbym na niego....
    Mnie niestety też nikt nie powiedział... ale to nie jest dziwne. Poziom wiedzy na temat sprzedawanych samochodów, konfiguracji, opcji, wyposażenia jest niesamowicie niski. A co dopiero mówić o akcesoriach. Zupełnie nie rozumiem jak FAP może to tolerować. Mnie się nie udało u żadnego dealera dowiedzieć czy jak wezmę siedzenia elektrycznie regulowane to będą one też podgrzewane czy trzeba tą opcję wziąć dodatkowo. Nadal zresztą nie wiem. Wziąłem tylko podgrzewane bez regulacji elektrycznej (za wyjątkiem lędźwi) i jakie było moje zdziwienie kiedy przy odbiorze samochodu okazało się że ogrzewanie można włączyć albo wyłączyć, nie ma żadnej regulacji! Przy fotelach elekrycznie regulowanych podgrzewanie ma 2 albo 3 stopnie.

Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Cytat Napisał Bacek Zobacz post
    Mnie niestety też nikt nie powiedział... ale to nie jest dziwne. Poziom wiedzy na temat sprzedawanych samochodów, konfiguracji, opcji, wyposażenia jest niesamowicie niski. A co dopiero mówić o akcesoriach. Zupełnie nie rozumiem jak FAP może to tolerować. Mnie się nie udało u żadnego dealera dowiedzieć czy jak wezmę siedzenia elektrycznie regulowane to będą one też podgrzewane czy trzeba tą opcję wziąć dodatkowo. Nadal zresztą nie wiem. Wziąłem tylko podgrzewane bez regulacji elektrycznej (za wyjątkiem lędźwi) i jakie było moje zdziwienie kiedy przy odbiorze samochodu okazało się że ogrzewanie można włączyć albo wyłączyć, nie ma żadnej regulacji! Przy fotelach elekrycznie regulowanych podgrzewanie ma 2 albo 3 stopnie.
    Niestety mam podobne odczucia, na 6 czy 7 przepytanych dealerow spotkalem sie z cala gama sprzecznych informacji, niejasnosci, a czasami wrecz z kompletnym brakiem odpowiedzi i zainteresowania. a mowie, ze sprzedaz samochodow lezy... co dziwne to niektorzy nie mieli pojecia o rzeczach, ktore sa w ogolnodostepnych materialach alfy, tudziez wychodza na kazdym forum o julce. moj proces zakupu rozciagnal sie przez to znaczaco. jak na marke aspirujaca do klasy premium to troche zaskakujace.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał chrzanek Zobacz post
    Niestety mam podobne odczucia, na 6 czy 7 przepytanych dealerow spotkalem sie z cala gama sprzecznych informacji, niejasnosci, a czasami wrecz z kompletnym brakiem odpowiedzi i zainteresowania. a mowie, ze sprzedaz samochodow lezy... co dziwne to niektorzy nie mieli pojecia o rzeczach, ktore sa w ogolnodostepnych materialach alfy, tudziez wychodza na kazdym forum o julce. moj proces zakupu rozciagnal sie przez to znaczaco. jak na marke aspirujaca do klasy premium to troche zaskakujace.
    Nie wiem co Was zaskakuje. Każdy producent teraz zmienia modele co ok. 3 lata, zawsze wyciekają gdzieś do sieci lub pokazywane są na targach modele demonstracyjne, mające mniej lub więcej wspólnego z samochodem docelowym. I dealerzy mają o nich pojęcie jak o gwiazdach.
    Samochód kupuje sie najlepszy na moment, kiedy go potrzebujesz. Patrzenie kiedy wyjdzie nowy model jest bez sensu, gdyż zawsze w końcu się on pojawi. Carpe diem.