Nie będzie ktoś chciał się pozbyć oryginalnych sprężyn TI do 159SW? I jeszcze przy okazji pytanie, czy w 1.9 JTDm można zamontować te sprężyny z 2.4 JTDm? Jak to by działało?
Nie będzie ktoś chciał się pozbyć oryginalnych sprężyn TI do 159SW? I jeszcze przy okazji pytanie, czy w 1.9 JTDm można zamontować te sprężyny z 2.4 JTDm? Jak to by działało?
Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia?
Tył nie będzie za wysoko jak z sedana do SW przełożyłbym je? Cholera, coraz bardziej chodzi mi po głowie kupić jakiś nowy komplet... Który z kompletów najmniej obniża samochód? Eibach Pro Kit? Jak sztywność w porównaniu do seryjnych?
Ostatnio edytowane przez khazar ; 18-02-2016 o 12:54
Najmniej obniżają sprężyny od Ti, lub np mts między innymi obniżają 20-25mm, eibach 30-35mm. Tylko muszą być dopasowane do silnika i do nadwozia by auto stało równo, są tematy na forum, polecam poszukać. Sw jest cięższy więc od sedana sprężyny teoretycznie powinny siąść niżej przy założeniu do sw. Forumowicz Sebo18188, miał zawieszenie kompletne od Ti do sprzedania swego czasu, ale nie wiem jakiego silnika i nadwozia.
A jak z komfortem na tych Eibach? I jeszcze jedno pytanie, nie było chyba wersji TI z 1.9JTDm, ale może była z 2.0 JTDm?
Jest 1.9 w ti. Przy 19 to ciężko coś zabrać z komfortueibach robi progresywne sprężyny, czyli miękka sekcja do wybierania nierówności i twarda do kontroli przechyłów nadwozia w łukach. Mi pasuje.
Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk