Wtedy liczy się tylko to, żeby go zdławić, wątpie aby ktoś kalkulował które rozwiązanie jest lepsze, a to jest najszybsze.
Wtedy liczy się tylko to, żeby go zdławić, wątpie aby ktoś kalkulował które rozwiązanie jest lepsze, a to jest najszybsze.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
A zatkanie ręką dolotu nie wystarczy? Bez zdejmowania rur itd...
Zabieramy powietrze z komory spalania więc nie powinno dochodzić do zapłonu.
Czy turbina w takim przypadku wraz z olejem pompuje też spaliny, które inicjują zapłon?
Polo 86c2f -> E30 -> Polo 86c2f -> Mondeo MkI -> Mondeo MkII -> Xedos -> 146-> Volvo V50/Opel Astra F
Gdyby to było takie proste - zatkać wydech, wszyscy by tak próbowali gasić. Ten kij basebolowy Ci z tego wydechu maniek wystrzeli jak z armaty.
Zatykanie dolotu ręką... jak komuś nie szkoda ręki to próbować można.Trzeba jeszcze wiedzieć gdzie jest dojście powietrza do filtra - w JTD akurat o wiele łatwiej jest w takiej sytuacji próbować zerwać rurę od intercoolera, bo zwyczajnie jest na wierzchu, a jeszcze nam w tym ciśnienie w dolocie pomoże i po poluzowaniu obejmy samo wypchnie rurę na rozbieganym silniku.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Witam
Mnie, niestety wczoraj to się przydarzyło
Może to będzie szczęście w nieszczęściu, po ok. 15s alfa sama zgasła, może klapa zadziałała?
Wcześniej żadnych objawów nie było, wycieków brak, olej na bagnecie niedawno sprawdzany, poziom w porządku.
Pewnie koło środy będę wiedział więcej, podzielę się informacjami.
Na razie pozostaje mi iść na klęczkach do Częstochowy i gorąca modlitwa...![]()
nie możliwe ze nie miałeś objawów, jaki masz obecnie przebieg?
W mojej 2.4 jtd oleju nie ubywa, oleju w dolocie też nie ma. Silnik pracuje normalnie czy też mam martwić się o rozbieganie?
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
No to już jakiś trop![]()
Ja przedwczoraj robiłem sobie mały przegląd belli w garazu i puszka filtra suchutka. Z intercoolera leci trochę oleju ale to raczej normalne. W najbliższym czasie chcę go wypłukać...
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva