Zbiornik z dwiema pompkami, musisz jeszcze ogarnąć włączanie spryskiwaczy na reflektory na określony czas a nie tak długo jak trzymasz na szybę, bo 5 litrów płynu wykorzystasz kilkoma "pryśnięciami". Przekaźnik 5TS5.
Zbiornik z dwiema pompkami, musisz jeszcze ogarnąć włączanie spryskiwaczy na reflektory na określony czas a nie tak długo jak trzymasz na szybę, bo 5 litrów płynu wykorzystasz kilkoma "pryśnięciami". Przekaźnik 5TS5.
Ma ktoś schemat opóźniacza pompki reflektorów?
Wracając do spryskiwaczy to zakupiłem te od MiTo i pasują idealnie P&P w 147. Były z grzaniem, a że nie posiadam instalacji to kabel wcisnąłem pod wyciszenie, którego klipsy dobrze szły szczypcami do segerów. Co do działania. W jeździe miejskiej do 70 rewelacja. Jadąc szybciej max 100km/h psikają bardzo nisko ale na kilka razy da rade jeszcze jakoś użyć. Powyżej 120 km/h bezużyteczne. Nie mają regulacji wysokości sprysku, ale mimo wszystko mają dużo szerszy zasięg i warto było je zmienić choć na więcej liczyłem. Cenowo wyszło 143zł kurierem od TaniegoFiata. Towar Ricambi...
Kupiłem na alledrogo dyszki mgłowe za 59 zł, niby do 147 i innych Alf. Pasować pasują ładnie, ale zamiast na szybę pryskają na maskębrak regulacji. Nie polecam.
Mogłeś brać oś Mito tak jak @gramian - u mnie działa. Dysze bez podgrzewania wyszły za używki 48 zł za sztukę (przy okazji trójki i kawałek węża (lol)). Działanie takie samo - do 80km/h super powyżej 120km/h słabo. Zastanawiam sie jeszcze nad zmiana pompki na nowa. Może bedzie miała większe ciśnienie i bedzie lepiej
Ja docelowo mgłową od Mito założyłem na stronę kierowcy, a zwykła została po stronie pasażera. Ale... dodatkowo rozebrałem zaworek zwrotny (trójnik) i naciągnąłem lekko sprężynę, żeby lepiej dociskała membranę. Założyłem trytki na połączenia wężyków i trójnika. Teraz trzyma wodę w przewodach i normalnie sika. Można nawet tak krótko spryskać, że nie włącza się druga pompka na reflektory, a szyba jest mokra.
Jeśli ktoś ma problem jak ja miałem, że jedno sikało, drugie prawie wcale a do tego po czasie, to rozwiązaniem nie musi być zaraz wymiana dysz, ponieważ ona sama mi nic nie dała - ta z mito działała jeszcze gorzej, gdyż nie miała ciśnienia.
A tak w ogóle sama pompka z czasem traci swe właściwości i daje mniejsze ciśnienie.
Trojnik ten przy pompce ? Da sie go rozebrac?
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
A pytanie z innej beczki. Czy można do 147 polift kupić bardziej wydajna pompke do spryskiwania szyb która pasowałaby do tego modelu?
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Dlaczego ta Tobie nie wystarcza?