Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Temat: Żarówka H1

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Co do fanatyków tuningu masz rację adk przeginają i niejednokrotnie sami proszą sie o mandacik. Jednak nie rozumiem policjanta, który przyczepił sie do kogoś kto miał podświetlone blachy białymi diodami nawet jeśli minimalnie stwarzały wrażenie fioletowej poświaty :/

Również nie jestem zwolennikiem "poprawiania" projektantów AR, ale jak ktoś chce to... nie można mu niczego narzucać, a jedynie zasugerować
    Ostatnio edytowane przez as ; 02-06-2009 o 22:54
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

widze kolega piter 2000r Alfinki to w grillu mamy takie miejsce i tam tak sie zastanawiam czy nie wlozyc swiatel dziennych a raczej tych prowizorek

w sumie do jazdy dziennej światła umieszczone sa na dole i tak zastanawiam sie czy jazda na przeciwmgielnych swiatlach to tak jakby bylo swiatlo dzienne w czechach co drugi tak jezdzi nie wiem jak to u nas jest z tymi swiatlami. w sumie mam zamiar założyc do siebie chyba soczewkowe lampki takie niby przeciwmgielne jakich wiele na allegro i czy nie wlozyc ich gdzies dodatkowo jako wlasnie swiatla dzienne zobaczymy jak pomysl wypali

as kolego swieta racja moj kuzyn sam prosi sie o zabranie dowodu jezdzac na... neonach bo tu mandat nie wchodzi w gre. fakt faktem podoba mi sie to tez ale narazie sie wstrzymuje (łatwo urwać przy naszych drogach i moim zawiasie) a ta tablica no tak jest to glupota bo jest widoczna nawet lepiej gdy swieca na nie biale ledy osobiscie polecam taka operacje chociaz ja mam cos nie tak z instalacja na tablice bo co tydzien wymieniam zarowki... a jest szczelne wszystko
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 02-06-2009 o 23:01

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Nawet mojemu staremu, poczciwemu Czinkusiowi bym tego nie zrobił

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

czinkus super fura!!!!!!!!!!!!!!! szczegolnie zima w pakiecie z duuuzym placem

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Do CC to nawet świecąca antena pasuje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

[QUOTE=loco145;186676]widze kolega piter 2000r Alfinki to w grillu mamy takie miejsce i tam tak sie zastanawiam czy nie wlozyc swiatel dziennych a raczej tych prowizorek

nie róbmy z naszych wozów trzodziarskich sprzętów

w sumie do jazdy dziennej światła umieszczone sa na dole i tak zastanawiam sie czy jazda na przeciwmgielnych swiatlach to tak jakby bylo swiatlo dzienne w czechach co drugi tak jezdzi nie wiem jak to u nas jest z tymi swiatlami. w sumie mam zamiar założyc do siebie chyba soczewkowe lampki takie niby przeciwmgielne jakich wiele na allegro i czy nie wlozyc ich gdzies dodatkowo jako wlasnie swiatla dzienne zobaczymy jak pomysl wypali

no cała masa tego jest, może dałoby rade jakieś fajne dobrac

---------- Post dodany o godzinie 22:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:30 ----------

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    czinkus super fura!!!!!!!!!!!!!!! szczegolnie zima w pakiecie z duuuzym placem
    miałem sportasia ponad 8 lat, zawsze będę dobrze wspominał to autko

william1985
    Gość

Domyślnie

Panowie orientujecie się czy w naszych Alfach zadziałają ledowe żarówki kierunkowskazów? Podłączyłem takie u siebie z przodu i nie świecą.

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał william1985 Zobacz post
    Panowie orientujecie się czy w naszych Alfach zadziałają ledowe żarówki kierunkowskazów? Podłączyłem takie u siebie z przodu i nie świecą.
    a dobrze podłączyłeś? Bo ona mają + i -. Spróbuj odwrócić i sprawdz.

william1985
    Gość

Domyślnie

Hmm, nie ma jak odwrócić ponieważ to jest taki typ obudowy:

Jedyne co mogę zrobić to rozciąć wiązkę i zamienić kable .

EDIT: Oczywiście wystarczyło dobrym nożem zebrać nadmiar plastiku z wtyku w dwóch miejscach i diodki świecą elegancko Włosi się popisali i dali +12V na korpus żarówki a masę na bolec.
    Ostatnio edytowane przez william1985 ; 03-06-2009 o 18:54

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Panowie tak naprawdę to jak by drogówka sie uparła to by np połowie użytkowników CB Radia zabrała bo nie mają homologacji i nawet mogli by sprawdzić legaloność zwykłego radia oni tak naprawdę mają gdzieś te wszystkie detale no chyba że ktoś cwaniakuje to i zaczną sprawdzać stan bieżnika
    Jedno co mnie dziś zaskoczyło że tylko zawodowi kierowcy mają obowiązek posiadania apteczki a zwykli użytkownicy nie muszą a to ciekawe gdyby któryś doczepił się o stan apteczki