Pasujeto ta sama skrzynia
![]()
Pasujeto ta sama skrzynia
![]()
Zamontowałem SS na szkyni C635 (fiat bravo) i nie wiem jak możecie mieć redukcję na 40%
Zamówiłem na szczęście u P@bLO (profesjonalne wykonanie i zapakowanie) multi ss 10% + 35%.
Na 35% biegi wchodzą jak w czołgu. Fakt, że są krótkie, ale trzeba użyć sporo siły aby je zmieniać.
Przy 10% jest fajnie, biegi są krótsze i co najfajniejsze drążek oddalił się nieco do tyłu (zasługa regulacji wprowadzonej przez P@bLO).
Dzięki temu można spokojnie siedzieć dalej od kierownicy. To tyle - jakby ktoś chciał zamawiać tylko 40% to radzę się zastanowić![]()
no bez poważniejszego przebudowania systemu zmiany biegów to 40% jest maksymalną wartością![]()
Co do samego skracania i wrażenia to u siebie w Coupe mam ok. 60-65%Wiadomo, że ciężej chodzi ale nie narzekam
![]()
Nie przesadzajcie z tym czołgiem bo sądzę że do tego daleko [emoji14] , nie wiem na ile nie fabryczny olej ma na to wpływ ale u mnie skrzynia chodzi jak masełko na 40% - w czasie jazdy można biegi dosłownie jednym paluszkiem zmieniać - oczywiście po nagrzaniu. Jedyną różnice to czuję podczas mrozów kiedy olej jest gesty , no i przy wrzucaniu jedynki jeśli zębatki się kiepsko ułóża to trzeba czasem więcej siły użyć- taki urok skrzyni. Przy większym skoku było łatwiej , ale jazda to bajka - też bym chyba skrócił jeszcze jakby się dało. Zmierzyłem skok drążka przy skrócie 40% i wynosi od pozycji neutralnej do zapiętego biegu całe 4cm. Fabryki nie zmierzyłem. Teraz można biegi zmieniać trzymając rękę w jednej pozycji operujac tylko samym nadgarstkiem
![]()
Dzisiaj zamontowalem MultiShifter od Pabla. Nie bede sie w tym wątku powtarzal, opisalem w swoim co i jak. W skrocie - super!
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Super, że się sprawdza![]()
Jeszcze kilka detali mam![]()
Na chwilę obecną są takie możliwości:
40% + 0%
40% +5%
40% + 10%
40% + 15%
35% + 0%
35% + 5%
35% + 10%
30% + 0%
30% + 5%
25% + 0%
Samo 40%
Samo 35%
Samo 30%
Samo 25%
Samo 20%
Samo 15%
Samo 10%
każde wyrażenie w % to procent o ile skraca się skok drążka zmiany biegów w stosunku do seryjnego.
Ktoś chętny? Ostatnie sztuki do zrobienia![]()
Chciałbym zakupić, proszę o kontakt, mam problem w wysyłaniem/odbieraniem wiadomości na priv.tel 600772575.