Popatrzyłem na otomoto i za wiele tego macana tam nie ma, używanego z jakimkolwiek wyposażeniem poza podstawowym trudno kupić za mniej jak 220-240k
Popatrzyłem na otomoto i za wiele tego macana tam nie ma, używanego z jakimkolwiek wyposażeniem poza podstawowym trudno kupić za mniej jak 220-240k
Nie zwróciłem uwagi. Następnym razem się przyjrzę ale zakładam, że mają rację bo cały ten system multimedialny w Giulii jest beznadziejny. Niestety w Alfach zawsze to była porażka. Dzisiaj natomiast jeździłem Tipo Station Wagon z jakimś wypasionym systemem multimedialnym i jest bez porównania. Kamerka elegancko duży monitor itp. Ładne menu intuicyjne i dotykowy ekran. Dlaczego nie da się tego zamontować w Giulii. Są skłóceni z działem fiata czy jak?Mam Tipo do poniedziałku więc może opiszę coś więcej w jakimś dziale offtopic. Tak w skrócie to super rodzinny wygodny samochód i w cenie 1/3 mojej Giulii. Jestem miło zaskoczony. Dodam jeszcze tylko, że fotele dużo wygodniejsze i bardziej trzymają na boki. Taki paradoks
Za te fotele to projektant powinien skończyć na takim fotelu ale podłączonym do 220V
- - - Updated - - -
Tylko żeby uszczelki się nie urywały jak Giuliettcie. Jak to mówią "pozdro dla kumatych"![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Alfa Romeo Stelvio najpiękniejszym SUV-em klasy premium.
Pokonała m. in. Audi Q5, BMW X3, Jaguar F-Pace, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX, Mercedes GLC, Porsche Macan czy Volvo XC60
http://www.motofakty.pl/artykul/alfa...y-premium.html
W najnowszej Auto-Szmacie pierwsza jazda Stelvio.
Redachtor Buliński, czy jak mu tam, "skreślił Stelvio z listy marzeń" (to dosłowny cytat) z powodu...marnego komfortu.
No, ale za coś tę premię od Axel Springera trzeba dostać, nie ?![]()
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Ale wielu testerów narzeka np na hałas przy wyższych prędkościach, zdaje się że tutaj nie ma szyby akustycznej... ale mogę się mylić. W sumie hałas by tłumaczył niższą masę od np takiego q5
Nie ma szyby akustycznej, jest zwykła pojedyńcza - tak mi mówił Pan Sprzedawca. I prawda jest taka, że właśnie przy wyższych prędkościach (pod wiatr przy 100km/h, z wiatrem przy 150km/h) szumi... A samochód raczej byłby na trasy niż do miasta. Dla mnie to jest raczej nie do zaakceptowania przy tej klasie auta. Nie wiem o ile musiałaby wzrosnąć masa, ale mogli dać w opcji chociaż 'pakiet cisza' czy coś podobnego...
Pozdro,
Bartas
przywołany wyżej red. Buliński akurat co jak co, ale napisał "bardzo dobrze wyciszona kabina",
dla opisu hałasu w kabinie podali takie dane:
50 km/h - 57 dB (A)
100 km/h - 63 dB (A)
130 km/h - 68 dB (A)
(nie wchodzę w dalsze szczegóły testu, bo "elastyczny silnik i prowadzenie mnie zachwyciły" ale już zawieszenie dla niego było "zbyt al dente" i takie tam, np. klapa od bagażnika go zdenerwowała...)
testowana wersja to Stelvio FE 2.0 TB Q4 AT8 280 KM
- - - Updated - - -
Również w Auto moto 5/2017 test Stelvio tym razem 2.2 TD Q4 AT8 210 KM
"Podsumowanie
Dobra robota - Stelvio to pełnoprawny SUV premium, nieodstający od niemieckich rywali. Typowe dla Alfy wzornictwo i zwinne prowadzenie łączy z cechami, których oczekuje się od SUV-a: funkcjonalnym nadwoziem, udanym napędem i przyzwoitym komfortem. Wielkie nadzieje Włochów mogą sią spełnić - o ile jakość obsługi klienta też będzie premium".
Nic dodać nic ująć.
Może tylko to, w uzupełnieniu powyższego - głośność w kabinie:
0 km/h - 49,9 dB (A)
50 km/h - 56,8 dB (A)
100 km/h - 61,7 dB (A)
130 km/h - 66,6 dB (A)
Ostatnio edytowane przez Archi ; 25-04-2017 o 07:52
Alfa Romeo Nel Cuore
ogólny ton artykułów jest pozytywny, ale wszyscy zwracają uwagę na dziadowską kamerę cofania, mało wygodne fotele w wersji podstawowej, trafiają się zarzuty do hamulców, że łapią nierówno itd.
Pojde do salonu zobaczyć tą kamerę bo wszyscy po niej jadą
- - - Updated - - -
Przesadzasz, wiele artykułów o alfie, a szczególnie o Giulii, w pismach Axela Springera było dobrych albo bardzo dobrych. Typowo polskie doszukiwanie się spisków. A to, że Stelvio nie jest idealne, warto przyjąc do wiadomości.
Narzekacie na hałas a przypominam, że prędkość maks. dopuszczalna w Polsce to 140 km/h![]()