Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 121

Temat: Stelvio vs. Veloce

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Epsonix, tak, masz rację, z tym, że słupki na coś wskazują, na trend albo jego zalążki. Ja zadałem gdzieś pytanie, obserwując te słupki, z jakiego powodu mamy spodziewać się nagłego wystrzału sprzedaży w górę? Czwarta część roku już minęła, skąd ratunek, Epsonix?
    Jak pisałem w ostatnim i wielu innych postach, prawie pełna dostępność Giuli jest dopiero od teraz, a właściwie jeszcze nie całkiem pełna, bo wg mojej wiedzy (od gościa od AR w salonie w BB) ma jeszcze być Super 2.0 200KM AT8 z Q4, no i też Android Auto + CarPlay na które wiele osób czeka. Stelvio ledwo co parenaście dni temu pojawiło się w salonach na jazdy (jeździłem już). Ma też wejść Giulia Coupe kiedyśtam.
    Słupki pokazują trend wzrostowy. Obecne wartości ciężko się analizuje, bo wcześniej były zawyżane przez zamówienia na testówki i do salonów, a teraz pewnie bardziej idzie dla klientów i nie wiadomo w jakich proporcjach. Dołączają się też nowe rynki, które nie są jeszcze uwzględnione w słupkach za luty (choćby Chiny).
    Nie piszę o wystrzale, tylko o trendzie wzrostowym. Myślę też że wielu ludzi trochę boi się AR (opini o marce) i całkiem nowego modelu (bo to zawsze dodatkowe ryzyko), i trochę czekają na opinie po 10-20-30tyś km czy tam roku użytkowania.
    Jeśli nie będzie problemów to myślę że na koniec roku te 8tyś Giuli miesięcznie jest możliwym pułapem dla Giuli, a to byłoby już bardzo dobrze. Podobnie Stelvio też powinien osiągnąć taki wynik. Oczywiście, wszystko musi być tip top bez wtop, to warunek konieczny.

Cierpliwości, nie ma co popadać ani w skrajny pesymizm czy wszystko negować, ani też wpadać w euforię, trzeba poczekać na wyniki sprzedaży w drugiej połowie roku. Dziś tylko możemy mieć nadzieję że wzrosty słupków są stałym trendem i marka dzięki temu nie tylko ledwo przetrwa ale rozwinie się i wzbogaci swoją ofertę o kolejne dopracowane modele.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Nie piszę o wystrzale, tylko o trendzie wzrostowym. Myślę też że wielu ludzi trochę boi się AR (opini o marce) i całkiem nowego modelu (bo to zawsze dodatkowe ryzyko), i trochę czekają na opinie po 10-20-30tyś km czy tam roku użytkowania.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	17917781_1725429527755315_5313235979078139772_o.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	102.2 KB
ID:	226635
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

C klasa jest nie do dogonienia, bo to bezsprzecznie najlepsze auto w tej klasie aktualnie, w dodatku golas jest tez najtańszy(do wyrwania poniżej 100k PLN). BMW 3 w nowym modelu też zapewne będzie sie lepiej sprzedawać. Moim zdaniem jednak jest szansa na wyprzedzenie A4, a to było jeszcze parę miesięcy temu science fiction.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

W Europie bez kombii nie ma szans na wyprzedzenie BMW i Mercedesa. Natomiast co do jakościowych spraw to Pertyn testował Julkę po 30k km przebiegu i bardzo pozytywnie wypowiadał się o wnętrzu - nie było widać śladów i nic nie skrzypiało.
    O diesla Fiata bym się nie obawiał, skrzynia automat ZF raczej ma dobrą opinię.

Auto

Domyślnie

silnik i skrzynia i to ze nie skrzypi po 20 paru tys (bo taki miala przebieg ta co pertyn testowal) to nie wszystko. wiem ze jeszcze dopracowuja elektronike (wychodzą poprawki, wejdzie dopiero androidauto i carplay za pare miechow). poza tym do wiekszosci potencjalnych klientow ktorzy nie siedza na forum/youtubie jeszcze takie pierwsze opinie nie dotarly na pewno, to zajmie troche czasu. w kazdym razie poki co wiekszych wtop nie ma, auto fajne i sprzedaz rosnie - oby tak dalej.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    poza tym do wiekszosci potencjalnych klientow ktorzy nie siedza na forum/youtubie jeszcze takie pierwsze opinie nie dotarly na pewno, to zajmie troche czasu. w kazdym razie poki co wiekszych wtop nie ma, auto fajne i sprzedaz rosnie - oby tak dalej.
    Ale do takich osób dociera już reklama i budzi zainteresowanie, bo ostatnio gość, który jest z zawodu księgowym, wypytywał mnie o Stelvio, bo wiedział, że od lat jeżdżę Alfami
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Auto

Domyślnie

tak, ale to powolny proces przekonywania ze auta sa tip top, troche minie czasu zeby nie-alfisti zaczeli masowo kupować ar.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    a co jest fajnego w stylistyce macana, że tak cały czas do niego wracacie?
    Ja nawiązuje do Macana ze względu na prowadzenie, bo Stelvio mocno wyprzedza w tej kwestii takie auta jak X3, Q5 i uważam, że żadna konkurencja dla Alfy.
    Jeśli ktoś chce bardzo dobrze prowadzącego się SUVa, a nie stać go na Porsche to Stelvio jest idealnym wyborem.
    Pozdro,
    Bartas

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Ja nawiązuje do Macana ze względu na prowadzenie, bo Stelvio mocno wyprzedza w tej kwestii takie auta jak X3, Q5 i uważam, że żadna konkurencja dla Alfy.
    Jeśli ktoś chce bardzo dobrze prowadzącego się SUVa, a nie stać go na Porsche to Stelvio jest idealnym wyborem.
    ale pytanie dla jakiego procenta klientow prowadzenie ma znaczenie, jedni beda wybierac na wyglad, inni bo musi byc niemieckie, a inni bo musi swietnievsie prowadzic, czyli jak dobra osobowka.

dlatego stelvio jest konkurentem audi/bmw bo im odbierze jakis klientow a tamci zas stelvio, pytanie kto komu wiecej

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

od dawna uważam, że to Stelvio ma największe szanse na rynku. Firma chyba też to rozumie, bo promocja jest bardzo widoczna.