To kwestia tego plastiku pod szybą, z samą szybą raczej niewiele ma wspólnego. U mnie jeszcze jest równo ale ewidentnie jest szczelina na łączeniu gdzie się może gromadzić syf, plus jak to nacisnąc palcami to sie rusza. Szedł bym w delikatne podważenie czymś, wygrzebanie syfu i dociśnięcie, ale że to plastik na zewnątrz to nie zdziwilbym się, że na tyle jest odksztalcony ze bedzie ciężko wpasować z powrotem. Skoro od nowości ma luz i nie jest szczelnie to lecieć nie powinno
Ustawiłem dysze odkurzacza i cieńkim nożykiem jeździłem w szczelnie tak by igliwie zassało, bo głównie ono tam było.
Potem dociskalem palcami, dość mocno i długo i poszło, ale widać że z czasem raczej znów będzie odstawać.
Przy okazji, ( bo chciałem wycieraczki postawić by mieć lepszy dostęp) dowiedzieli się że u mnie nie działa tryb serwisowy wycieraczek.
Czyli naciskam bez hamulca start, zapalają się kontroli, robię ruch w górę manetką od wycieraczek i....
Opadają one na dol, a powinny zostać w pionie żeby je oderwać od szyby, próbowałem z 20 razy i nic.
Nie wiem jak wprowadzić wycieraczki w tryb serwisowy.
Tryb serwisowy wycieraczek jest chyba dostępny przez kilka sekund po wyłączeniu silnika. Czyli, gasimy silnik i wajcha od wycieraczek w górę trzymana kilka sekund. Dawno tego nie robiłem, ale chyba tak to wygląda.
Wysłane z mojego Power Armor 18T przy użyciu Tapatalka
Ja robiłem zgodnie z tą instrukcją:
https://www.forum.alfaholicy.org/sho...d.php?t=179579
tryb serwisowy wycieraczek używa się inaczej. Wyłączasz stacyjkę (pozycja STOP) -> gasną wszystkie kontrolki. I teraz masz 2 minuty, aby przytrzymać manetkę od wycieraczek "w górę" przez 3 sekundy. Ramiona idą do pionu i tak zostają.
Ok, podobnie miale w Peugeocie 508
Po zgaszonym silniku mantkę w górę.
I tak też próbowałem, z tym że nie wiedziałem że trzeba przytrzymać.
Dzięki za pomoc