a czy jest ktoś w stanie napisać na czym ta cudowna kalibracja polega? Czy jest to czynność manualna czy trzeba się podpiąć do sterownika i coś zakodować?
a czy jest ktoś w stanie napisać na czym ta cudowna kalibracja polega? Czy jest to czynność manualna czy trzeba się podpiąć do sterownika i coś zakodować?
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 17-10-2021 o 01:40
Pytania do osób które naprawiły już sobie niedziałający AFS... Stelvio MY21, AFS w zamówieniu auta obecny, niedziałający.
Czy AFS powinno działać na światłach mijania i długich czy tylko na długich? Bo może to ja z niewiedzy kręcę gównoburzę...
Stanowisko ASO po zgłoszeniu się z problemem jest: pierwszy raz słyszymy o takim problemie (co jest możliwe), BB stoi na stanowisku, że jest dobrze (że nie działa, tak ma być, podobno po konsultacji
...
Może ktoś zna jakieś szczegóły gdzie szukać, co sprawdzić?
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
Stelvio MY20 - działa na mijania na 100%
Jedyne wyjście to kontakt z serwisami, które kalibrację wykonywały - w Białymstoku wiedzą w Fusie , o co kaman. Sądzę, że bez problemu wyjaśnią mechanikom w Twoim serwisie.
No i system działa oczywiście przy światłach mijania ( przy długich nie sprawdzałem ).
Szczerze mówiąc to chyba jakieś grubsze niedopatrzenie z tym AFS, skoro kolejne osoby piszą, że mają ten sam problem.
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 18-11-2021 o 01:28
Czyli jeśli dobrze przeczytałem cały temat - na teraz ogarniają temat 4 ASO -> Białystok - Fus; ASO Bołtowicz Wawa; Lublin Torino, Rzeszów Auto-Res?
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
czy przy nie dzialajacych skretnych pojawial sie jakis komunikat?