Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Temat: Alfa czy Lancia?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ciekawa opinia była powyżej.. nowa astra ciekawsza od delty.
    No to kolego, stań sobie tak koło strumienia aut na ruchliwej ulicy i przypatrz sie: które auto wyrózni się z tłumu: nowa astra czy delta?
    No własnie.
    ja sie tej opinii jednak nie dziwie. Wiadomo, juz klasyk powiedział: "lubimy tę muzykę, którą znamy".

Czyli vox populi. Głosowanie w salonach, poprzez dokonywanie zakupów. Naród lubi astry, podobają mu sie astry. Kupuje astry.
    Naród lubi też Dodę czy inną Steczkowską, to jej słucha i kupuje.
    Naród lubi też proste i jasne wskazówki: kto jest dobry a kto nie.
    I naród, jak coś czyta, to Krajewskiego albo Grocholę.
    Bo znamy to lubimy.

PS. Zażartowałem sobie, ale astra nawet nie leżała stylistycznie obok delty. Nie lubicie tutaj delty, bo się wam kojarzy z rajdową integrale. Ale ilu z was widziało na żywo, w rajdzie, Integrale? Kilka osób moze?

Mitologia. Legendy. Automatyzm myślowy. Nowa delta to piękne, ciekawe i wyrózniające się auto.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Zgadzam się, gdyby moja matka nie potrzebowała do roboty czegoś podniesionego 4x4 to na bank jeździła by Nuovą Deltą, dla mnie to auto jest cudowne.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Jazda Nuovą Delta kojarzyła mi się z powożeniem autokaru, z tą różnicą, że w autokarze siedzi się przed kołem.

Ale ten samochód taki ma być.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

A wyobraźcie sobie że nie ma reklam, nacisku na wybraną markę, tego całego jęczenia itd. Większość ludzi i tak brałoby włoskie auta/ Lancię Alfy Fiaty. Tylko że Niemcy zrobili Polsce takie pranie mózgu, że my nic innego nie widzimy, tylko to co z za Odry. Europa chyba z nas się śmieje. I nie dziwię się. Jeżeli porównujecie Lancie i Alfy to jesteście zabawni. Nie ma co tu porównywać. Albo sport albo komfort. Bez kompromisu. Ja jako młody człowiek uwielbiający dreszczyk emocji pozostanę przy Alfie. I wiem że następna też będzie Alfa. Może kiedyś Lancia... A z drugiej strony dlaczego włosi trochę nie poecą z fantazją i nie zbudują kilka wersji jednego modelu. Sprzedaż napewno wzrosłaby. Marce byłoby lepiej. Nie mówię żeby tu naśladować ałdi bo to porażka na całej linii no ale choć troszkę fantazji no
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

W/w fury to tylko w benzynie, żadnych dizli.
    A sztuczne twory to nie tylko sportowy komfort , ale też sportowa limuzyna lub czterodrzwiowe coupe.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Luckyy
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ciekawa opinia była powyżej.. nowa astra ciekawsza od delty.
    No to kolego, stań sobie tak koło strumienia aut na ruchliwej ulicy i przypatrz sie: które auto wyrózni się z tłumu: nowa astra czy delta?
    Nowa Delta w środku to lekko zmienione Bravo – nic specjalnego zwłaszcza w porównaniu do Themy, Kappy czy Thesisa
    Najnowsza astra wypada tu dużo lepiej. Z zewnątrz tez nie ma takich problemów z proporcjami jak Delta. Stare Astry były takie sobie ale TA jest dużo lepsza.

Jak dla mnie to wygląda to ze szefostwo nie wiem co zrobić z Lancia i te kombinacje średnio im wychodzą a teraz jeszcze ta zmiana w grillu z ‘pionowego’ na ‘poziomy’ totalnie do bani.
    Mogli zostawić pionowy w lanci a poziomy w ‘krajslerze’.

Dobrze ze Alfa ‘dobrze kombinuje’ bo 159, MiTo i Julietta są świetne (każda kolejna lepsza od poprzedniej) ciekawe co pokaże następca 159