Ok wszystko jasne, teraz zostało kompletowanie niezbędnych części i na wiosnę bądź lato montaż, a i jeszcze jedno nie będzie palić bezpiecznika od spryskiwaczy szyby jak podłącze pod nie spryski lamp ?
Ok wszystko jasne, teraz zostało kompletowanie niezbędnych części i na wiosnę bądź lato montaż, a i jeszcze jedno nie będzie palić bezpiecznika od spryskiwaczy szyby jak podłącze pod nie spryski lamp ?
Nie do końca tak
5TS5 to przekaźnik który ma regulację czasu zwłoki w zakresie od 0-5s oraz regulację długości czasu zwarcia również w zakresie 0-5s.
Czyli ustawiasz zwłokę na 3s i po 3s spryskiwania szyby włączają się spryski lamp. Długość czasu zwarcia oznacza to przez ile sekund będą działały spryskiwacze lamp (oczywiście jeśli puścisz dźwignie to przestaną od razu). Czyli ustawiasz na jednym pokrętle 3s jak zwłoka, a na drugim 1s jako czas działania spryskiwaczy.
Co do bezpiecznika to trudno mi powiedzieć, bo nie wiem jaki tam jest, oraz jaki pobór prądu mają obie pompki. To musisz sobie albo pomierzyć, albo po prostu sprawdzić czy nie przepali. Jeśli przepali to wtedy albo dać większy bezpiecznik, albo co wg mnie jest lepszym rozwiązaniem, pociągnąć zasilanie z aku i dać odp. bezpiecznik.
a tak masz rację... źle doczytałem opis przekaźnika![]()
Tak jak pisałem wtyczka dodatkowa jest, ale miejsca na przekaźnik nie widać.
Panowie takie pytanie, żeby zmienić zbiorniczek do spryskiwaczy to wystarczy odkręcić zbiorniczek płynu chłodniczego i powinno być dojście czy jednak jakaś grubsza sprawa i trzeba coś więcej rozkręcać ? Kurde poczyniłem zakup życia, kupiłem za 15zł zbiorniczek z 2 pompkami![]()
Odświeżę temat, mam trochę teraz czasu, a więc zabrałem się za poszukiwania spryskiwaczy, z racji tego, że na allegro nie idzie znaleźć używek, już obdzwoniłem kilka osób bez rezultatu, znalazłem na necie takie cudo jak uniwersalne spryskiwacze, wiem, że nie ciekawie to brzmi, ale same w sobie spryskiwacze wyglądają nadzwyczaj dobrze i są nawet podobne do tych oryginalnych, link: http://partscar.istore.pl/pl/uniwers...ra-qap-lp.html
Jak myślicie jest sens w takie coś się pakować czy lepiej odpuścić?
Wyglądają spoko, i powinny dobrze działać pod warunkiem, że podłączysz to pod oryginalną pompkę wysokociśnieniową![]()
Dzięki za info!![]()