Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 96

Temat: Kupno 159tki kilka pytanek

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał flo333 Zobacz post
    Poszukuje Sportwagon, najlepiej ze skórą, silnik 1.9 150km ( podobno najlepsze rozwiązanie ) auto raczej do podróży niż do szaleństw, w miarę najbliżej świętokrzyskiego ale jak będzie warto to pojadę dalej

Ps. budżet to ok 23tys
    przepraszam za skrót ale będzie jednak krótko :
    zapomnij

no chyba , że w grę wchodzi ulep to jeszcze coś tam może by i wybrał

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

szykuj 30 tys
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

Majster dzięki za odpowiedź, domyślam się że jednak 30tys będzie trzeba wyłożyć na taką alfe, a kolega sebek niech nie będzie taki zarozumiały, gdybym chciał audi to bym nie sprzedał lub poprostu kupił następne młodsze z innym silnikiem i na pewno nie zaprzątał sobie i komuś głowy o 159, lecz tacy jak sebek nie potrafią zrozumieć ludzi którzy nie wygrali w totka i wyrzucą 20-30tys w błoto.
    A więc majster powiedzmy że byłbym w stanie wyłożyć 30tys, czy z taką sumą jest warto zwrócić uwagę na egzemplarze pojawiające się na naszych moto-portalach? czy może szukać opcji wyjazdu po takie autko? Z doświadczenia wiem że na naszym krajowym rynku bardzo ciężko znaleźć coś wartego uwagi i przez to piszę tutaj, bo polskę zwiedziłem już poszukując poprzednich aut które miałem a i tak kończyło się to wyjazdem za granicę zazwyczaj. Lecz myśląc o droższym aucie i mniej popularnym zakładam że u nas też można coś znaleźć, jeżeli się mylę to mnie poprawcie, sam sprzedałem kilka poprzednich i sądzę że nabywcy byli zadowoleni z zakupu ponieważ zawsze wszystko wymieniam na czas i przy sprzedaży informowałem o potencjalnych defektach.

- - - Updated - - -

Ktoś może jest po oględzinach tych egzemplarzy?
    http://allegro.pl/alfa-159-1-9-jtdm-150-serwis-skora-oryg-przebieg-i4031726596.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-skora-navi-serwis-lift-zadbana-C31376985.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-navi-skora-xenon-full-idealna-C32287514.html - ta by odpowiadała najbardziej
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-jasne-skory-klimatron-C31971390.html - ale to jednak 120KM czy może jednak warto?
    Proszę o odpowiedzi osób które te auta oglądały lub mają możliwość ich weryfikacji, nie potrzebuję prywatnych opinii na temat ogłoszenia typu "ta fajna albo ja to bym tą brał" itp. po prostu te auta są dosyć daleko ode mnie i wcześniej wolałbym znać wiarygodne opinie osób postronnych.

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

Nikt tu nie zagląda? czy po prostu żadne z tych aut nie jest w waszych okolicach? Jednak ciężko będzie z podjęciem decyzji co kupić

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    3Miasto
    Auto
    AR 159SW, FiatSC 900,Opel Astra G

Domyślnie

Ja powiem ci że 30 tysi to minimum. Jak chcesz skóry i wielofunkcyjną kierownice itd.
    Sam jestem od kupna 2 tygodnie, i coś tam mi się trafiło i są wyjścia 2 z mojego doświadczenia.
    1.Kupujesz coś 24 tysie + wkładasz kolejne 7,8 na doprowadzenie do stanu używalności. + koszty rejestracji OC,AC opłat.
    2. kupujesz ten sam rocznik za 35 tysi w stanie używalności. i dokładasz 2 tysie do pierdół i opłaty.

Ja szukałem od października 2013 mamy marzec 2014 i po prostu zmęczyło mnie szukanie takiej idealnej bo szukanie kosztuje a i tak nie znajdziesz bo zawsze coś będzie nie tak. Każda wycieczka to 1 tyś. w moim przypadku 3-miasto --> Wrocław itp... w końcu kupiłem nie bitą, ale przygodę miała, ale z udokumentowanym przebiegiem i wymienionym dwu-masem - sprowadziłem.
    Kupiłem z wyposażeniem takim jak chciałem, niestety mechanicznie sporo poprawek z którymi się pogodziłem i postanowiłem je ponaprawiać.
    W przyszłym tygodniu najważniejsze będą zrobione: -4k wahacze przód, rozrząd, może jeszcze wymienię poduszkę pod silnikiem, i mała poprawka lakiernicza się szykuje. Cóż nawet Niemcy nie sprzedają aut którym nic nie dolega.
    Ale przynajmniej wiem co mam zrobione odkręciłem dużo rzeczy żeby po prostu przejrzeć stan auta, i zdiagnozować co do wymiany co nie i czy dokumenty i faktury są autentyczne - i śą.... na szczęście.
    Życzę powodzenia w poszukiwaniach.

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

Dzięki, czyli jednym słowem większość ogłoszeń to pic na wodę i szukanie laika który to połknie i kupi? Chyba jednak sobie odpuszczę kupno auta w kraju, mam możliwość sprowadzić ze Szwecji i tak chyba zrobię ale ciężko będzie mi tam kupić taką alfę bo są mało popularne, drogię i zazwyczaj większość samochodów tam to benzyny bo diesel drogi w opłatach więc jeśli się trafi to przebieg odstrasza, wiem bo już kilka aut przywlokłem ale za to gwarantowany stan przebieg i historia, jedynie trzeba unikać turasów, oni lubią czasem coś przyczarować żeby ładniej wyglądało i klient wziął.
    Ps a oglądałeś którąś z tych co ja wymieniłem? żebym na darmo nie jechał gdybym stwierdził że może jakieś obejrzę i coś wybiorę

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

hej,
    od tego jest mega watek zakupowy o ar 159/brera. Tutaj to jedynie hobbysci zagladaja

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał flo333 Zobacz post
    Dzięki, czyli jednym słowem większość ogłoszeń to pic na wodę i szukanie laika który to połknie i kupi? Chyba jednak sobie odpuszczę kupno auta w kraju, mam możliwość sprowadzić ze Szwecji i tak chyba zrobię ale ciężko będzie mi tam kupić taką alfę bo są mało popularne, drogię i zazwyczaj większość samochodów tam to benzyny bo diesel drogi w opłatach więc jeśli się trafi to przebieg odstrasza, wiem bo już kilka aut przywlokłem ale za to gwarantowany stan przebieg i historia, jedynie trzeba unikać turasów, oni lubią czasem coś przyczarować żeby ładniej wyglądało i klient wziął.
    Ps a oglądałeś którąś z tych co ja wymieniłem? żebym na darmo nie jechał gdybym stwierdził że może jakieś obejrzę i coś wybiorę
    Jak lubisz długie wycieczki z wielką niewiadomą, to można kupować nawet w Azerbejdżanie
    Niestety zasada przy zakupie auta używanego jest jedna i niezmienna od lat. Jeśli nie jesteś "z branży" - czyli jesteś zwykłym, jednorazowym kupującym - to na 95% jeśli kupisz tanio, to resztę dorzucisz w serwisie. Pozostałe 5% przypadków to kwestia farta w życiu. Są ludzie, co kupili "w ciemno" i są zadowoleni . I tu nie ma znaczenia, czy dokonasz zakupu w Polsce, w Niemczech, we Włoszech, czy na Sycylii. We wszystkich europejskich krajach działają firmy zajmujące się handlem samochodami używanymi i wszędzie handel wygląda podobnie.
    Najmniej problemów będziesz miał kupując auto w Polsce od firmy - z prostego powodu - chroni Cię ustawa konsumencka. Oczywiście warunkiem jest, że firma nie jest założona miesiąc wcześniej, ale to akurat łatwo sprawdzić (bo jak szybko się pojawiła, tak szybko możne zniknąć). Najmniej zapłacisz też za przegląd auta przed zakupem (takie usługi za granicą są 3-4 razy droższe). Co więcej - łatwo znaleźć osobę, która Ci taki przegląd wykona na odległość. A 90% potencjalnych "okazji" jesteś w stanie wyeliminować już po 5 minutach rozmowy telefonicznej ze sprzedającym.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

jednym słowem Tomek Krk zaprasza na stronę autka.pl
    Ale... ma rację. Tak rzeczywiscie jest.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Jak lubisz długie wycieczki z wielką niewiadomą, to można kupować nawet w Azerbejdżanie
    Niestety zasada przy zakupie auta używanego jest jedna i niezmienna od lat. Jeśli nie jesteś "z branży" - czyli jesteś zwykłym, jednorazowym kupującym - to na 95% jeśli kupisz tanio, to resztę dorzucisz w serwisie. Pozostałe 5% przypadków to kwestia farta w życiu.
    sorry, ale to tylko "branża" umie znaleźć tanie auta, tylko "branża" ma do takich dostęp? rozumiem ze "branża" ma czas żeby siedzieć i ślęczeć nad ogłoszeniami, albo jeździć po Europie, ale zwykli śmiertelnicy tez maja takie możliwości, znajomosci itp.

Tomku, jesteś b. sympatyczna osoba z niewątpliwie duża wiedza, ale ostatnim czasem masz przesadnie dużo 'lokowania produktu'
    Ostatnio edytowane przez molten ; 23-03-2014 o 17:35