Dzięki za odpowiedź, ta twoja mi się podoba a sam teraz stoję przed wyborem czy kupić wydech np ultera z końcówką czy standardowy tłumik plus właśnie taka końcówka ?
Dzięki za odpowiedź, ta twoja mi się podoba a sam teraz stoję przed wyborem czy kupić wydech np ultera z końcówką czy standardowy tłumik plus właśnie taka końcówka ?
Oczywiście to tylko rzecz gustu, ale wg. mnie końcówki Ultera są "brzydsze" o ile można tak powiedzieć od Michaela...Długo szukałem tej właściwej, ale jak trafiłem tą, to od razu wiedziałem, że to właśnie to czego szukamCo do tłumika...jeśli oprócz samego wyglądu chcesz zmienić dźwięk Belli to odpowiedź już masz
I na koniec jeszcze jeden argument (może ważny, może nie)...Końcówka - koszt 90 zł i montaż za 10 u zaprzyjaźnionego mechanika (kwestia delikatnego opuszczenia wydechu na hakach, żeby końcówka była centralnie w otworze zderzaka). Tłumik Ulter - koszt koło 350-400 zł i montaż przynajmniej ze 100. I na koniec mała historyjka jak niektórzy chcą wykorzystać potencjalną ciemnotę klienta...W Katowicach byłem w jednym warsztacie zajmującym się wydechami. Znalazłem tam końcówkę, która nie była zła i mogła by być...Zaczynam rozmowę z gościem na temat kosztów montażu, a on się pyta, co to za auto? Ja mu, że AR147, a on na to, że trzeba zrobić to i to, i jeszcze tam coś, i że nie będzie to proste, i że finalnie razem z końcówką to wyjdzie około 350 zł. Ja mu na to, że się zastanowię, bo już czułem, że facet szuka jelenia...I tyle mnie tam widzieli...Ten zaprzyjaźniony mechanik jak podniósł auto na podnośniku powiedział, że żadnych rewolucji robić nie trzeba i podgięcie odpowiednio haków załatwi sprawę. Roboty na 15 min (łącznie z małym spawem "antykradzieżowym").
No oki, przeczytałem cały temat, powiedzcie mi co sądzicie o tym:
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-alf...386422333.html
Występują 70, 80, 90 mm tak zwany gotowiec. Tłumik powoli do wymiany więc zastanawiam się nad jakimś sensownym rozwiązaniem.
- - - Updated - - -
Cena nie jest jakaś kosmiczna, wygląda to nawet nawet, co do trwałości to wyjdzie w praniu
- - - Updated - - -
No nikt nic nie powie w temacie? Aaaa..... wszyscy na wakacjach![]()
Zrób tak jak ja i wielu innych wywal całkowicie końcowy tłumik i wspawaj końcówkę, ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony
Ktoś miał jakieś doświadczenia z produktem tej firmy?
Ponieważ nikt się nie ustosunkowałzamówiłem i zobaczymy co to przyjdzie, jak wygląda, jaka jest jakość wykonania itd. Po założeniu dam znać co i jak może komuś się przyda
![]()
No i po sprawie, tłumik dotarł w dniu dzisiejszym, ładnie zapakowany, nic po drodze się nie uszkodziło.
Założony już na belli, jak dla mnie jest ok. Końcóweczka wygląda miło, czarna pucha również
Jedyne do czego by można mieć zastrzeżenia to może tylko mogła by być bliżej zderzaka ale nie jest to wina produktu, po prostu tak jest, wyżej tłumika nie da się podciągnąć a ona jest na miejscu oryginału więc tak musi być. Uważam że te 80 mm jak na to autko jest ok, wygląda estetycznie a nie komin jak w elektrownii ładnie mieści się pod zderzakiem ( nie wystaje za daleko, tak w sam raz).
Mam nadzieję że będzie służyćale to dopiero wyjdzie w trakcie użytkowania.
Zastanawiam się nad tymi dwoma końcówkami:
-http://allegro.pl/kadex-koncowki-ult...734971654.html - wymieniona wcześniej w tym temacie
-http://allegro.pl/show_item.php?item=3713672884
Może ktoś mi doradzić?
druga aukcja jest kolegi z naszego forum
Tak myślałemale czy jest to godne polecenia? Czy jest to lepsza opcja od tej pierwszej?