Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 138

Temat: Jaki przepływomierz w AR 156 1,6TS ?

Siafal89
    Gość

Domyślnie

U mnie sytuacja się poprawiła. Auto szybciej się zbiera. Ale pozostał problem...silnik kiedy jest zimny ciężko mu wkręcić się na obroty. Taką granicą jest 2 tys. rpm, Myślałem, że to też wina przepływki, ale zonk

Kromek
    Gość

Domyślnie

u mnie wyglada to nastepujaco wiec tak nie robilem resetu.dzisiaj rano wsiadlem jeszcze przez chwile sie zaksztusil ale pozniej objaw zniknol i juz teraz jest wypas zbiera sie wkreca sie na obroty itp rewelacja wsumie nie chce zapeszac bo mozliwe ze sie objaw powtorzy i wroci wiec zobacze jak bede z pracy wracal czy bedzie szarpac itp.
    pozdrawiam wszystkie alfiatka

Kromek
    Gość

Domyślnie

Witam
    niestety musialem zresetowac kompa o ile odlaczenie akumulatora na cala noc mozna nazwac resetem ale tak zrobilem i niby jest lepiej juz tak mocno nie szarpie ale jeszcze czuc od czasu do czasu spadek mocy i szarpniecie lekie nie wiem czy czasami nie jest to pedal gazu tzn te uzondzonko co odpowiada za przyspieszanie albo jeszcze co jest to swiece sa juz wyautowane.kable niby sa nowe wiec kable odpadaja ale co swiec to nie wiem bede musial wymienic i zobaczyc jak bedzie dalej tak sie dzialo to znaczy ze te uzadzonko od pedalu gazu.no chyba ze macie jeszcze jakis inny pomysl co to moze byc??
    Czytałem i czytalem i sie doczytalem ze mozliwosc jest jeszcze taka ze to sonda poniewaz napisze tak jak jest zimny silnik to jest oki nic nie szarpie jak sie nagdzeje tak gdzies do 50 stopni zaczyna swirowac i sie dlawic mozliwe ze to sonda??bo niby ona dopiero dziala jak jest rozgrzana to mozliwe ze to ona podaje zle parametry??
    Pozdrawiam

Kromek
    Gość

Domyślnie

kupilem sonde co prawda nie orginalna bosha wiec jestem ciekawy czy bedzie dzialac napisze jak dziala jak zaloze.
    pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Kromek
    kupilem sonde co prawda nie orginalna bosha wiec jestem ciekawy czy bedzie dzialac napisze jak dziala jak zaloze.
    pozdrawiam
    Możesz już iść kupować boscha - nie słyszałem o przypadku aby w TSie sprawdziła się uniwersalna
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ja już próbowałem z innymi sondami, ale niestety nie pracowały tak, jak trzeba - wyrzuciłem tylko pieniądze. Wykres sondy możesz sprawdzić tylko na kompie, co prawda wstępne wyniki widać już po podłaczeniu zwykłego woltomierza, ale tak naprawdę to trzeba widzieć wykres.

Kromek
    Gość

Domyślnie

No wlasnie jestem ciekawy jak zreaguje mowili mi w sklepie ze jest ona najlepszym odpowiednikiem dla bosha bo miby bosh wypuszczal jakies zamieniki czy cos i to niby jest to samo co bosh no sie okaze jutro bede ja zakladal to napisze co i jak napisze firme itp czy bedzie dzialac czy nie.mam nadzieje ze bedzie dzialac bo widze ze wszystko bosha do alfy trzeba kupowac a tak naprawde ja za boshem zabardzo nie jestem pare razy sie na tej firmie przejechalem ale widze ze alfa lubi bosha. no zobacze jak ja podlacze.
    pozdrawiam

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Nie wiem jak do Twojego samochodu, ale u mnie jest sonda 0258006190, niestety jej cena to 320-350 zł. Kierując sie różnymi radami pseudoznawców, że wystarczy tylko aby sonda była 4 przewodowa kupiłem kiedyś na giełdzie sondę, która chodziła, ale miała za mało łagodny wykres, a następnie padła po kilku miesiącach - po numerach sprawdziłem, że była to sonda od opla agili. Potem zamówiłem nallegro u Plakora sondę boscha, którą sprzedający dobierał według swojego uznania, ale wcale nie chodziła w mojej alfie - okazało się, że była to sonda dedykowana do toyoty.

Kromek
    Gość

Domyślnie

no wiec wlasnie bo wsumie nie wiem jakie jest numer na tej co mam zalozona bo ona jest orginalna i widac ze nikt jej jeszcze nie zmienial wiec pewnie ona bedzie od nowosci w sumie nie wiem jaki ona ma numer bede ja jutro wykrecal to zobacze co i jaki ma numer.bo na tej nowej nawet nie wiem czy byl jakis numer kurde za duzo kombinacji gubie sie juz w tym wszystkimsprzedajacy sprawdzal w ksiazce numer mojego silnika i niby sie zgadzal ze ta sonda bedzie dzialac kurde nie wiem nie mam dzisiaj kiedy tego wymienic bo mnie to meczy strasznie czy bedzie dzialac czy nie cholerka.mam nadzieje ze bedzie.bo inaczej pojade i niech mi kase odaja cepy za dobor zlej sondy!
    pozdrawiam

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

No niestety, z sondami do naszych alf nie jest prosta sprawa. Też myślałem, że to takie proste, ale sam na własnej skórze doświadczyłem, że jednak nie. Są, co prawda, uniwersalne sondy NTK (OZA624-E3), które podobno pasują, ale szkoda ryzykować bo kosztują około 150 zł, a efekty mogą być mizerne, natomiast zamiennik NTK (OZA659-EE30) sondy boscha 0258006190 kosztuje jeszcze więcej niż oryginał.
    Jakby nie patrzeć, lepiej kupić boscha i mieć pewność - akurat tę sprawę konsultowałem z kolegą bubu 321 - jednym z najwybitniejszych znawców tematu elektroniki w alfach.