Jest to spalanie liczone przeze mnie, ale dla ciekawostko powiem, że komputer nie kłamie. Rezerwa włącza się w granicach 860 km.
Jest to spalanie liczone przeze mnie, ale dla ciekawostko powiem, że komputer nie kłamie. Rezerwa włącza się w granicach 860 km.
Przestanę ten wątek śledzić bo mnie krew zalewa jak czytam o takim spalaniu (6.5l/100km) a moja okazuje się nałogową pijaczką![]()
nie przejmuj się mi w mieście (korki Warszawskie) pali średnio 11-12l/100km przy czym jadę przeważnie 1 bieg -> 2 bieg -> 1 bieg -> 2 bieg....tak po Warszawsku![]()
Witam, jestem szczesliwym posiadaczem Belli od lutego tego roku... W moim przypadku wskazania komputera nie przeklamuja, sa 90% podobne do obliczen, jezdze do pracy 14km, w miedzy czasie jakies wieksze przejazdzki, ogolem cykl mieszany (z wiekszoscia miasta), spalanie oscyluje ok 7, 7,5 litra ON (1,9 JTDm)...
opony 225/50/17, silnik 16v + chip.
spalanie w miescie w zaleznosci od warunków i długosci trasy - 8-10L
srednio wychodzi powiedzmy 9L po Krakowie, ale nie jeżdżę w korkach raczej, za to przeważnie krótkie odcinki typu 3-10 km,no i lubie sobie depnąć po gazie.
po trasie górzystej: np Kraków- zakopane - kraków - srednia to jakies 6,5-7 przy w miarę dynamicznej jeździe
po w miare płaskiej trasie : Krakow-Wrocław - 6 bieg, tempomat na 150km/h - ok. 6,5 L na setke , przy np 110km/h na 5 biegu to jakieś 5.5 L
ostatnio tak dla jaj przejechalem się na 5 biegu kilkanascie kilometrow z tempomatem 80 km/h po obwodnicy - wyszło 3,9 L na tym odcinku
podsumowując - 30% trasa/70 % miasto raczej krótkie odcinki + częste dociskanie pedału gazu = średnia z ostatnich kilku tys km to 7,5 L
pozdr
Silnik 16v, opony standard - 215/55 r16