Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
250. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

22 8.80%
  • 2.

24 9.60%
  • 3.

71 28.40%
  • 4.

133 53.20%
Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Temat: Zdjęcie miesiaca - styczeń

Użytkownik Świeżak Avatar i am
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    PEUGEOT 206, AR 156 2004r 2,4JTDm, Łada Niva

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    A ja bym tam wolał mieć w kalendarzu 2. I szczerze - gdyby nie MF lampa nad prawym reflektorem to bym ochał i achał. Świetnie wyeksponowane logo AR! Klimatyczne, trochę mroczne, agresywne, no i Alfa w świetnym kolorze. Dla mnie SUPER!

4. bez pomysłu... Bez koncepcji ustawienia aut, jedno na światłach a drugie nie... Drugiego prawie nie widać. Lepsze światło na tło niż na auta. Kolega właściciel w profilu ma zdjęcie w tym samym miejscu i tych samych aut, ale dużo ciekawsze.

1 nie, ładna ostrość, ale głównie widać błoto...

3 nie, auto czarne, tło białe a ciężko jednoznacznie stwierdzić gdzie krawędzie auta. Przebajerowane.

Tyle. Pomarudziłem se bo w tym miesiącu nic nie wysłałem. W zeszłym też. W przyszłym wyślę
    Pewnie ze zdjecie było robione bez koncepcji, zrobione było od tak dla jaj, bez zadnych statywów i aparatem ktory mozna kupic na allegro za 80zl a ja nie jestem fotografem, powiem wiecej nawet nie lubie robic zdjęć.

Nie jest to zdjecie robione na konkurs, ale jak widac wcale nie jest gorsze od innych i nawet niektórym sie podoba.
    Jestem nietolerancyjny, prosze więc o wyrozumiałość

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Więc właściciel miał przemalować samochód czy śnieg? ;p Zawsze myślałem że jak obiekt na pierwszym planie kontrastuje w tłem to jego krawędzie są bardzo dobrze zanaczone i widoczne, widać myliłem się ;p
    Zdjęcie ma sprane kolory, czarne auto na białym śniegu powinno kontrastować a tu ani auto czarne ani śnieg biały. Powiesz mi że to naturalne kolory? Jeśli nie są, to chyba ktoś zdjęcie modyfikował? A skoro modyfikował to wg mnie za bardzo. A może to mój monitor się uwziął na tą fotkę i 1, 2, 4 są ostre jak brzytwa a to jedno nie

Cytat Napisał i am Zobacz post
    Pewnie ze zdjecie było robione bez koncepcji, zrobione było od tak dla jaj, bez zadnych statywów i aparatem ktory mozna kupic na allegro za 80zl a ja nie jestem fotografem, powiem wiecej nawet nie lubie robic zdjęć.

Nie jest to zdjecie robione na konkurs, ale jak widac wcale nie jest gorsze od innych i nawet niektórym sie podoba.
    Hm, ja wiem - ten mój styl wypowiedzi. Przesłanie miało być takie że masz świetne zdjęcie w podpisie (to po prawej) i skoro to się podoba, to tamto by zmiotło resztę, tak wg mnie. A tak poza tym to polub, bo fajnie Ci to wychodzi

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Zdjęcie ma sprane kolory, czarne auto na białym śniegu powinno kontrastować a tu ani auto czarne ani śnieg biały. Powiesz mi że to naturalne kolory? Jeśli nie są, to chyba ktoś zdjęcie modyfikował? A skoro modyfikował to wg mnie za bardzo. A może to mój monitor się uwziął na tą fotkę i 1, 2, 4 są ostre jak brzytwa a to jedno nie

Sprane kolory? Nie ma kontrastu? Brak ostrości? Wiesz co, może naprawdę zprawdź czy z Twoim monitorem jest wszystko dobrze. Mam to zdjecie w rozdzielczości 2296x1528 i jest ostre jak brzytwa.
    Zdjęcie ma delikatnie niebieską dominante z nutką żółci, która jak dla mnie nadaje charakteru zdjęciu. I nie widzę tam żadnej większej ingerencji Photoshopa, prócz być może podniesieniu kontrastu i wyostrzeniu.

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Zdjęcie ma delikatnie niebieską dominante z nutką żółci, która jak dla mnie nadaje charakteru zdjęciu.
    A dla mnie je pieprzy, i serio, nie robi mi różnicy czy to photoshop czy filtry czy dominanta. Daj mi je zatem w rozdzielczości 2296x1528 (że też Ci się chciało dokładnie sprawdzać...), może zmienię zdanie. Może to przez rozdzielczość - czemu by nie. Dla mnie to nie jest czarne i białe, a bardziej bure i mniej bure.

PS. Po Twoim oburzeniu i uniesieniu widzę, że tu faktycznie nie można mieć swojego zdania.

PS2. Stwierdzenie "ostre jak brzytwa" nie tyczy się ostrości w sensie FOCUS AI ultradwudziestosensorowy z preselekcją dominanty i uzurpatora, tylko ogólnego wyrazu zdjęcia. Nie wiem, może oczy mam zepsute i widzę dobrze tylko zepsute zdjęcia a te dobre widzę zepsucie.
    Ostatnio edytowane przez żuwik ; 30-01-2011 o 22:38

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

A dla mnie je pieprzy, i serio, nie robi mi różnicy czy to photoshop czy filtry czy dominanta. Daj mi je zatem w rozdzielczości 2296x1528 (że też Ci się chciało dokładnie sprawdzać...), może zmienię zdanie. Może to przez rozdzielczość - czemu by nie. Dla mnie to nie jest czarne i białe, a bardziej bure i mniej bure.

PS. Po Twoim oburzeniu i uniesieniu widzę, że tu faktycznie nie można mieć swojego zdania.

PS2. Stwierdzenie "ostre jak brzytwa" nie tyczy się ostrości w sensie FOCUS AI ultradwudziestosensorowy z preselekcją dominanty i uzurpatora, tylko ogólnego wyrazu zdjęcia. Nie wiem, może oczy mam zepsute i widzę dobrze tylko zepsute zdjęcia a te dobre widzę zepsucie.
    Na wysładnie zdjęcia w pełnej rozdzielczości musiałbym mieć zgodę autora

Że niby ja się oburzam?

Dla mnie ostrość to ostrość, nie wiem co to jest FOCUS AI?

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Nie będę Ci życzył żeby jakiś prawnik Cię złapał za słówko tak jak Ty łapiesz mnie, bo to akurat mogłoby się dla Ciebie bardzo źle skończyć.

Całe szczęście - nie jesteś prawnikiem.

Zdjęcie 3 nie robi na mnie wrażenia, w przeciwieństwie do 2. Jeżeli z tego powodu mam być odstawiony na tor looserów przez profesjonalnych fotografów - niech tak będzie.

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Nie będę Ci życzył żeby jakiś prawnik Cię złapał za słówko tak jak Ty łapiesz mnie, bo to akurat mogłoby się dla Ciebie bardzo źle skończyć.

Całe szczęście - nie jesteś prawnikiem.

Zdjęcie 3 nie robi na mnie wrażenia, w przeciwieństwie do 2. Jeżeli z tego powodu mam być odstawiony na tor looserów przez profesjonalnych fotografów - niech tak będzie.
    Teraz to chyba Ty się oburzasz

Masz prawo do swojej oceny, ja mam prawo do swojej. Nie musimy się zgadzac, ani rozumieć. Ważne żeby się nie kłócić, bo nie ma o co

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Teraz to chyba Ty się oburzasz
    A trochę tylko... Nie umiem Ci wytłumaczyć o co mi chodzi. Obejrzę jutro to zdjęcie w pracy, ale nie spodziewam się rewelacji. Jedni lubią blondynki, inni brunetki, a i tak żona będzie taka sama jak matka

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

A trochę tylko... Nie umiem Ci wytłumaczyć o co mi chodzi. Obejrzę jutro to zdjęcie w pracy, ale nie spodziewam się rewelacji. Jedni lubią blondynki, inni brunetki, a i tak żona będzie taka sama jak matka
    No właśnie, podoba nam się coś innego i nic na to nie poradzimy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

ale dyskusja na temat mojego zdjęcia hehe
    a ja wyrażam zgodę na wysłanie zdjęcia w pełnej rozdzielczości. Żeby podkręcić dyskusję (), wrzuciłem wam jeszcze wyższą rozdziałke, 7,52 MB - 4592x3056 . Rzecz jasna do wglądu

http://www61.zippyshare.com/v/44905852/file.html
    Ostatnio edytowane przez areyoufine ; 31-01-2011 o 12:07