Nie możesz po prostu napisać że wolisz alfę zaprojektowaną w USA i produkowaną w Meksyku?Jest szansa, że przeniesiesz się forum vw i nie będziesz nas uszczęśliwiał swoimi mądrościami?
Pewnie że jest szansa. Trzymaj kciuki żeby mi się alfa zepsuła to wtedy być może zakupię volkswagena. Jest jeszcze inna opcja. Możesz kupić jakiegoś VW (jak sam nie masz kasy to może jakąś spółdzielnie zawiąż - ale sądząc po Twoim awatarze to masz) i jak będzie w miarę fajny (na wsi mieszkam więc może to być country) to odpalę Ci (Wam) swoją alfę.
Założę sobie wtedy konto na forum volkswagena i obiecuję że w pierwszym temacie będę wychwalał atuty alf!
Pasi? Jeśli tak to zbieraj kaskę!
- - - Updated - - -
No i może dlatego VW szykuje dla alfy coś ekstra. Wyobrażacie sobie auto pokroju brery tyle że RWD? Z drugiej strony to konkurencja dla tetetki :/ A może chcą kupić alfę i ją zamknąć żeby zlikwidować konkurencję? I wtedy ceny naszych aut o 200% do góry! I za cenę alfy do wzięcia dwa volkswagenyNo właśnie. Bartas82 słusznie podnosi sprawę klasyfikacji![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Wiec nie miałes przyjemności wymieniac kompletu pompowtrysków, a kazdy z nich spełnia ta sama funkcje co cała listwa wtryskowa w CR.W jakim sensie zabijały? Bo w mojej ocenie to silniki niemal bezawaryjne. Jedyne co kosztowało powiedzmy troszkę więcej to napęd rozrządu - ale i tak tragedii nie ma
O jakich Ty silnikach mowisz? bo 1.9 TDI PD wychodził chyba do 131 km a dopiero 2.0 TDI były mocy 140 i 170km. Nie kojarze silnika 160 koni.No i moc (do 160 KM w serii) o której większość mogła tylko pomarzyć w tamtych czasach!
A przepraszam, moj błąd, faktycznie zapomniałem o silnikach montowanych w m.in Cuprze R. Fakt faktem nie był to nowy silnik lecz nowe turbo i oprogramowanie, ale byl montowany seryjnie wiec przyznaje racje.
sprzeda., za rok, dwa.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Swoją drogą jeżeli AR naprawdę skończy żywot ciekawe ilu fanów tutaj będzie i ilu zostanie na forum.
Pewnie garstka, która będzie miała 156 czy jakąś 164 na zloty klasyków![]()
, a na codzień VW czy BMW, albo Fiata
![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Myślałem że temat już umarł...
No nie miałem takiej przyjemności. I prawdę mówiąc żaden z moich znajomych też ich nie wymieniał (a przypominam że mieszkam w krainie TDI). Tak z ciekawości: ile przebiegu miało autko.Wiec nie miałes przyjemności wymieniac kompletu pompowtrysków, a kazdy z nich spełnia ta sama funkcje co cała listwa wtryskowa w CR.
Dla świętego spokoju: są też słabsze 2.0 niż 140 KM.
W niedzielę (po tym jak alfa przestała się kolegować ze mną :/) kolega powiedział że czas chyba kupić jakiś bezawaryjny samochód... A jeździ A4 2.0 TDI na multitroniku... Przebieg coś koło 220 tysi. Na tygodniu pierwszy raz miał jechać na warsztat bo coś mu zaczęło (DOPIERO) stukać. Oczywiście pierwsze (SUCHE) turbo...