Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 96

Temat: Jaką "julke"

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

A ja trochę przekornie napiszę .... poczekaj .... Planujesz zakup samochodu kompaktowego z "górnej" półki (napisałeś że nad modelem się jeszcze zastanawiasz) więc za chwilę będzie kilka ciekawych premier Nowe Audi A3, Nowa Honda Civic - być może nowy Type R, Nowe BMW F20.
    Ostatnio oglądałem u znajomego Lexusa CT200h (który jest bardzo rozsądną i ładną propozycją - a z tego co czytam nie aspirujesz do jakiegoś sportowego charakteru).
    Julka to bardzo fajne i stylowe auto - ale zmierzam do tego że najbliższe miesiące będą obfitowały w nowości - które warto moim skromnym zdaniem choć sprawdzić i posmakować przed zakupem nowego autka

PS. Warto też zawitać do salonu Citroena .... DS4 wygląda smakowicie
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 05-09-2011 o 22:13

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Audi A3 - czy "nowe" będzie lepsze i w ogóle inne? Nie sądzę... Poza tym to Audi (fuj).
    Civic - przecież to żadne premium...
    Beta - nooo, może, chociaż wizualnie to nie to, no i różnica w cenie drastyczna (przecież kolega nie będzie gołej 116i kupował)
    DS4 - szkoda, że taki trochę crossover, ale w sumie ciekawa propozycja
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Audi A3 - czy "nowe" będzie lepsze i w ogóle inne? Nie sądzę... Poza tym to Audi (fuj).
    Civic - przecież to żadne premium...
    Beta - nooo, może, chociaż wizualnie to nie to, no i różnica w cenie drastyczna (przecież kolega nie będzie gołej 116i kupował)
    DS4 - szkoda, że taki trochę crossover, ale w sumie ciekawa propozycja
    1. Zobaczysz odpowiesz moim zdaniem będzie "nowe" choćby ze względu na platformę MQB (na której powstaje GOLF VII) bo stare z 2003 roku opierało się jeszcze o platformę Golfa V .... dlatego nie kupiłem Swoją drogą jak komuś to nie przeszkadza - to pojawiła się oferta Prime Line w Audi .... nowe obecne A3 z 2.0 TDI 140 z Pakietem Polskim można kupić w okolicach 94 000
    2. Taki sam z Civic premium jak i Julki (boczki z czegoś jak skaj, przełęczniki w drzwiach o Ducato, odpadająca gałka zmiany biegów ... wybacz trochę brakuje
    3. Dostałem za 123 000 ofertę na 118i całkiem dobrze wyposażone w "stylizacji" Sport z Navi (w salonach BMW też można dostać rabat - Serio ) .. - czyli plus minus 15- 20% Julka. Faktycznie bez szklanego dachu, i 18" felg .... bez pierwszego przeżyje z drugiego się ucieszyłem
    4. O gustach nie gadamy

Raz jeszcze - nie zamierzam nikogo zniechęcać - ale warto przespacerować się po salonach, to jednak spora kwota to wydania, i być może warto popatrzeć, pojeździć ....

Tak jak napisałem znajomy w zeszłym tyg. kupił CT200h (testowy z salonu - zapewne po CT200h nie przychodzą zapaleńcy od palenia gumy stąd podejrzenie ze nie zajechany ) w najbogatszej wersji z nawigacją i pełną skórą za 128 000 (katalogowo prawie 170 000) .... 6000 przebiegu - 3 lata gwarancji .... ja wiem hybryda itp. Co nie zmienia faktu że warto się rozejrzeć Tylko do tego zmierzam

PS. A jeśli decyzja zapadła - Bierzesz Julkę - to dwie rady ode mnie -
    1. nie kupuj pakietu Sport 2 na polskie drogi
    2. jak masz kasę kupuj QV ... w innym wypadku MA

Reszta wyposażenia tak jak koledzy napisali - wedle portfela ....
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 05-09-2011 o 22:50

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

1. Każde Audi wygląda tak samo, a że będzie miało płytę z Golfa VI to...
    2. 100-letnia historia, mistrzostwo F1, zwycięstwa w Mille Miglia, Silnik roku 2010, najbezpieczniejszy kompakt na świecie, (kontrowersyjnie, bo kto Leafa kupi) 2. miejsce w European Car of the Year vs. yyyyyy... plastik, max 140KM o dźwięku wiertarki, azjatycka stylistyka... Może na innym forum zrobiłaby furorę, ale tutaj?
    3. Dla Ciebie 30 tys. zł różnicy to mało?!

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

1. Każde Audi wygląda tak samo, a że będzie miało płytę z Golfa VI to...
    2. 100-letnia historia, mistrzostwo F1, zwycięstwa w Mille Miglia, Silnik roku 2010, najbezpieczniejszy kompakt na świecie, (kontrowersyjnie, bo kto Leafa kupi) 2. miejsce w European Car of the Year vs. yyyyyy... plastik, max 140KM o dźwięku wiertarki, azjatycka stylistyka... Może na innym forum zrobiłaby furorę, ale tutaj?
    3. Dla Ciebie 30 tys. zł różnicy to mało?!
    1. Radku To Twoje subiektywne zdanie z którym pozwolę się sobie nie zgodzić - nie widzę w Audi nudy VW ... widzę za to swoj charakter i dynamikę.
    2. Mnie nie do końca interesuje historia ... raczej teraźniejszość ... co do bezpieczeństwa to zobaczymy testy wymienionych przeze mnie jak już będą (może się okazać że julka straci koronę ) A kolega nie pisal jaka charakterystyka silnika koledze odpowiada (po drugie Type R miał 200km a kosztował w granicach 100 000 zł) - napisał że nad modelem się waha Ja tylko zaproponowałem sprawdzenie
    3. Mało nie mało - Julka ze 170km silnikiem Distinctive pakietem premium i sport oraz Nawigacją, lakierem to koszt w okolicach 110 000 tak katalogowo - mi wyszło faktycznie katalogowo ponad 140 000 .... Ale raz płacę za ukochany tylni napęd droższy w produkcji - dwa .... hmmm proza życia .... DUŻO mniejsza utrata wartości ... to procentuje

PS. Ja nie chcę znowu debaty .... zaproponowałem tylko że warto sobie przejść się po salonach przed wydaniem kasy - tylko tyle
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 05-09-2011 o 23:47

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Może i każde Audi wygląda bardzo podobnie do innego modelu(można to również powiedzieć o Alfie w przypadku Mito i Giulietty), tylko że każdy może u nich znaleźć coś dla siebie. Każdy model można kupić z różnymi silnikami - zaczynając od najsłabszych diesli a kończąc na usportowionych wersjach. Tak więc miejmy też sporo szacunku dla tej marki, bo bardzo bym chciał kiedyś udać się do salonu Alfy i kupić sobie auto klasy 159 z silnikiem o mocy ponad 300KM.

A ogólnie całe to porównywanie Giulietty do innych samochodów jest trochę bez sensu. Wszystkie auta są teraz bardzo podobne do siebie, i równiez beznadziejne. Ok, niektóre się lepiej prowadzą - inne trochę gorzej, jedne są lepiej wykonane - inne gorzej itd. Jednak wszystkie nie powodują już jakiś wielkich emocji. Dlatego kupcie sobie na co dzień najzwyklejszą Giuliettę jak chcecie koniecznie Alfę, a na auto do dawania frajdy z jazdy - 147/156 GTA. Może i Giulietta QV jest szybsza na Nurburgringu, tylko co z tego?

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

tygrysio:
    1. ponieważ są to sprawy subiektywne, to może faktycznie nie kontynuujmy, bo ja nic takiego nie widzę i do konsensusu w tej sprawie nie dojdziemy.
    2. a mnie interesuje, bo szlachectwa nie można kupić - no ale tu znowu mamy rozbieżne zdanie i też się nie dogadamy
    3. absolutnie się zgadzam, że napęd tylni jest droższy i za to się płaci, jak również zgadzam się, że utrata wartości jest mniejsza, ale najpierw TRZEBA mieć te dodatkowe 30 tys..

Jak widać różni ludzie potrafią stracić głowę dla Alfy (bo kto normalny kupuje Alfę z salonu .

BartekL:
    I cóż z tego, skoro nie mają kompletnie charakteru, a owe najmocniejsze wersje są z reguły niemiłosiernie batożone przez BMW w większości testów. O różnicy cenowej w porównaniu z Alfą nawet nie wspominam. U mnie na szacunek do tej marki się nie zanosi, bo zawsze będzie ubogim bratem Mercedesa i BMW, z którego na siłę robi się nie wiadomo co.

Może i Giulietta QV jest szybsza na Nurburgringu, tylko co z tego?

Jeśli w autach sportowych nie chodzi głównie o jak najszybsze pokonanie okrążenia, to o co?! To jest jedyny obiektywny wyznacznik "jakości" sportowego auta i jeśli na tym samym torze z tym samym kierowcą jest szybsze, to jest po prostu lepsze. Nawet jeśli ma jeden uchwyt na kubek mniej.

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

I cóż z tego, skoro nie mają kompletnie charakteru, a owe najmocniejsze wersje są z reguły niemiłosiernie batożone przez BMW w większości testów.
    Miałeś okazję jechać jakimś nowym Audi w wersji S lub RS? Ja bym bardzo chciał żeby nowe Alfy miały tyle charakteru(a raczej jego brak jak napisałeś) co usportowione wersje Audi.
    A że BMW jest lepsze? Cóż, nie od dzisiaj ta marka słynie z produkowania samochodów z większymi ambicjami.

Jeśli w autach sportowych nie chodzi głównie o jak najszybsze pokonanie okrążenia, to o co?! To jest jedyny obiektywny wyznacznik "jakości" sportowego auta i jeśli na tym samym torze z tym samym kierowcą jest szybsze, to jest po prostu lepsze. Nawet jeśli ma jeden uchwyt na kubek mniej.
    O co chodzi w autach sportowych? Jak dla mnie o ogólne wrażenia z jazdy, a nie o takie pierdoły jak czas na torze.
    Giulietta QV jest dość szybkim samochodem, który służy do bardzo sprawnego przemieszczania się. Tylko co z tego, skoro to wszystko się odbywa w nijaki sposób?
    Wsiądź kiedyś do GTA i pojedź w jakąś trasę. Wtedy może zrozumiesz o co mi chodzi, i przestaniesz tak patrzeć na tabelę z czasami z Nurburgringu Wolę się toczyć w GTA, niż szybko przemieszczać się GQV

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Radku jako że spokojnie się z Tobą dyskutuje, bez zbędnych emocji to odpiszę Być może Moderator przeniesie nasze wypociny do tematu "Rozważania o motoryzacji"

Radku jeśli nawet przyjąć że chodzi Ci o czas na torze .... to

RS3 jak to nazwałeś zbatoży QV aż milusio - Cóż AR nie ma odpowiedzi ....
    RS4 zbatoży 159 że aż strach - Cóż AR znowu nie ma odpowiedzi ....
    TTRS podejrzewam zbatoży 4C - pożyjemy zobaczymy
    R8 V10 zbatoży zapewne 8C - I jest do tego pewnie ze 20% tańsze ....

I za to szacunek, za potencjał za wykorzystanie go ... Wiesz Lancia kiedyś to też piękna historia ... ale nie na tyle piękna żebym teraz kupował jakieś amerykańskie cuda w imię Stratosa i uważał że są rewelacyjne - bo nie są ... i do tego nazywał je szlachetnymi.

Radku nikt nie neguje tego że Julka to przyzwoite auto - ale osobiście nie miałbym tyle odwagi by za to co Audi prezentuje odmówić szacunku tej marce .... bez względu czy to auto się komuś jako takie podoba czy nie

Ta marka jako taka wzbudza jak najbardziej przynajmniej moj szacunek tym co prezentuje dziś.
    Jeśli chodzi o historię 100 lecie już dawno obeszła .... i też ma piękną historię rajdową związaną z modelem i napędem Quattro.

Faktycznie BMW dość często pokazuje swoją pozycję w tym wyścigu z Audi .... Ale ... no właśnie dla Audi to BMW jest konkurentem .... dla Alfy natomiast dzisiejsze BMW to ewentualnie wzorzec do naśladowania.

Moim skromnym zdaniem po prostu warto przyjrzeć się bliżej innym markom przed zakupem i nie zamykać się w obrębie jednej marki .... Świat motoryzacji jest zbyt piękny by całe życie oddać tylko tej jednej jedynej AR
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 06-09-2011 o 15:15

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

święte słowa kolegi tygrysia
    do sportu to chyba najlepsze bedzie cruze ktore to swieci triumfy na torach wttc ?
    a alfa do salnu obok telwizora, pianna itp bo piękna jest