Da się skasować do kolejnego kręcenia.
---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:11 ----------
Kręcenia rozrusznikiem i wyskakuje ponownie błąd.
Da się skasować do kolejnego kręcenia.
---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:11 ----------
Kręcenia rozrusznikiem i wyskakuje ponownie błąd.
A czy przy rozruchu napięcie akumulatora nie spada chwilowo poniżej 9V? i wtedy wywala ten błąd
Tego nie sprawdzali chyba,ale był podmieniony aku na nowy i dalej tak samo,to już dla mnie jest bardzo dziwne bo jeśli pompa to dlaczego od razu padła bez objawów i dlaczego zawsze dwa razy rozpyli paliwo z wtrysków i koniec.A ciśnienie wytwarza dobre,nie mam pojęcia paliwo sprężanie zapłon i koniec.
pompa i silnik to najtrwalsze elementy alfy, elektryka najsłabszy element dlatego zawsze tu szukam przyczyny. a spróbować go odpalić z zewnętrznego zasilania?!. Może rozrusznik uszkodzony i potrzebuje b, wysokiego prądu przy rozruchu? . Generalnie ciekawie to już wygląda. Zresztą twój nick wskazuje na problemy z prądem![]()
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 30-12-2011 o 08:54
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
zagaTkowa awaria.... hmmm , coś sie w gaciach popsuło?
Panowie czy panie ,nie potrzebuje infantylnych uwag ,temat był zakładany na szybko i może popełniłem tzw.(dla wszej jasności umysłu skrót "tak zwaną") literówkę.A jeśli jesteście wybitnymi i spostrzegawczymi forumowiczami to proszę o doradztwo intelektualne ,a nie spektakularne wyszukiwanie potknięć innej osoby.Jeśli nie posiadacie wiedzy technicznej to nie potrzebuję waszych tekstów porównawczych.
Serdecznie Tobie kolego VOLT współczuje ale wydaje mi sie że powinieneś zmienić mechanika który zloży tobie dobrze rozrząd. Tak sędze dla tego że napisałeś że zgasła nagle i jeszcze musiałeś wymienić koło pasowe na wale z powodu ściętego klina (to jest prawdopodobny powód) jaką masz pewność że facet który to zmontował ustawił rozrząd tak jak powinien,jezeli zablokował koła i wymienił tylko pasek to nadal masz pewnie przestawiony z tąd błąd.
Wracając do pompy,ma ona zadanie tylko wytworzyć odpowiednie ciśnienie na listwie CR a wtrysk jest wyzwalany elektrycznie(z tąd kabelki przy wtryskach) i jezeli pojawi sie znowu błąd synchronizacji to wtrysk nie nastąpi (takie zabezpieczenie silnika przed uszkodzeniem) Rada szukaj mechanika któremu będzie sie chciało zajżeć do lektury i dowiedzieć jak poprawnie ustawić rozrząd.
Pewności nie mam czy jest dobrze ustawiony,tak słyszałem od mechanika który kilkukrotnie sprawdzał,ale kolego TIO_2007 masz rację bo opisach nawet innych marek aut,są te same objawy przy źle ustawionym rozrządzie.Pozostaje zawieść do innego i zweryfikować wiedzę,tylko nie daje spokoju fakt,że podobno nawet przestawiał rozrząd o ząbek do przodu i tyłu aby sprawdzić czy zapali i jest to samo.