Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Świeżak Avatar DeadinhollywooD
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT

Domyślnie

Cytat Napisał Mariuszad Zobacz post
    Pomimo, że jeszcze nie jestem 100% alfaholikiem, ponieważ dopiero jestem przed zakupem pierwszej swojej Alfy, ale z samochodów które mam (miałem) i zdobytego w tym czasie doświadczenia uważam, że mogę się wypowiedzieć w paru sprawach. Jednocześnie przepraszam, za mogące wystąpić pewne literówki, ale mam problem, z lewą ręką i piszę tylko prawą, co utrudnia mi dostęp do alt gr i może spowodować błędy literowe. Co do samych tłumików nie będących tzw. seriami to swoje doświadczenie opieram na dwóch samochodach Volkswagen Golf jakimi dysponowałem (w jednym przypadku do chwili wyboru i zakupu Alfy będę się poruszał w chwili obecnej więc w tym przypadku mogę bardziej trafne jest określenie dysponuję...) Ale do rzeczy, nie wiem dokładnie co i jak było, bo sprawa dotyczyła Golfa III Edycji z zamontowanym tłumikiem Ulter przez poprzedniego właściciela. Niestety muszę tu stwierdzić, że wbrew pewnym opiniom na niniejszym forum, że Ulter jest szczytem marzeń, wcale tak nie jest. Miałem zamontowanego Ultera i też można było się przyczepić do jakości spawów (ich wyglądu). Napiszę inaczej – spawy zaczęły przepuszczać po około 30000 km, po 350000 km tłumik nadawał się na złom (nie wiem dokładnie jaki był przebieg poprzedniego właściciela na tamtym tłumiku, więc wartości te są podane tylko jako mój przebieg, a nie przebieg całościowy części). Po rozwaleniu Ultera, nie ukrywam, że również w pewien sposób przez przypadek w Golfie został zamontowany tłumik Proex. Co do jakości to narzekać nie miałem na co. O tym tłumiku mogę już więcej powiedzieć (nie w kwestiach technicznych, bo tak się na tym nie znam, a nie będę wypisywał głupot), ale pod względem praktycznym. Tłumik wytrzymał mi ponad rok (do chwili sprzedaży samochodu). W chwili jego sprzedaży nie wymagał wymiany. Zresztą samochód kupił znajomy, który bujał się nim jeszcze prawie pół roku i cały czas na tym samym tłumiku. Co do dalszych losów samochodu, ciężko mi jest je określić, bo samochód poszedł poprzez komis i nie mam żadnego kontaktu z kolejnym właścicielem. Ale z tego co ja nim jeździłem to tłumik przekręcił ponad 70.000 km. W następnym zakupionym golfie (tym obecnym) była zamontowany tłumik seryjny Volkswagena. Niestety, nie wiem co, jak i gdzie ale osoba sprzedająca mi samochód uszkodziła tłumik i miał ten bardzo ładne wgniecenie. Z tego też powodu, chyba po dwóch tygodniach od zakupu tłumik został zdemontowany i założyłem Proexa. Było to prawie dwa lata temu i do dnia dzisiejszego tłumik sprawuje się bardzo dobrze i nie przypuszczam, abym przed sprzedażą samochodu musiał się martwić o jego wymianę. Tak więc z punktu użytkownika tychg tłumików w samochodach Golf mogę ocenić je bardzo pozytywnie, szczególnie rozpatrując jakość w stosunku nie oszukujmy się do relatywnie niskiej ceny. Co do samej Alfy, to tak jak wspomniałem doświadczenia nie mam, jednak nie przypuszczam, aby producent tych tłumików rozróżniał marki na zasadzie, do tych robimy lepiej, a do tych gorzej... Zresztą przed napisaniem niniejszego posta troszkę poszperałem i na moim dotychczasowym forum dotyczącym marki Golf, jak i na forach innych marek (np. Hondy czy BMW) i opinie o tłumikach Proex były w przeważającej większości pozytywne, poza tymi, gdzie osoby wypowiadały się na ich temat na zasadzie nie bo ja mam przykładowo RM, z Proexem jak wynikało z wypowiedzi nie miał nigdy do czynienia, ale Proex jest zły bo nie jest produkowany przez RM. Dla mnie były to typowe „szczeniackie” zagrywki mające na celu nie merytoryczną dyskusję, to jest takie bo i argumenty. Może odnośnie się w ten sposób, to mniej więcej tak jakbym w chwili obecnej na niniejszym forum zaczął przekonywać, że Alfa jest do niczego nigdy nie mając styczności zarówno z tą marką jak i samochodami przez nią produkowanymi
    Nikt tutaj nie napisał, że ULTER to szczyt marzeń. Co do uogólnienia jedno i drugie to badziew bo posiadałem jedno i drugie. Jednak w moim przypadku znacznie lepiej prezentowało się użytkowanie ULTER'a.

Mariuszad
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DeadinhollywooD Zobacz post
    Nikt tutaj nie napisał, że ULTER to szczyt marzeń. Co do uogólnienia jedno i drugie to badziew bo posiadałem jedno i drugie. Jednak w moim przypadku znacznie lepiej prezentowało się użytkowanie ULTER'a.
    Mój błąd, szczyt marzeń miał być napisany w ten sposób "szczyt marzeń"... Co do sprawy określenia z Twojej strony jako "badziew" . Odpowiem przwrotnie na przykładzie samochodów, dla jednych Polenez był rewelacją, dla innych to był złom.... tak można podejśc do każdego produktu. Może teraz się poprawię, uważam, że tłumiki te są dobrze skalkulowane biorąc jako odnośnik jakość i cenę. Inaczej pisząc jak na tę cenę to ich jakośc znacznie przewyższa to czego teoretycznie można się spodziewać za właśnie taką cenę. Tylko zanzanczam, że jest to moje zdanie prywatne i wcale nie musisz się z nim zgadzać. Co do samej sprawy Ulter a Proex, to Ty opowiadasz się za Ulterem, ja również z doświadczenia za Proexem, ale cóż każdy ma mieć prawo swoje zdanie i każdy ma jakieś doświadczenia...

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    Ok panowie, to jak wygląda z tym grupowym zakupem, lub zniżką dla nas? Ile wtedy cena by wynosiła? Bo ja nawet jestem skory kupić, nie wiem jak będzie z kasą bo mam parę napraw do zrobienia więc pójdzie znowu z 500,-
    temat jest cały czas aktualny kwestia tylko zebrania odpowiedniej ilości osób. Poza tym wiesz łatwiej się negocjuje jak masz jakieś konkrety a nie hasło w stylu że by chcieli ale się boją. Brakuje argumentów do dyskusji. Ty i ja to razem dwa
    ---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

a ja akurat z ulterem mam złe wspomnienia tym bardziej że robi obecnie chałturę i jedzie na wypracowanej kiedyś marce
    Ostatnio edytowane przez zgredek ; 13-02-2012 o 20:54

Użytkownik Świeżak Avatar DeadinhollywooD
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    a ja akurat z ulterem mam złe wspomnienia tym bardziej że robi obecnie chałturę i jedzie na wypracowanej kiedyś marce
    Nie przeczę, że jest inaczej, dawno się nie bawiłem w Ulter'a. Natomiast zarówno jedno jak i drugie jest ciekawym rozwiązaniem w swojej klasie budżetowej.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Nie przeczę, że jest inaczej, dawno się nie bawiłem w Ulter'a. Natomiast zarówno jedno jak i drugie jest ciekawym rozwiązaniem w swojej klasie budżetowej.
    i tutaj masz całkowitą rację

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Jednej sztuki z kwasowki Ci nie zrobia, jesli wykracza poza to, co maja w sztancy.

Jestem na etapie robienia wydechu w Jagu, zamowilem x-pipe, tlumiki koncowe i koncowki u jednej z firm, jak dostane towar, pochwale sie nim. Ma byc teoretycznie duzo ladniejsze i lepiej wyspawane niz proex.
    to jest zestaw który zamówiłeś u tego producenta - i juz na sprzedaż http://allegro.pl/zestaw-koncowki-x-...170611161.html chyba lepiej nie wyszło

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

A co powiedza Koledzy, w tym spawowi purysci na taka prace?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_5.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	242.4 KB
ID:	48535Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_4.jpg
Wyświetleń:	582
Rozmiar:	223.2 KB
ID:	48534Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_3.jpg
Wyświetleń:	1001
Rozmiar:	272.2 KB
ID:	48533Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_2.jpg
Wyświetleń:	828
Rozmiar:	262.6 KB
ID:	48532Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_1.jpg
Wyświetleń:	310
Rozmiar:	226.0 KB
ID:	48531Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_6.jpg
Wyświetleń:	2957
Rozmiar:	252.9 KB
ID:	48530
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

A co powiedza Koledzy, w tym spawowi purysci na taka prace?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_5.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	242.4 KB
ID:	48535Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_4.jpg
Wyświetleń:	582
Rozmiar:	223.2 KB
ID:	48534Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_3.jpg
Wyświetleń:	1001
Rozmiar:	272.2 KB
ID:	48533Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_2.jpg
Wyświetleń:	828
Rozmiar:	262.6 KB
ID:	48532Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_1.jpg
Wyświetleń:	310
Rozmiar:	226.0 KB
ID:	48531Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyd_6.jpg
Wyświetleń:	2957
Rozmiar:	252.9 KB
ID:	48530
    Ja powiem tylko tyle że X-pipe to ktoś odpierd...ł na sztukę aby szybciej.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Co Ci sie konkretnie w x-pipe nie podoba? Mnie akurat najbardziej widzi sie X z tego zestawu.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Co Ci sie konkretnie w x-pipe nie podoba? Mnie akurat najbardziej widzi sie X z tego zestawu.
    Za mocno restrykcyjny między stronami.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia