Ja już dawno doszedłem do wniosku że nie warto kupować drogich wycieraczek. Czy drogie czy tanie, żywotność jest podobna. Jakość pracy wydaje mi się zbliżona, a już napewno nieadekwatna do różnicy cen.
Ja już dawno doszedłem do wniosku że nie warto kupować drogich wycieraczek. Czy drogie czy tanie, żywotność jest podobna. Jakość pracy wydaje mi się zbliżona, a już napewno nieadekwatna do różnicy cen.
podszedłem do tematu tak samo. Wycieraczki z ASO zużyły się po pół roku więc kupiłem motgumy. Muszę jednak przyznać że nie jestem z nich w ogóle zadowolony. Są po prostu słabe, więc pomimo tego że tańsze to już więcej ich nie kupię. Zastanowię się nad ponownym zakupem tych z ASO, chociaż drogie to jednak sprawowały się wzorowo, tak jak oczekuję od wycieraczek, szkoda że tylko pół roku. Może następne będą żywotniejsze
Ja kupowałem jak narazie 2 razy Bosch Aero cośtam: zestaw dedykowany do AR159. Nigdy nie byłem z nich zadowolony i właściwie to nie wiem co mnie naszło żeby kupić ponownie. Ani dobrze nie ścierają i czasem hałasują. Następnym razem spróbuję Valeo.
Ja również nie mam dobrych doświadczeń z BOSCHem
"Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"
Ja mam bezprzegubowe firmy KAMOKA za kąplet zapłaciłem 35 zł działają super.
Ja także zawiodłem się na Bosch AeroTwin :/ kupiłem je jakoś w sierpniu i od miesiąca zaczęły skrzypieć! zbierają w miarę dobrze, ale jak nie ma ulewnego deszczu to hałasują i wtedy przeskakują na szybie. Jakoś 2 lata temu miałem takie same w innym aucie i dopiero po roku zaczęły słabo zbierać, ale i tak nie hałasowały. Teraz jest dramat za 120 zł!
Właśnie przerobiłem wycieraczki z ASO [13 000 km]... BOSCH nadal nr 1 > jak dla mnie.
Dzis ponownie przyszla kolej na wymiane wycieraczek,ostatnimi czasy oryginaly uprzednio przezemnie zalozone,po niemal roku uzytkowania ponownie zaczynaja ryc.Wiec droga ich moze byc tylko jedna...smietnik.Ich miejsce zajmuja nowe,rowniez oryginaly z A.R
Gdyby ktos potrzebowal,podaje nr.katalogowe
Dluzsza kierowcy-0050516542
Krotsza pasazera-0050516543
Ricambi Originali
miałem oryginały i szybko się zużyły. POtem przyszłakolej na motgumy - wytrzymały rok ( 25 tys.km)czyli nieźle, ale wycieraczka kierowcy od początku nie wycierała samego dołu szyby oraz środka - tuż przy słupku. Oryginał też miał z tym problem. Może to wina specyficznego ukształtowania szyby w belli?