Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Temat: Irytujące drobiazgi

skalar
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam fatalne światło cofania, prawie nic nie widać. Montował ktoś dodatkowe?
    Z wkurzających szczegółów to hamulec ręczny działa jak w starym oplu
    Ale z lusterkami nie mam żadnego problemu.

janio
    Gość

Domyślnie

Zawsze można skorzystać z awaryjnych lub doświetlania

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Przecież problemy związane klapami wirowymi, DPF czy EGR to nie domena 159 tylko raczej dość powszechna przywara dużej liczby współczesnych diesli. Co do światła cofania to zawsze można przyczepić pod zderzakiem biały halogen jak w Fiacie 126P

janio
    Gość

Domyślnie

Hmm, no to, że inni też mają problemy, to raczej mało pocieszające, bo to trochę tak, jak z rolnikiem, który nie przejmował się tym, że zdechła mu krowa, tylko cieszył, że sąsiadowi zdechły dwie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    eSCe / DG
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    @dawido: Chodzi Ci o to że tam są żarówki od doświetlania zakrętów?
    W srodkowych kloszach jest kierunkowskaz i pozycje. W zewnetrznych masz mijania a wewnatrz drogowe.

Mnie najbardziej irytuje brak automatycznego domykania szyb. Nie wiem kto madry wymyslil ze wyposazymy Belle w automatyczne otwieranie i zapomnial o automatycznym domykaniu...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Zastanawiam się, co jest niebezpiecznego w automatycznym domykaniu szyb? Przecież to się nie dzieje samoczynnie, tylko na "życzenie" użytkownika... więc psa, ani dziecka latem nie usmażymy!

Co mnie wkurza:
    - schowki małe, cholernie małe,
    - za każdym razem jak odpalam auto to mi się na komputerku przy zegarach pokazuje data/radio zamiast tego co ustawiłem ostatnio (czyli spalanie),
    - wolno odświeżające się wskazanie spalania chwilowego... dawno trzymam stałą prędkość i mi tak powooooooli schodzi z 15l/100 do normalnych 5-7...
    - brak wyłącznika dmuchawy jednym guziorem,
    - dziwnie działające lusterko fotochromatyczne... czy jak ono się tam nazywa- mogłoby trochę szybciej ściemniać.

To chyba tyle... szczegóły, którymi się za bardzo nie przejmuję, bo nie ma aut idealnych
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 30-08-2012 o 17:32

janio
    Gość

Domyślnie

Z tym brakiem możliwości domykania szyb, to faktycznie jakaś kompletna bzdura - na szczęścia mam wersję, w której nie zdążyli jeszcze tego spieprzyć