A ja mam takie pytanie: zakładał ktoś do GT na felgę 17" oponę o profilu 50? Zmieści się?
A ja mam takie pytanie: zakładał ktoś do GT na felgę 17" oponę o profilu 50? Zmieści się?
"Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku. Jeśli potrafisz myśleć o tym, czego chcesz i uczynisz z tego dominującą myśl, to sprawisz, że pojawi się to w twoim życiu."
profil 50 oznacza, że jego wysokość to 50% szerokości opony, 45 to 45% szerokości itd.
więc 50 przy 215 nie równa się 50 przy np 195
wszystko zależy od szerokości
jeśli potrzebujesz indywidualnej lekcji to zapraszam na PW![]()
"Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku. Jeśli potrafisz myśleć o tym, czego chcesz i uczynisz z tego dominującą myśl, to sprawisz, że pojawi się to w twoim życiu."
wiem że 205/50 wchodzi bez problemu
z 215/50 też raczej będzie ok, ale nie gwarantuję
tu sobie poeksperymentuj:
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
wpisz 205/55 16 jako wzorcową i kombinuj
20mm większa średnica i już raczej będzie obcierało
ta zabawka nie obrazuje szerokości, więc szerokie gumy przy nawet niższym profilu spowodują problemy
Czyżbyś poczuła więcej komfortu na 16" i zapragnęła go poprawić na 17"???
w gumach jest jeszcze istotne czy są zwykłe R czy ZR, które są sztywniejsze
masz znacznie obniżone zawieszenie to z pewnością przez to
mam prośbę
gdyby misia chciała od Ciebie kupić te felgi 17", to za Chiny ich nie sprzedawaj...![]()