Dziś rozbieralem tapicerke drzwi w mojej alfie i po odpieciu kostek od przełącznikow szyb i lusterek miga licznik. Jutro to złożę jeżeli problem zniknie to napisze.
Dziś rozbieralem tapicerke drzwi w mojej alfie i po odpieciu kostek od przełącznikow szyb i lusterek miga licznik. Jutro to złożę jeżeli problem zniknie to napisze.
zniknie
Po odpięciu, w centralce brakuje sterownika szyb - dlatego licznik mruga (sterownik szyb przednich jest w przełącznikach opuszczania na drzwiach kierowcy).
po podłączeniu kostek przlącznikow szyb problem zanikł.
u mnie też migał licznik km. Okazało się że to wina nie oryginalnego radia jakie miałem w mojej ali. Po zakupie oryginalnego CD miganie licznika ustało
Mruganie występuje w momencie, jak centralce brakuje jaiegoś elementu, który był wpisany wcześniej, a teraz się nie zgłasza.
Wystarczy zrobić PROXY - i zapisać aktualny stan centralek. Trzeba jednak uważać z PROXY (zanim zrobisz, poszukaj na forum).
Witam, u mnie znów zaczeło mrugać, wydaje mi się przez moją poprzednią sytuacje, którą opisałem powyżej spalił się jakiś moduł :/ dopiero za tydzień będe jechał do takiego " magika" jeśli chodzi o elektryke, więc jak rozwiążemy problem to dam znać co i jak![]()
u znajomego również miga licznik kilometrów, a stało się to u niego po wypraniu tapicerek. u mnie raz się pojawił ten problem gdy wyjechałem z myjni i myciu auta z zewnątrz, po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika przestało mrugać i od tamtego czasu nic się nie działo. gdyby znowu się to pojawiło będę informował co i jak.![]()
U mnie okazało sie że jeśli nie mam podpiętego gniazda od zapalniczki to mruga, gdy podpiełem sprawne gniazdo ( bo stare robiło mi zwarcie) to wszysko wróciło do normy![]()
Kolego, to Ty zastanów sie co piszeszja napisałem tylko co się stało, jakie były objawy i co zrobilem. Bezpiecznik fakt wywalił, ale został wymieniony i później gdy miałem odłączoną zapalniczkę, znów powrócił problem. Po podłączeniu nowej zapalniczki wszystko działa bez problemu ( bezpiecznik już nie wywala). Zwarcie było spowodowane starym gniazdem od zapalniczki, wiec skoro ją odłączyłem to czemu póżniej znów pojawilo się mruganie licznika ? Skoro to co mówisz było by prawdą to nie powinno sie znów to pojawić.
.