Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 159

Temat: [147] MRUGA LICZNIK WSKAZUJACY ILOS PRZEJECHANYCH KILOMETRÓW

Użytkownik Ogier Avatar hajdi147
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD

Domyślnie

Dziś rozbieralem tapicerke drzwi w mojej alfie i po odpieciu kostek od przełącznikow szyb i lusterek miga licznik. Jutro to złożę jeżeli problem zniknie to napisze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

zniknie
    Po odpięciu, w centralce brakuje sterownika szyb - dlatego licznik mruga (sterownik szyb przednich jest w przełącznikach opuszczania na drzwiach kierowcy).

Użytkownik Ogier Avatar hajdi147
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD

Domyślnie

po podłączeniu kostek przlącznikow szyb problem zanikł.

michao1
    Gość

Domyślnie

u mnie też migał licznik km. Okazało się że to wina nie oryginalnego radia jakie miałem w mojej ali. Po zakupie oryginalnego CD miganie licznika ustało

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Mruganie występuje w momencie, jak centralce brakuje jaiegoś elementu, który był wpisany wcześniej, a teraz się nie zgłasza.
    Wystarczy zrobić PROXY - i zapisać aktualny stan centralek. Trzeba jednak uważać z PROXY (zanim zrobisz, poszukaj na forum).

wili60
    Gość

Domyślnie

Witam, u mnie znów zaczeło mrugać, wydaje mi się przez moją poprzednią sytuacje, którą opisałem powyżej spalił się jakiś moduł :/ dopiero za tydzień będe jechał do takiego " magika" jeśli chodzi o elektryke, więc jak rozwiążemy problem to dam znać co i jak

Użytkownik Romeo Avatar Hundzflot7
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    AR 159 SW 2,4 jtdm Q4 08', AR 147 1.9 jtdm 04'

Domyślnie

u znajomego również miga licznik kilometrów, a stało się to u niego po wypraniu tapicerek. u mnie raz się pojawił ten problem gdy wyjechałem z myjni i myciu auta z zewnątrz, po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika przestało mrugać i od tamtego czasu nic się nie działo. gdyby znowu się to pojawiło będę informował co i jak.

wili60
    Gość

Domyślnie

U mnie okazało sie że jeśli nie mam podpiętego gniazda od zapalniczki to mruga, gdy podpiełem sprawne gniazdo ( bo stare robiło mi zwarcie) to wszysko wróciło do normy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał wili60 Zobacz post
    U mnie okazało sie że jeśli nie mam podpiętego gniazda od zapalniczki to mruga, gdy podpiełem sprawne gniazdo ( bo stare robiło mi zwarcie) to wszysko wróciło do normy
    kolego zastanów się co piszesz...bajki to nie ten dział ..zrobiło Ci zwarcie i pewnie straciłeś zasilanie którejś z centralek która była na tym bezpieczniku.Czyli wadą był bezpiecznik a nie gniazdo zapalniczki.
    Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 29-04-2012 o 11:02

wili60
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    kolego zastanów się co piszesz...bajki to nie ten dział ..zrobiło Ci zwarcie i pewnie straciłeś zasilanie którejś z centralek która była na tym bezpieczniku.Czyli wadą był bezpiecznik a nie gniazdo zapalniczki.
    Kolego, to Ty zastanów sie co piszesz ja napisałem tylko co się stało, jakie były objawy i co zrobilem. Bezpiecznik fakt wywalił, ale został wymieniony i później gdy miałem odłączoną zapalniczkę, znów powrócił problem. Po podłączeniu nowej zapalniczki wszystko działa bez problemu ( bezpiecznik już nie wywala). Zwarcie było spowodowane starym gniazdem od zapalniczki, wiec skoro ją odłączyłem to czemu póżniej znów pojawilo się mruganie licznika ? Skoro to co mówisz było by prawdą to nie powinno sie znów to pojawić.

.