Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 117

Temat: Używane -pomoc w zakupie Giulietty

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    PS. Historia poszukiwań auta wtedy skończyła się na kredycie i kupieniu auta z salonu. Możliwe, że dzięki temu że samochód nie miał żadnej przeszłości wypadkowej to żyje i nic mi nie jest. 3 lata po kupieniu samochodu wpadł na mnie dziadek Vectra jadący 80km/h przez skrzyżowanie na czerwonym. ***** NCAP zrobiło swoje.
    Uwierzcie, ze coś takiego zmienia podejście do zakupu używanego samochodu.
    Zgadzam się w 100%.... używki tylko od znajomych lub zaufanego źródła, skrów...ów jest za dużo na tym świecie którzy nie kierują się żadnymi etycznymi pobudkami w sprzedaży :-)

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

może macie jakieś info o tej alfie?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C27580729.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Piękności

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    może macie jakieś info o tej alfie?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-giuliet...C27580729.html
    Nie ma informacji, że bez wypadkowy. Poproś o zdjęcia sprzed naprawy jeśli komis kupił z zagranicy na 100% była wycena po wypadku przez rzeczoznawcę. Mógł być lekko uderzony albo po dachowaniu. We Francji jeśli auto było prostowane nie można go ponownie zarejestrować.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar b0b3k
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd

Domyślnie

to przy pedale gazu wytarte czy proch po strzale poduszki jakiejs ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

macie strasznie spiskowe teorie, rozumiem że jest bardzo dużo handlarzy którzy robią nas w konia sprzedając jedną Julkę pospawaną z trzech ale bez przesady że każda sztuka na allegro jest po dachowaniu.
    Czasami serio uczciwi ludzie chcą sprzedać swoje auto a na forum na starcie:
    to wydaje mi się że było malowane, tu źle spasowane, poduszka jakoś dziwnie pewnie już po dzwonie itp
    Wszystko oczywiście po fotkach, na których padające światło całkowicie może zmieniać odcień poszczególnych elementów.
    Kąt robienie zdjęcia tez ma wpływ na to jak wygląda spasowanie elementów.
    Nie można pojechać, zbadać dobrze auto na żywo, zabrać dobry czujnik lakieru, jak się nie znasz zabrać kogoś ze sobą a później skreślać auto na forum ?
    W odpowiedzi na pytanie która zaraz się pojawi nie jestem handlarzem i nie sprzedaje swojego samochodu :p

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Zawsze z takim autem trzeba pojechać do ASO i zrobic sobie ocenę stanu technicznego + podpięcie kompa i wyciagnięcie historii serwisowej - koszt 300PLN, a informacje jakie uzyskamy bezcenne. Ze zdjęc nic nie da się powiedzieć
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Zawsze z takim autem trzeba pojechać do ASO i zrobic sobie ocenę stanu technicznego + podpięcie kompa i wyciagnięcie historii serwisowej - koszt 300PLN, a informacje jakie uzyskamy bezcenne. Ze zdjęc nic nie da się powiedzieć
    Jestem tego samego zdania, po takiej wizycie w ASO można z czystym sumieniem opisać stan techniczny na forum.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie sprzedaż

Cytat Napisał stecek Zobacz post
    macie strasznie spiskowe teorie, rozumiem że jest bardzo dużo handlarzy którzy robią nas w konia sprzedając jedną Julkę pospawaną z trzech ale bez przesady że każda sztuka na allegro jest po dachowaniu.
    Czasami serio uczciwi ludzie chcą sprzedać swoje auto a na forum na starcie:
    Jeśli właściciel sprzedaje samochód kupiony w kraju to oczywiście nie można popadać od razu w paranoję i tu przyznaję Ci rację. Sam sprzedawałem roczne Bravo T-Jet po zamówieniu Giulietty i też kupujący byli na maksa podejrzliwi, kto sprzedaje tak młode auto, pewnie po dzwonie itp A samochód był w idealnym stanie z symbolicznym przebiegiem, sprzedawałem je tylko dlatego, że napaliłem się na nowy model Alfy

W ogłoszeniu o którym mowa sytuacja jest jednak inna - samochód sprowadzany, sprzedawany przez handlarza, w cenie podobnej jak ja sprzedałem Bravo, które przecież jest dużo tańsze w zakupie. W tym przypadku można z góry założyć, że jest tu jakiś Zonk, najprawdopodobniej samochód jest po jakiejś przygodzie bo nikt dobrego samochodu dwu letniego nie sprzeda za pół ceny. Nawet we Francji

Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    W ogłoszeniu o którym mowa sytuacja jest jednak inna - samochód sprowadzany, sprzedawany przez handlarza, w cenie podobnej jak ja sprzedałem Bravo, które przecież jest dużo tańsze w zakupie. W tym przypadku można z góry założyć, że jest tu jakiś Zonk, najprawdopodobniej samochód jest po jakiejś przygodzie bo nikt dobrego samochodu dwu letniego nie sprzeda za pół ceny. Nawet we Francji
    Można Ja kupiłem swoją byłą 147 2008 r 1,9 JTDm w połowie 2010r osobiście pojechałem po to auto do Belgii. Auto było w Belgii zarejestrowane na firmę, miało sporo nalatane bo ze 100 tys ale sprawne w 100% tylko lekko klepnięte w tyłek do wymiany zderzak a klapa bagażnika tylko do pryśnięcia. Podłoga cała auta nie musiałem wstawiać na ramę, nawet wróciłem nim na kołach do domu 1552 km
    Już nawet w Polsce coraz częściej zaraz po zakończeniu leasingu wymienia się auto na nowe a co dopiero na zachodzie, do tego jeszcze stłuczka z której ładne pieniądze wzięli i oddają to za fajną kasę byle się pozbyć. Z tego co dokładnie pamiętam zapłaciłem za dwu latka jakieś 40% ceny nowego.
    Oczywiście zdaje sobie sprawę że to są wyjątki ale można, dużo czasu poświęciłem na szukanie tej sztuki i niech nikt mi nie wpiera że nie da się kupić dwu letniego auta za 50% ceny którego historia pozwala w komforcie psychicznym na przemieszczania się
    Ostatnio edytowane przez stecek ; 17-01-2013 o 11:49