To jest wlasnie powazna zaleta boxow... tylko jesli mamy auto po gwarancji to nam to juz teoretycznie rybka.
Teoretycznie, bo prawo mowi o zglaszaniu takich przerobek do urzedu komunikacjiTylko kogo to w Polsce obchodzi?
To jest wlasnie powazna zaleta boxow... tylko jesli mamy auto po gwarancji to nam to juz teoretycznie rybka.
Teoretycznie, bo prawo mowi o zglaszaniu takich przerobek do urzedu komunikacjiTylko kogo to w Polsce obchodzi?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Mam pewien problem. Zmieniłem olej jakieś 2kkm temu a teraz zapala mi sie kontrolka oleju z informacją (CHEANGE ENGINE OIL) po chwili znika co to jest ?? mój olej to Castrol 5w40 i następna wymiana za 15 tys. Tylko czemu ta infromacja ?? zapala sie po chwili jak przejade kawałek i potem już spokój. Czy auto posiada jakiś czujnik że olej jest nie taki jak mu się podoba ?? czy aż takie mądre nie jest ??![]()
Było na forum już na ten temat sporo. Poprostu trzeba komputerem skasowac inspekcje olejowa. Komputer samochodu nie wie, ze zmieniles olej, dopoki mu tego nie powiesz![]()
Nie skasowali Ci po prostu inspekcji olejowej w komputerze... Możesz to zrobić samodzielnie, jeżeli masz FES oraz kabel.
Może skasowali inspekcje serwisową , a nie olejową i dlatego świeci Ci komunikat.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Skoro pojawił się temat power-boxów – w którym miejscu montowane są zwykle boxy w 159? Mam pewne podejrzenia, że takie coś może być u mnie zamontowane. Oglądnąłem całą komorę silnika i nic podejrzanego nie znalazłem, ale może szukałem nie tam gdzie trzeba?
Ja u siebie kolego znalazlem za akumulatoremszedlem po kablu bo jakies wtyczki znalazlem mialem odlaczony i znalazlem tam
poszukaj moze tez gdzies tam masz
na filmiku z ptronic na YT widzialem ze gosciu wlasnie w to miejsce dawal tez tego boxa i bez zadnego przykrecania ani nic tak o poprostu wlozony tyle ze ten moj jest wymiarow butelki0.5 litrowej
- - - Updated - - -
A tak z przyzwyczajenia kolego zalalem tenleje go do fabii i toyoty i nie narzekam
do mojej 145 tez lalem ale 10w40
to musze ta inspekcje skasowac.kabel i fesa mam
ale kurcze gdy sie to pierwszy raz zapalilo to az stanalem bo nie wiedzialem co sie dzieje
![]()
Jak nie pdróbka to dobry olej - powinien być 5w40 turbodiesel z oznaczeniem C (niskopopiołowy - do Dpf-u)
Panowie problem jest. Jako ze spadlo u mnie duzo sniegu i troche pozawiewalo drogi jechalem dzisiaj po tych zaspach i nawalilo mi sniegu na prawa strone w okolice filtra powietrza;/ i ogolnie tak pod silnik. Problem jest w tym ze nagle auto zaczelo mi burczec jakby na stozku bylo:/ nie wiem czy to od tego ale tez z tylnego zderzaka chcialem snieg zbic i sie o rure obil i czy to z tego tez moglo byc takie burczenie? Nie wyczuwam drgan tzn ze wydech jest ok tylko to burczenie na 2 3 biegu od 1.5 tys obr do 3tys obr. Nie wiem co to moze byc? Moglby sie gdzies filtr podbic do gory albo cos? Na dworze zimno caly czas -8 ponad snieg sie nie topi i nie ma jak na to spojrzec a to mi sie dzis stalo. Napewno nie zauwazylem zeby mi sie cos pogorszylo w pracy silnika