Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Temat: Kupiłem 159 :) ale... :)

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

To jest wlasnie powazna zaleta boxow... tylko jesli mamy auto po gwarancji to nam to juz teoretycznie rybka.
    Teoretycznie, bo prawo mowi o zglaszaniu takich przerobek do urzedu komunikacji Tylko kogo to w Polsce obchodzi?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Mam pewien problem. Zmieniłem olej jakieś 2kkm temu a teraz zapala mi sie kontrolka oleju z informacją (CHEANGE ENGINE OIL) po chwili znika co to jest ?? mój olej to Castrol 5w40 i następna wymiana za 15 tys. Tylko czemu ta infromacja ?? zapala sie po chwili jak przejade kawałek i potem już spokój. Czy auto posiada jakiś czujnik że olej jest nie taki jak mu się podoba ?? czy aż takie mądre nie jest ??

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

Było na forum już na ten temat sporo. Poprostu trzeba komputerem skasowac inspekcje olejowa. Komputer samochodu nie wie, ze zmieniles olej, dopoki mu tego nie powiesz

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Nie skasowali Ci po prostu inspekcji olejowej w komputerze... Możesz to zrobić samodzielnie, jeżeli masz FES oraz kabel.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Może skasowali inspekcje serwisową , a nie olejową i dlatego świeci Ci komunikat.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Czy auto posiada jakiś czujnik że olej jest nie taki jak mu się podoba ?? czy aż takie mądre nie jest ??
    koledzy już napisali , ale nawiasem mówiąc zalałeś kiepski olej do silnika , było wlać lotos to samo jak nie lepiej , a taniej
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Skoro pojawił się temat power-boxów – w którym miejscu montowane są zwykle boxy w 159? Mam pewne podejrzenia, że takie coś może być u mnie zamontowane. Oglądnąłem całą komorę silnika i nic podejrzanego nie znalazłem, ale może szukałem nie tam gdzie trzeba?

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Skoro pojawił się temat power-boxów – w którym miejscu montowane są zwykle boxy w 159? Mam pewne podejrzenia, że takie coś może być u mnie zamontowane. Oglądnąłem całą komorę silnika i nic podejrzanego nie znalazłem, ale może szukałem nie tam gdzie trzeba?
    Ja u siebie kolego znalazlem za akumulatorem szedlem po kablu bo jakies wtyczki znalazlem mialem odlaczony i znalazlem tam poszukaj moze tez gdzies tam masz na filmiku z ptronic na YT widzialem ze gosciu wlasnie w to miejsce dawal tez tego boxa i bez zadnego przykrecania ani nic tak o poprostu wlozony tyle ze ten moj jest wymiarow butelki0.5 litrowej

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    koledzy już napisali , ale nawiasem mówiąc zalałeś kiepski olej do silnika , było wlać lotos to samo jak nie lepiej , a taniej
    A tak z przyzwyczajenia kolego zalalem ten leje go do fabii i toyoty i nie narzekam do mojej 145 tez lalem ale 10w40 to musze ta inspekcje skasowac.kabel i fesa mam ale kurcze gdy sie to pierwszy raz zapalilo to az stanalem bo nie wiedzialem co sie dzieje

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Jak nie pdróbka to dobry olej - powinien być 5w40 turbodiesel z oznaczeniem C (niskopopiołowy - do Dpf-u)

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Panowie problem jest. Jako ze spadlo u mnie duzo sniegu i troche pozawiewalo drogi jechalem dzisiaj po tych zaspach i nawalilo mi sniegu na prawa strone w okolice filtra powietrza;/ i ogolnie tak pod silnik. Problem jest w tym ze nagle auto zaczelo mi burczec jakby na stozku bylo:/ nie wiem czy to od tego ale tez z tylnego zderzaka chcialem snieg zbic i sie o rure obil i czy to z tego tez moglo byc takie burczenie? Nie wyczuwam drgan tzn ze wydech jest ok tylko to burczenie na 2 3 biegu od 1.5 tys obr do 3tys obr. Nie wiem co to moze byc? Moglby sie gdzies filtr podbic do gory albo cos? Na dworze zimno caly czas -8 ponad snieg sie nie topi i nie ma jak na to spojrzec a to mi sie dzis stalo. Napewno nie zauwazylem zeby mi sie cos pogorszylo w pracy silnika