Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 141

Temat: Przestroga dla wycinających DPF

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Nie wspominając o tankowcach/kontenerowcach te dopiero zanieczyszczają środowisko

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Eko oszołomstwo UE jest porażające. Nawet decydują jakie mam mieć w domu żarówki. Im się prędzej to rozpadnie tym lepiej dla nas

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Panowie zadeklarowałem odczyt spalin i go przedstawię, a z tymi naklejkami i policją niemiecką to się trochę zapędziliście. Poczytajcie ten link http://www.umweltzone.pl/strefy
    a tu na dole mapa miast http://www.pzmtravel.com.pl/umweltzone-niemcy.html
    http://www.dekra.pl/Article/32/Nalep...%20ekologiczne
    Panowie nie napędzajmy sami na siebie wyimaginowanych przepisów i nie kręćmy bata na własne plery. Te strony przejrzałem pobieżnie i wyczytałem za wjazd do strefy bez naklejki 40 euro. Apeluje o rozsądek, lemingi z nas czy alfaholicy?

Użytkownik Świeżak Avatar madmaxwro
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 2.0 jtdm

Domyślnie

dokładnie jeżdżę w biznesie do byłego RFN raz w tygodniu audi A6 3.0 Quatro( najczęściej Berlin) z naklejka jeszcze po Niemcu zielona euro 4 DPF dawno w aucie nie ma(znaczy jest ale z dziura średnicy fi 16 ) przy kontroli w strefie euro 3 i 4 w Berlinie Pan policjant spytał czy może sprawdzić poziom spalin i nr silnika oczywiście ze tak , norma emisji dwutlenku węgla została przekroczona po czym poinformował nas ze jest to ostrzeżenie ze jako my mamy polskie rejestracje informuje nas i wprowadza info w ewidencji niemieckiej policji ze przy następnej kontroli jeżeli usterka nie zostanie usunięta zostaną wyciągnięte sankcje finansowe , podziękował i pożegnał czule jak to na Niemca przystało

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    Panowie zadeklarowałem odczyt spalin i go przedstawię, a z tymi naklejkami i policją niemiecką to się trochę zapędziliście. Poczytajcie ten link
    Nie wiem jak inni, ja nie wspominałem o strefach, tylko o "warunkach dopuszczenia pojazdu do ruchu", a jednym z nich jest spełnienie warunków homologacyjnych, na co przytoczyłem przekład z życia.

Cytat Napisał madmaxwro Zobacz post
    Pan policjant spytał czy może sprawdzić poziom spalin
    Policjant, jak policjant miał więcej możliwości prawnego zadziałania, wybrał akurat taką, czyli miałeś farta

Cytat Napisał madmaxwro Zobacz post
    i nr silnika
    Tego nie rozumiem, z czym chciał ten nr porównać, skoro silnik jest taką samą częścią zamienną jak wiele innych i nie podlega ewidencji.

Użytkownik Świeżak Avatar madmaxwro
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 2.0 jtdm

Domyślnie

a jak bedzie z ukradzionej A6 jak nie jest w ewidenci jak niemcowi zginie autko to maja nr vin i nr silnika to że nie ma go w brifie nie oznacza ze nie ma go w systemie .
    Cytat Napisał janio Zobacz post
    Nie wiem jak inni, ja nie wspominałem o strefach, tylko o "warunkach dopuszczenia pojazdu do ruchu", a jednym z nich jest spełnienie warunków homologacyjnych, na co przytoczyłem przekład z życia.

Policjant, jak policjant miał więcej możliwości prawnego zadziałania, wybrał akurat taką, czyli miałeś farta

Tego nie rozumiem, z czym chciał ten nr porównać, skoro silnik jest taką samą częścią zamienną jak wiele innych i nie podlega ewidencji.
    Ostatnio edytowane przez madmaxwro ; 03-01-2013 o 19:11

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartekkk1978
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp / Bad Hersfeld
    Auto
    156 sPoRt wAgOn 1.9 jtd 8v 110 km 2001

Domyślnie

Panowie troszke mnie przeraziliscie tym tematem bo na codzien mieszkam w niemczech, codziennie dojezdzam moja bella do pracy 156 1.9 jtd 8v 110km, mam wyciety katalizator zrobiony przelot i zaslepiony egr, czy to moze miec jakies konsekwencje przy kontroli policyjnej? ktorej jeszcze nie mialem tutaj ani razu a mieszkam od wrzesnia?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał bartekkk1978 Zobacz post
    Panowie troszke mnie przeraziliscie tym tematem bo na codzien mieszkam w niemczech, codziennie dojezdzam moja bella do pracy 156 1.9 jtd 8v 110km, mam wyciety katalizator zrobiony przelot i zaslepiony egr, czy to moze miec jakies konsekwencje przy kontroli policyjnej? ktorej jeszcze nie mialem tutaj ani razu a mieszkam od wrzesnia?
    Tak, jak cie złapią to zostaniesz deportowany... A tak serio to pare postów wyzej masz odpowiedz.

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Podobno dla tych z wycietym DPF Niemcy juz na nowo uruchomili KL Dachau

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

To miało być śmieszne?