Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 72 z 72

Temat: Czy (i jaka) AR nadaje się na pierwsze autko?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sbenios
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    156 2.0 TS 155KM 2000r

Domyślnie

Ja kupiłem jako 1 auto Audi A4 i drugi raz tego błędu bym nie zrobił. Też myślałem nad ekonomią, naprawami itp, ale każde auto się sypie i wolałbym naprawiać swoją 156 niż obecną furę. Mimo, iż kupiłem auto odrazu po skończeniu 18 to utrzymanie mnie nie przerosło. Chodziłem do szkoły, czasem sobie dorobiłem jak się dało i bez problemu wyrabiałem na części i paliwo, a rodzice nie dokładali mi ani złotówki na utrzymanie. Wystarczy tylko odrobina chęci i nie wstydzić się żadnej pracy.

BTW tą A4 mam do sprzedania, chce się przesiąść do 156 v6. Co do stanu itp zapraszam na PW.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Grzybohun94
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    -brak-

Domyślnie

Hej słuchajcie widzę że kolega ma podobne dylematy jak ja.
    może to Ci pomoże. Pierwsze auto ma jeździć, najlepiek jak najtaniej i jak najbardziej bezawaryjnie. Dlatego ja zdecydowałem, że poszukam za te 8-9k porządnego civica albo kupie za 5-6k a reszta na mody/paliwo
    Samochody te mają ogromną zaletę. Poza bezawaryjnymi silnikami, dosyć trwałym zawiasem i osiągami które powalają (civic Vg z silnikiem 1.6 125KM d16z6 Vtec ma 0-100 w okolo 8.5 sekundy)
    Ta zaleta to SPALANIE civic bezproblemowo spali od 6 do 8 benzyny w mieście.
    Jedyny minus to blacha. Lubią sobie podrdzewywać... no i oczywiście nie wyglądają tak jak włoszki, ale cena części, dynamika i koszty utrzymania jak dla mnie przemawiają za tym samochodem jako pierwsze.

PS: spróbuj jakieś seicento kupić na powiedzmy pół roku, bardzo fajnie sie nim jeździ