Strona 80 z 127 PierwszyPierwszy ... 30707172737475767778798081828384858687888990 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1263

Temat: Sprowadzenie z USA

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Panowie- nie ma jednej recepty na zakup samochodu- sam mam Stelvio i Giulie z USA użytkowane od 3 lat i jest oki ale ja zawsze diabeł tkwi w szczegółach.
    Ostatnio kolega z pracy któremu auto wpadło w oko moje stelvio postanowił kupić stelvio ale warunek - salonowe, serwisowane i co i jajco - po obejrzeniu 8 sztuk wszystkie walone mniej lub bardziej- oczuwiście sprzedający albo twierdzi że to obcierka albo robi minę zdziwionego a serwisowanie tylko w ..okresie gwarancji i to nie zawsze. Sprowadzane z De czy innych zachodnich krajów darowaliśmy sobie bo to wielka niewidoma - zero info jak zakup z Rosji.
    Efekt- szukamy dla niego auta w USA - przynajmniej widać bardziej lub mniej co do naprawy.
    a kwestia zakupu naprawianego auta z USA - bez udokumentowanej historii napraw fakturami zakupu np elementów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo typu pasy poduszki czujniki sterowniki - osobiście nie kupiłbym w życiu.
    Nawet na naszym forum czy grupie FB można poczytać o regeneracji poduszek desek, sposobie montażu EU poduszek, braku potrzeby poduszek kolanowych ( no bo EU nie ma to i po co) etc etc.
    Ja swoje stelvio ścigałem niemal 3 lata temu ma 81 tkm i jestem zadowolony - serwisowane w ASO i dodatkowo wszystkie wymiany oleju 2 x częściej, kabinowki 3 x w roku - wszystko na OE częściach- istotne części do naprawy odpowiedzialne za bezpieczeństwo kupowane w ASO jako nowe i mam faktury które gdy jak zechce sprzedać to dostanie nabywca. Po prostu autko kupione dla siebie a nie na handel
    Tak wiec uważam iż nie ma co stygmatyzować aut z USA kosztem EU bo nie ma reguły - i tu i tu można kupić przysłowiową minę.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Gdy tylko ukazał się ten post z linkiem do tej Giulii, wiedziałem że przeciwnicy - zazdrośnicy? importu z USA będą dopiero teraz mieli niezłą pożywkę i rozpęta się tu burza. Nie każdego stać na nowe auto z salonu i co w tym złego, że ktoś może sobie sprowadzić mniej, czy bardziej uszkodzony samochód, naprawić i cieszyć się z jazdy. Jak to jest, że Amerykanie nie naprawiają uszkodzonych aut - po prostu są bogaci, stać ich na nowe auta, ich pełne ubezpieczenie i tam za oceanem nowy samochód nie kosztuje tyle rocznych pensji co u nas.
    Ja na przykład tak rozbitego auta nie kupił bym, ale ten kto decyduje się na taki zakup wie doskonale, że w sieci nic nie ginie i przy odsprzedaży kupujący dotrze do pierwotnych uszkodzeń i uzyskana kwota ze sprzedaży tak uszkodzonego auta na pewno nie dorówna niebitej salonówce. Sam dla siebie też sprowadziłem 2 lata temu Giulię TI 2018r.pr, ok. 12kkm przebiegu (teraz jeżdzi żona)i w tym roku Stelvio 10/2017 -67kkm przebiegu. Szukałem aut z całymi poduchami i takie kupiłem, teraz śmigam autkami sprawnymi tech. - w Giuli lampy UE 25W z regulacją w kokpicie, w Stelvio UE 35W + czujniki poziomowania i spryskiwacze. Jeżdżę ładnymi autami bezawaryjnie i szlag mnie trafia na określenia "wieśniaka przy remizie",bo kupił Zulię w USA.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    Jeżdżę ładnymi autami bezawaryjnie i szlag mnie trafia na określenia "wieśniaka przy remizie",bo kupił Zulię w USA.
    I słusznie, że Cię trafia bo to idiotyczne określenie.

A co powiesz na:
    Jak ktoś ma cisnienie jeżdzić nowym, i tyle płacić by być pierwszym pierdzącym w fotel
    ?
    "Inteligenci" kupują w USA a "pierdziele" w salonie? No sorry, nawet jeśli cytat ciut wyrwany z kontekstu to z grubsza to sugeruje (jak dla mnie przynajmniej).

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

[MENTION=34131]Dareek[/MENTION], [MENTION=2852]kaz156[/MENTION] - pełna zgoda z tym, o czym piszecie. Napiszcie tylko uczciwie, ile was kosztował zakup, transport i naprawa auta zgodnie z regułami sztuki, bo raczej całość nie zamknęła się w 50% jego wartości.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Jak moja dojdzie i ją naprawię to wrzucę tutaj dokładną rozpiskę co i ile kosztowało

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    Nie każdego stać na nowe auto z salonu i co w tym złego, że ktoś może sobie sprowadzić mniej, czy bardziej uszkodzony samochód, naprawić i cieszyć się z jazdy.
    Jak ktoś ma 90 tys., to go stać choćby na nową Dacię.
    Jak mnie nie stać na Ferrari nawet naprawiane, to mam iść i je ukraść, żeby cieszyć się z jazdy?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał FernandoAlfonso Zobacz post
    Jak mnie nie stać na Ferrari nawet naprawiane, to mam iść i je ukraść, żeby cieszyć się z jazdy?
    Wiesz podstawowe zasady wychowania nakazują nie zaglądanie komuś do portfela.
    masz dziwne postrzeganie rzeczywistości - na rynku kupują ludzie używane samochody nie tylko nowe -tak lekko przypominam. Są zwolennicy nówek ale zdecydowana większość kupuje używane rożnych klas nawet luksusowych.
    i żebyś nie wiem co mówił ale nowe Stelvio nie jest warte tych 250 tyś żebym jak kochał tą markę. Ba nawet i BMW czy merc dla mnie za taka kasę to abstrakcja.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    [MENTION=34131]Dareek[/MENTION], [MENTION=2852]kaz156[/MENTION] - pełna zgoda z tym, o czym piszecie. Napiszcie tylko uczciwie, ile was kosztował zakup, transport i naprawa auta zgodnie z regułami sztuki, bo raczej całość nie zamknęła się w 50% jego wartości.
    auto naprawiałem w warsztacie co robi auta pokroju bentley lambo. samochód kupiłem w czerwcu 2019 r. z przebiegiem 3 tyś mil - na gotowo (z naprawą, kosztami transportu, opłatami celnymi akcyzą) wyszło ok 85 tyś pln

Użytkownik Świeżak Avatar Paszczak
    Auto
    była Giulietta 1.4 120 KM 2012r, Giulia RWD Ti Sport 2018r

Domyślnie

Jak wcześniej pisałem Giulia to moje pierwsze auto z USA, i niestety od razu dostałem po garach. Na zdjęciach z aukcji wyglądało całkiem przyzwoicie (koszt naprawy na poziomie 20-25K) niestety po przyjeździe okazało się co innego. Nie wiem, może miałem pecha, ale moja jak wyjdzie może 5% taniej niż na miejscu, to będzie wszystko, a może nie. Na dzień dzisiejszy same części kosztowały mnie 16k , a jeszcze blacharz i lakiernik, nie mówiąc o problemie ze skrzynią biegów Części kupuję na portalach i w serwisie (niektóre tańsze, lub porównywalne). Auto robię dla siebie i naprawdę miałem dużego stresa z lampami, bo chciałem mieć legalne, czyli najprościej 25W Europa. Jak sami wiecie najprościej nie znaczy łatwo. Dwa miesiące zajęło mi znalezienie, za przyzwoitą cenę (nie znaczy tanio), tych lamp. Niestety szukanie części zajmuje sporo czasu i najgorsze jest to, że do Veloce i to z USA nie wszystkie części dostępne na OLX czy Allegro pasują. Wiem, można w serwisie lub na Akuki, ale nie ma szans na oszczędności 30-40% w stosunku do aut w Polsce . Jedyne co mnie jeszcze pozytywnie nastawia do mojej Giulii, to w miarę mały przebieg i naprawdę super środek. Pod koniec sierpnia mam nadzieję, że w końcu na twarzy pojawi się banan i zimny łokieć w oknie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Cytat Napisał FernandoAlfonso Zobacz post
    A co zrobiłeś z Giuliettą, gdy kupiłeś Giulię? Co zrobiłeś z poprzednimi samochodami, które miałeś?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    @Dareek, @kaz156 - pełna zgoda z tym, o czym piszecie. Napiszcie tylko uczciwie, ile was kosztował zakup, transport i naprawa auta zgodnie z regułami sztuki, bo raczej całość nie zamknęła się w 50% jego wartości.
    Moje autka były "na chodzie", odpalały i jeżdziły. W Giulii wymieniałem zderzak przedni, lampy refl. oraz prawe drzwi kierowcy i pasażera(główne uszkodzenie - powód sprzedaży)do tego kurtyna boczna prawa. na tył kupiłem nowe lampy z Q (mam do odsprzedanie 2 tylne lampy wew. USA) Giulia z 05/2018 przebieg 12kkm, na gotowo kosztowała mnie w 2020r ok.80kzł. Stelvio 10/2017, 66kkm, wszystkie poduchy całe, wymieniony błotnik prawy, maska silnika, mała chłodniczka, wloty powietrza na chłodnice, zderzak przód, reflektory, czujniki poziomowania, zbiornik spryskiwaczy z 2 pompkami. Dodatkowo okazało się, że do wymiany jest szyba czołowa - kupiłem w ASO z logo Alfy. Całość wyszła ok.105kzł.