to ja Ci doradze 1 link,a powod jest prosty-2 link mi nie dziala hahahaha
to ja Ci doradze 1 link,a powod jest prosty-2 link mi nie dziala hahahaha
Jeśli chodzi o tę pierwszą, to nieśmiało chciałem zasugerować, że gość albo nie ma pojęcia o tym silniku, albo po prostu się "zakiwał" z argumentami, nikt o zdrowych zmysłach chyba nie wymienia sprawnych części, chyba, że gość jest z typu tych, którzy wpadają do serwisu mówią - a, wymieńcie tam coś dzisiaj, bo nie mam co robić z kasą, albo samochód ma przebieg powyżej 180 000 tys km, bo przy takiej, zdaję się producent przewiduje możliwą konieczność wymiany rozrządu.
Co do kosztów wymiany rozrządu, musiałbyś popytać o koszty części i robocizny, ktoś na forum rzucił kwotę 4,5 tys. złotych, ale nie wiem ile w tym prawdy.
---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Wejdź przez IE, mnie przez liska nie chciał odpalić, a przez IE i owszem![]()
no wlasnie przez IEmi nie chce odpalic.Opera mi otworzyla link.Ten 2 bym bral bo chyba fajniejsza opcja ale nie wiem czy oznaczenia na dupie nie sa zle naklejone(nierowno)
Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 17-01-2012 o 23:06
Spróbuj tego: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C22452510.html
---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:05 ----------
Sorki za OT, niedawno pojechałem z kumplem oglądać samochód, 2006 rok, przebieg 182 000 km, cena atrakcyjna. Na miejscu pytamy sprzedawcę, czy to aby "nie kręcony", a on się klnie na głowę swoich dzieci, że nie. Samochód był świeżo sprowadzony z rajchu, książka serwisowa, przeglądy, potwierdzony przebieg... Zadzwoniliśmy do tego serwisu, samochód trzy miesiące wcześniej miał wymieniany rozrząd, przy przebiegu... 246 000 km![]()
Czyli co... na razie jest 1:1? ;-)
Proponowałbym Ci zadzwonić do pierwszego i zapytać, o co chodzi z tym rozrządem, ale IMHO cena jest trochę z kosmosu.
Ten drugi ma jakieś niezłe wyposażenie, fotel pasażera w elektryce... nie żebym się czepiał, ale zapytaj sprzedawcę, czy kierowcy też ma w elektryce, bo jeśli się okaże, że nie, to Anglik.
Dzwoniłem i pytałem... on tym autem jeździ, jest ono normalnie zarejestrowane. Sprowadził je z niemiec jakiś czas temu i po prostu profilaktycznie wymienił podstawowe rzeczy. Swoja drogą je też bym tak chyba zrobił, nim potem żałować, że się czegoś nie zrobiło.
Co do drugiej opcji to raczej na pewno nie anglik skoro kupiony był w polskim salonie i używany od nowości przez jednego właściciela ;-)
Czyli póki co 1:2 dla drugiej opcji...
Kolego, zrobisz jak zechcesz, ale sam się zastanów, czy wymieniałbyś przy 45 tys. coś, na co gwarant daje nie mniej niż 180 tys., a info o konieczności jego wymiany podaje Ci komputer w samochodzie? Idąc tym tokiem rozumowania, można wymienić dokładnie wszystko, dla mnie to jest ściema, ale zawsze możesz próbować zweryfikować to z książką serwisową i z komputerem, chociaż na to też już jest sposób, w postaci wgrania nowego softu.
Podaje Ci te okoliczności, które mogą o czymś świadczyć, wierz mi, że zrobienie takiego przekrętu nie jest zbytnio trudne.
Ok, wezmę to pod uwagę... ale powiedzcie mi czy 120 tyś przebiegu w przypadku tej drugiej opcji to jak dla alfy i tego silnika - dużo, mało... ?