Pablito - był gdzieś wątek na ten temat czy pasują wtyczki czy nie. Musisz poszukać. Ja nie wiem bo nie przerabiałem - osobiście wolę wyższy. NAPEWNO sam wyświetlacz jest taki sam - czyli musiałbyś rozebrać infocentra. Ale czy infocenter niski/wysoki ma inne wtyczki - tego nie pamietam - ale było to dokładnie dyskutowane na tym forum (albo w dziale 156 albo tuning)
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Ostatnio edytowane przez pablito8212 ; 15-04-2014 o 12:03 Powód: Dodano
Zatankowana na Full![]()
Wypiłowany i pomalowany szyldzik od panelu podnoszenia szyb po raz drugi. Za pierwszym razem spaprałem robotę
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Zawiozłem do mechaniora na rozrząd![]()
naprawiłem tempomat![]()
- wyjąłem klemę z aku, podłączyłem pod fes'a i skasowałem błąd
póki co musi starczyć, jak znowu wybije błąd to sie będziemy martwić.
edit.
spowrotem sie spierd**ił wrr..
Ostatnio edytowane przez ebol77 ; 15-04-2014 o 21:24
Sokół, coś się ta teoria nie klei z praktyką...
Widziałem już kilka 156 z niskim infocenterem z różnych stron Europy (w tym z południowych Włoch) i obraz nie zanikał. Kolega ma niewiele młodszą 156, która większość żywota przejeździła w Rzymie i obraz nie zanika, a w mojej, która jeździła w DE i PL znika szybko.
Trzyma się.
Jak te niskie infocentry z Rzymu albo południowej Francji będą miały taki sam wiek jak Twój to też będą znikały. Ciekły kryształ nie degraduje się szybko - potrzebuje czasu na to żeby sie zepsuć - faktem jest że nie do końca jestem pewien czy wysoka temperatura przyśpiesza ten proces.
Wywnioskowałem to bo posiadam infocentra z 2002r z Danii który słabo znika i swojego z Niemiec który znika. Trixterowi który ma niskiego z Francji z 2005r - znika.
No zawsze mogła być sytuacja że ktoś regenerował wyświetlacz, lub za granicą wymieniono infocentra na uszkodzony - i cała moja teoria bierze w łeb.
Przydałaby się większa ankieta wśród naszych forumowiczów - do czegoś byśmy doszli.
Co do Rzymu - we Włoszech jest dużo "rzemieślników" lub firm które robia części do alf tak jak w Polsce robiło si do polonezów i fiatów. Wyświetlacze do infocentrów robi włoska firma (i to chyba nie ta która robi do fabryki) - a samym Włochom pewnie znikający infocenter już wcześniej dokuczał - wiec albo wymieniali na nowe albo regenerowali z uzyciem tego wyświetlacza....
Włoska firma produkujaca te wyświetlacze to minitoolst.it:
http://www.mte.net/lcd-display-info-...6-and-alfa-147
nawet napisali jaki rezystor i gdzie wlutować (w pdfie) cena 80Euro za 1szt.
Ostatnio edytowane przez r-sokol ; 15-04-2014 o 23:26