Kupiłem Nokian WR A3 i pierwsze wrażenia jest mega, ale to może efekt przejścia z moich starych jajowatych i mega głośnych opon. Wymieniałem na Hetmańskiej koło biedronki i mogę z czystym sumieniem polecić. Chłopaki używają kluczy dynamometrycznych.
Odświeżam temat. Jestem świeżo upieczonym posiadaczem 159 i już powoli zastanawiam się nad kołami zimowymi. Aktualnie posiadam felgi 18" i jeździ się super (poza koleinami...). Mam dylemat czy kupić na zimę nowe oponki 18" czy zainwestować w mniejsze felgi i wyższe opony. Nie ukrywam, że ciężko mi przyjdzie patrzeć na mniejsze felgi,ale jeżeli bezpieczeństwo i komfort znacząco ma się poprawić to jakoś się to przeboleje. Jeżdżę głównie trasy Wawa-Lublin i po Wawie. Aktualnie skłaniam się do tego żeby kupić oponki zimowe 18" bo wychodzi sporo taniej niż inwestycja w nowe felgi, ale bardzo chciałbym poznać wasze opinie na ten temat.
Ciężko mi się odnosić do 18stek bo takowych nigdy nie posiadałem, ale w zeszłym roku stałem przed podobnym dylematem. Miałem felgi 17stki z oponami letnimi i zastanawiałem się czy brać mniejszą felgę i większą oponę czy zostać przy tym rozmiarze. Zostawiłem 17stki i kupiłem opony 215/55r17. Dla mnie bardzo fajnie i nie wydałem kasy na felgi. Z tego co kojarzę to kilka osób jeździ w zimie na 18stkach i nie narzeka, tylko musisz zaczekać jaki rozmiar polecają. Pytanie jest jeszcze jaka cena opon w tym rozmiarze.
Za oponę 18" 600-700 zł trzeba liczyć...
W teorii to lepiej mieć "grubszą" opone, nigdy nie wiadomo co tam się bedzie czaić pod śniegiem/błotem.
Gdyby ktoś szukał opon na zime mam w promocyjnej cenie Pirelli SottoZero winter 210 , ContiWinterContact ,Dunlop 4D, wszystko w rozmiarze 205/55/16 2015r za 285zł sztuka! ceny nie do pobicia!!
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
niestety na dzień dzisiejszy tylko 205/55/16 i 195/65/15 (ale mają nicy być dostępne też inne rozmiary,czy akurat cos w 18"nie wiem)
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Gdybyś w takiej cenie miał 225/50 17...![]()