Napisz do użytkownika tomaszchwesiuk na forum albo znajdź na fbDobre ceny i szybko.
Napisz do użytkownika tomaszchwesiuk na forum albo znajdź na fbDobre ceny i szybko.
Potwierdzam. Tomaszchwesiuk rzetelna firma[emoji4] .
Hej, mam pytanie gdzie we Wrocławiu usunie mi klapy wirowe i wymieni przy okazji rozrząd w 2.4 JTDm?
Słyszałem, że ponoć w Irbisie tego nie robią.
klapy wymagają modyfikacji elektronicznej, możesz zapytać w www.evodynamics.pl
Gdzie polecacie ustawić zbierzność w 166 we Wro??
Ja robiłem w Irbisie, powiedziałem że przywiozę swój własny kolektor bez klap i żeby nie marudzili. Zrobili wszystko jak należy, mimo że kolektor który przywiozłem nie był poskładany do kupy i mieli przy nim roboty. Wyczułem "między wierszami", że boją się, że przyjedziesz po miesiącu i będziesz marudził, że auto nie zachowuje się dobrze (np. falowanie) i będziesz chciał, żeby gwarancyjnie to naprawili. Ale może to tylko tak odebrałem, a mają jakieś inne powody. Myślę, że jak powiesz im że bierzesz na siebie to ryzyko to ci zrobią jak należy.
Modyfikacja elektroniczna nie jest wymagana, tzn. niektórzy robią, ale ja nie zmieniałem mapy po wywaleniu klap i jeżdżę tak już parę lat – żadnych błędów ani złych konsekwencji.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 11-01-2016 o 17:54
No właśnie się zastanawiam bo mam swojego mechanika który mi zawsze serwisował poprzedni samochód i nigdy nie miałem problemów a ewentualne reklamacje bez problemu bezpłatnie załatwiał.
Tylko mówi mi, że klap nigdy nie usuwał w 2.4 JTDm tylko w BMW mu się zdarzało. Może spróbować to zrobić, a za robociznę razem z wymianą rozrządu pociągnie mnie 500 złotych. Zastanawiam się teraz czy nie zdecydować się na niego. Niby dobrze by było oddać to ludziom, którzy się na tym znają ale z drugiej strony 159 to nie prom kosmiczny i każdy mechanik powinien sobie poradzić z demontażem i montażem kolektora ssącego. W końcu nie sądzie żeby 2.4 JTDm było bardziej skomplikowane technologicznie niż 3.0d w BMW.
a z softa usunie klapy i wszystko co tego dotyczy?