Strona 82 z 175 PierwszyPierwszy ... 32727374757677787980818283848586878889909192132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Stilo 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał weloo Zobacz post
    - limiter temperaturowy - nietknięty, wysterował smoke limiter i torque limiter tak, aby zalewało 70mm3 paliwa w zakresie maks. momentu obrotowego, ale przez to że nie zmidyfikował temp iq limiter-a to zaleje maksymalnie 65mm3
    Wiesz jak jest - jak by do mnie przyjechał ktoś z JTD i narzekał na 6.2l/100km to wiadomym byłoby, ze jeździ w dolnym zakresie obrotów i to tam skierowałbym strumień nowych cyferek Klyent nać Pann

- z tego co pamietam to w tym silniku byly tez limitery biegowe, w stilo one ostro ograniczaly, tutaj nie pamietam, a teraz nie mam jak sprawdzic (wczesniej zapomnialem zerknac czy cos blokuja, ale na pewno nie zmienial ich bo roznic nie bylo
    Tutaj mała uwaga - nie jestem pewien o ktorym silniku piszesz, ale jako defaultowe wartości te limiterki były ustawione na spory zapas, więc....

- zeby poprawic spalanie MOIM zdaniem powinien ruszyc takze poczatek wtrysku (SOI/BOI) i gorny zakres raila
    Z tego co wiem tak to się właśnie robi

- EGR można wyłączyć na 3 sposoby - switch (jeśli jest w programie), histerezy (jeśli są w programie), wypełnienie mapy Desired air quantity (tzw. EGR) najwyższą wartością która jest tam dostępna (EDC15, zazwyczaj wywołuje p0404 i nie jest to specjalnie dobry sposób na pozbycie się EGRa)
    I czwarty sposób w EDC15 - tylko zaślepka EGR - nie będzie błędu na desce - i tak pewnie to "zrobił".

Użytkownik Maniak resoraków Avatar weloo
    Mieszka w
    Rzeszów, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał grzesiekwisnia Zobacz post
    Tutaj mała uwaga - nie jestem pewien o ktorym silniku piszesz, ale jako defaultowe wartości te limiterki były ustawione na spory zapas, więc....
    HW: 0281010337
    SW: 1037363168

zazwyczaj w EDC15 były na 100mm3 lub nieaktywne, ale tutaj bylo zdziwienie

http://i.imgur.com/prQ0f.jpg
    http://i.imgur.com/3kEoR.jpg

I czwarty sposób w EDC15 - tylko zaślepka EGR - nie będzie błędu na desce - i tak pewnie to "zrobił".
    na desce nie, ale... P0404, wiec wylaczyc EGRa lub wylaczyc DTC
    Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kamil_K
    Mieszka w
    Rogów k/Łodzi
    Auto
    147 1.9 JTD 8V (2005r. FL)

Domyślnie

zaślepkę to ja mialem juz 3 dni przed chipem założoną

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 105KM

Domyślnie Sprawdzenie wsadów - który nadaje się do wgrania ?

Panowie mam kilka wsadów do swojej alfy i chciałbym prosić bardziej obeznanych w temacie o sprawdzenie ich czy można to wgrać do auta i na dłuższą mete nic sie nie wysypie.
    Ciśnienie na turbinie mechanicznie ustawiłem 1.3bara.
    Attached Files Attached Files

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

David powiedz mi jaki masz HW i SW u siebie w samochodzie ?

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sebaaaaaaaa Zobacz post
    david powiedz mi jaki masz hw i sw u siebie w samochodzie ?
    hw: 0281001891
    sw: 1037356733

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

To mapka pewnie nie podejdzie do mojej Alfki ponieważ ja mam u siebie:

Ostatnio edytowane przez sebaaaaaaaa ; 12-01-2013 o 13:05

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Mam jeszcze 3 wsady. Zerknie ktoś, który byłby najlepszy? Przypomnę tylko, że ciśnienie doładowania ustawione mam na 1.3bara.
    Attached Files Attached Files

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    Alfa 159 1,9 Jtdm++ ; Opel Zafira A OPC++

Domyślnie

nikt tu nie mowi o awarii po zmianie programu :>
    mowie tylko ze patrzac na ta mape wyglada ze grupa fiata to nie jest "jego" architektura, która mu dobrze wychodzi

Moim skromnym zdaniem:
    - powinien przeskalowac osie turbo zmiast podkrecac pol mapy
    - smoke limiter - to co wyżej
    - torque limiter - za nisko, szkoda sprzagła, a gora ma jeszcze potencjal - mozna podkrecic zeby bylo w razie potrzeby skorzystania z tego (np. wyprzedzanie)
    - limiter temperaturowy - nietknięty, wysterował smoke limiter i torque limiter tak, aby zalewało 70mm3 paliwa w zakresie maks. momentu obrotowego, ale przez to że nie zmidyfikował temp iq limiter-a to zaleje maksymalnie 65mm3
    - map duracyjnych nie rozkalibrowal wiec program nie jest zly, torque limiter miesci sie w zakresie przeliczonych osi
    - z tego co pamietam to w tym silniku byly tez limitery biegowe, w stilo one ostro ograniczaly, tutaj nie pamietam, a teraz nie mam jak sprawdzic (wczesniej zapomnialem zerknac czy cos blokuja, ale na pewno nie zmienial ich bo roznic nie bylo
    - zeby poprawic spalanie MOIM zdaniem powinien ruszyc takze poczatek wtrysku (SOI/BOI) i gorny zakres raila
    - z tego co widze to cos tam ruszyl jedna z map VNT, ale druga zostawiona tak jak była, logował to w czasie hamowania? nie bylo skokow na wykresie?
    - EGR można wyłączyć na 3 sposoby - switch (jeśli jest w programie), histerezy (jeśli są w programie), wypełnienie mapy Desired air quantity (tzw. EGR) najwyższą wartością która jest tam dostępna (EDC15, zazwyczaj wywołuje p0404 i nie jest to specjalnie dobry sposób na pozbycie się EGRa)

ktos mnie poprze? :>
    Ramzi? Kayrol? @sdero? cinek_? rybakmj? ktokolwiek? :>
    jak nie to prosiłbym o wyprowadzenie mnie z błędu
    Marcin masz 100 % rację.
    Nie odniosę się tylko do Stilo, bo nie miałem do czynienia jeszcze z tym samochodem, wiec nie powiem jak tam jest z limiterami biegów.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał david90 Zobacz post
    Mam jeszcze 3 wsady. Zerknie ktoś, który byłby najlepszy? Przypomnę tylko, że ciśnienie doładowania ustawione mam na 1.3bara.
    To nie są wsady do Twojego auta.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał david90 Zobacz post
    Panowie mam kilka wsadów do swojej alfy i chciałbym prosić bardziej obeznanych w temacie o sprawdzenie ich czy można to wgrać do auta i na dłuższą mete nic sie nie wysypie.
    Ciśnienie na turbinie mechanicznie ustawiłem 1.3bara.
    Przeglądnałem kilka tych wsadów co załączyłeś i powiem Ci ze do działu Humor się to nadaje najbardziej podobała mi się jedna mapa gdzie Duration wywalone było w górę o 55 % przy 3400 obr/min
    Diagnostyka i ChipTuning JTD, TDI, HDI, HGW ... tel: 661-104-166
    >>>> Modyfikacje softu także po przesłaniu sterownika <<<<

Użytkownik Ogier Avatar Mariano1980
    Mieszka w
    Stąporków, Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105, 1999,

Domyślnie

ile można wyciągnąć z jtd 105? chodzi mi głównie o poprawę momentu obrotowego aby płynniej wyprzedzać, nie zależy mi na v-max, jest ktoś z Kielc i okolic kto zrobi?