Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Giulietta 1.4 170, wcześniej 159 1.9 JTDM 150

Domyślnie

Dzięki chłopaki! Nie zaszkodzi się przejechac bo auto stoi kilka km ode mnie.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Nestow Zobacz post
    przy takim przebiegu znaczek byłby nadal kolorowy, a nie spolerowany ( no chyba ze ktoś jeżdżący alfa nie lubi loga marki )
    Proszę bez bzdur – co może mieć wspólnego wyblakły znaczek z przebiegiem? Nic. Tylko z warunkami atmosferycznymi i z wiekiem. Mi tylny znaczek zrobił się całkiem blady w 2 lata. To ile w tym czasie przejechałem? 60kkm?

Co do samego auta to ma strasznie słabe zdjęcia. To dobrze rokuje, auto nie jest picowane pod sprzedaż.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 30-10-2014 o 11:34

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Proszę bez bzdur – co może mieć wspólnego wyblakły znaczek z przebiegiem? Nic. Tylko z warunkami atmosferycznymi i z wiekiem. Mi tylny znaczek zrobił się całkiem blady w 2 lata. To ile w tym czasie przejechałem? 60kkm?

Co do samego auta to ma strasznie słabe zdjęcia. To dobrze rokuje, auto nie jest picowane pod sprzedaż.
    Tylny znaczek w dwa lata ? To bardzo ciekawe przeciez ani na niego światło nie pada bezpośrednio ani żaden inny czynnik. W większość aut wygląda na prawie w nowy w przeciwieństwie do przedniego który obrywa kamieniami w czasie jazdy i sie luszczy. Tak samo jest bardziej narażony na warunki atmosferyczne bo jest pierwszym elementem który sie z nimi styka.
    Wiec nie pisz ze bzdury. Co najwyżej nie pelna informacja bo może byc to połączenie wieku i przebiegu.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No akurat na tylny znaczek pada świadło... skoro go widzisz Zarówno słoneczne jak i tych co jadą za Tobą.
    Znaczki nie są jakoś super trwałe. Tylny znaczek zużywa się od nasłonecznienia, temperatur, wilgotności.

W dodatku chemia używana do mycia auta może w jakimś stopniu zaszkodzić...

Przebieg raczej nie ma tu nic do rzeczy (a nawet jeśli to w minimalnym stopniu), no chyba, że mówimy o przednim znaczku.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    (...)
    Co do niepicowanych zdjęć i samochodów pod sprzedaż:

http://www.autoscout24.pl/Details.as...000&asrc=st|fs

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał łuk4sz Zobacz post
    http://www.autoscout24.pl/Details.as...000&asrc=st|fs
    Az wtyd takie auto wystawiac, nie mowiac juz jak dbal o to auto, wnioskujac po zachowaniu srodka

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał kamorado Zobacz post
    Az wtyd takie auto wystawiac, nie mowiac juz jak dbal o to auto, wnioskujac po zachowaniu srodka
    99,9% aut sprowadzanych przez handlarzy gorzej wygląda !!

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    No akurat na tylny znaczek pada świadło... skoro go widzisz Zarówno słoneczne jak i tych co jadą za Tobą.
    Znaczki nie są jakoś super trwałe. Tylny znaczek zużywa się od nasłonecznienia, temperatur, wilgotności.

W dodatku chemia używana do mycia auta może w jakimś stopniu zaszkodzić...

Przebieg raczej nie ma tu nic do rzeczy (a nawet jeśli to w minimalnym stopniu), no chyba, że mówimy o przednim znaczku.
    Tak dokładnie mowilismy o przednim znaczku ale nie ma co dzielić włosa na czworo, znaczek to tylko drobna wskazowka.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDM 01.2011r

Domyślnie

Jedynie silnik w miarę czysty

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Nestow Zobacz post
    Tylny znaczek w dwa lata ? To bardzo ciekawe przeciez ani na niego światło nie pada bezpośrednio ani żaden inny czynnik. W większość aut wygląda na prawie w nowy w przeciwieństwie do przedniego który obrywa kamieniami w czasie jazdy i sie luszczy. Tak samo jest bardziej narażony na warunki atmosferyczne bo jest pierwszym elementem który sie z nimi styka.
    Wiec nie pisz ze bzdury. Co najwyżej nie pelna informacja bo może byc to połączenie wieku i przebiegu.
    Faktycznie – głupio się kłócić o taką bzdurę jak znaczek. Przedni znaczek od przebiegu faktycznie potrafi się zniszczyć, szczególnie od jazdy autostradowej, u mnie po prostu z przodu odpadają fragmenty logo od kontaktu z kamyczkami. Ale na tylny znaczek chyba głównie mają wpływ warunki atmosferyczne. 2 lata o których pisałem to dotyczy tego, że 2 lata temu znaczek był kolorowy i ładny, a dziś jest całkiem blady. Znaczek pewnie ma wiele lat, ale gdy kupowałem auto to nie można się było do niego przyczepić. W każdym razie dążę do tego, że wyblakły znaczek może być w aucie które stało i raczej nie powinno to nas dziwić. Fakt, że od jeżdżenia też może się niszczyć. Szczęśliwie za 25 zł można kupić nowy i cieszyć się ładnym wyglądem.