Dzięki chłopaki! Nie zaszkodzi się przejechac bo auto stoi kilka km ode mnie.
Dzięki chłopaki! Nie zaszkodzi się przejechac bo auto stoi kilka km ode mnie.
Proszę bez bzdur – co może mieć wspólnego wyblakły znaczek z przebiegiem? Nic. Tylko z warunkami atmosferycznymi i z wiekiem. Mi tylny znaczek zrobił się całkiem blady w 2 lata. To ile w tym czasie przejechałem? 60kkm?
Co do samego auta to ma strasznie słabe zdjęcia. To dobrze rokuje, auto nie jest picowane pod sprzedaż.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 30-10-2014 o 11:34
Tylny znaczek w dwa lata ? To bardzo ciekawe przeciez ani na niego światło nie pada bezpośrednio ani żaden inny czynnik. W większość aut wygląda na prawie w nowy w przeciwieństwie do przedniego który obrywa kamieniami w czasie jazdy i sie luszczy. Tak samo jest bardziej narażony na warunki atmosferyczne bo jest pierwszym elementem który sie z nimi styka.
Wiec nie pisz ze bzdury. Co najwyżej nie pelna informacja bo może byc to połączenie wieku i przebiegu.
No akurat na tylny znaczek pada świadło... skoro go widziszZarówno słoneczne jak i tych co jadą za Tobą.
Znaczki nie są jakoś super trwałe. Tylny znaczek zużywa się od nasłonecznienia, temperatur, wilgotności.
W dodatku chemia używana do mycia auta może w jakimś stopniu zaszkodzić...
Przebieg raczej nie ma tu nic do rzeczy (a nawet jeśli to w minimalnym stopniu), no chyba, że mówimy o przednim znaczku.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Co do niepicowanych zdjęć i samochodów pod sprzedaż:
http://www.autoscout24.pl/Details.as...000&asrc=st|fs
![]()
Jedynie silnik w miarę czysty![]()
Faktycznie – głupio się kłócić o taką bzdurę jak znaczek. Przedni znaczek od przebiegu faktycznie potrafi się zniszczyć, szczególnie od jazdy autostradowej, u mnie po prostu z przodu odpadają fragmenty logo od kontaktu z kamyczkami. Ale na tylny znaczek chyba głównie mają wpływ warunki atmosferyczne. 2 lata o których pisałem to dotyczy tego, że 2 lata temu znaczek był kolorowy i ładny, a dziś jest całkiem blady. Znaczek pewnie ma wiele lat, ale gdy kupowałem auto to nie można się było do niego przyczepić. W każdym razie dążę do tego, że wyblakły znaczek może być w aucie które stało i raczej nie powinno to nas dziwić. Fakt, że od jeżdżenia też może się niszczyć. Szczęśliwie za 25 zł można kupić nowy i cieszyć się ładnym wyglądem.