Negotti po roku do śmieci - oderwana gumka na środku wycieraczki.
Kolejna próba...
Negotti po roku do śmieci - oderwana gumka na środku wycieraczki.
Kolejna próba...
Alfaholik
u mnie bosch już półtora roku żyje i trochę tylko poskrzypuje przy minusowych temp., ale po zimie wpada nowy zestaw, też Bosch![]()
Ja przypadkiem trafilem na motgumy w markecie z dedykowana koncowka do 159 wiec zaryzykowalem, za komplet dalem 40 zl, przez pierwszy tydzien bajka, ale potem zaczely popiskiwac, jak narazie z nimi jezdze, czasem piszcza, czasem nie, za 40 zl nie ma tragedii.
Da się kupić wycieraczkę na tył do Brery poza ASO? Czy nie obędzie się bez cudowania z piórem?
co do wycieraczek do 159 to ja juz nie wiem co wkladac. Bosche ktore probowalem kilkukrotnie z reguly po 3 mcach zaczynaly skrzypiec a jedna przestawala zgarniac na srodku pola przed pasazerem. potem mialem unipoint I byly w miare OK, potem Negotti I tez byly fajne, ale kupilem je drugi raz za rok do nowszej TBi I juz nie bylo tak fajnie, potem kupilem Visee do Giulietty I do 159, w Giulietcie potargala sie guma po jakis 2-3tys km, w TBi po 8tys km, w Giulietcie reklamowalem dostalem nowa I narazie jest OK, ale to tez dopiero zrobione kilka tys km. Teraz w TBi (od jakiegos niecalego miesiaca) mam Champion Easyvision, I od poczatku byly problemy bo nie przylegaly w zrodkowej strefie do szyby (co prawda byly mrozy wtedy typu -5 -10C)- zauwazylem tez ze bardzo ciezko wchodzily na palak - przesmarowalem olejem ten bolec w palaku, same wycieraczki troche powyginalem, troche rozruszalem ramiona wycieraczek odchylajac je I przesmarowalem oski I teraz wydaja sie dzialac OK. Ciezko jednak powiedziec czy sie sprawdza na dluzej.
Nie kumam czemu tak ciezko jest znalezc dobra wycieraczke do 159. Niektorzy pisza zeby stosowac tylko oryginalne, moze maja racje? Ja sie juz nie przekonam bo TBi pojdzie do sprzedazy za jakis czas.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Wlasnie dzisiaj zalozylem hella. Zobaczyny ile wytrzymaja.
Od długiego czasu używałem Alca. Teraz w dwóch autach mam te wycieraczki więc wczoraj zostały założone też do Alfy.
Kupiłem wycieraczki EinParts (http://allegro.pl/wycieraczki-dedyko...264111882.html) - na razie są ok, czas pokaże jak długo. Zgarniają be zarzutu w każdym razie.
Zastąpiły jakieś podniszczone Bosche (rozmazywały a nie wycierały), ale Bosch ogólnie mam wrażenie robi szmelc - w drugim aucie w zasadzie zaraz po montażu wiedziałem że pieniądze w błoto poszły, bo smużą strasznie.
A jesteś pewien, że kupiłeś oryginalne?
U mnie Bosch mają już jeden pełen sezon i nie można mieć do nich żadnych uwag. Nie dość, że zbierają ładnie, to jeszcze bezgłośnie. Na mrozach trochę hałasowały, ale wraz ze wzrostem temperatury im przeszło.
Negotti - najgorsze wycieraczki jakie miałem w samochodach ever. Prawa często skacze, lewa rozmazuje, są głośne i słabo wycierają. Poprzednio miałem oximo i to taka typowa średnia półka, nie drażniły, ale dość szybko się zużyły.