Strona 84 z 204 PierwszyPierwszy ... 34747576777879808182838485868788899091929394134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

MMBG
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MikoConAlfa Zobacz post
    Bez przesady to nie jest fizyka kwantowa Moja księgowa normalnie odlicza VAT od FV...
    Nic dodać nic ująć

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał MikoConAlfa Zobacz post
    Bez przesady to nie jest fizyka kwantowa Moja księgowa normalnie odlicza VAT od FV...
    Chyba kogoś będzie czekała porządna korekta deklaracji... Możliwość odliczania VAT od paliwa aut z kratką została zawieszona na okres od 1.1.2011 do 31.12.2012

Mila
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał abnuk Zobacz post
    Możliwość odliczania VAT od paliwa aut z kratką została zawieszona na okres od 1.1.2011 do 31.12.2012
    swoją drogą ciekawe co wymyślą w grudniu 2012... ciekawa jestem.

Drag-On
    Gość

Domyślnie

Jako, że jestem z małżonką właśnie na etapie zakupu Giulietty (interesuje nas 1.4 MA Distinctive) raczej bez dodatków (poza ewentualnymi xenonami) chciałem Was zapytać o rabaty Na stronie Alfy dla wersji distinctive rabat wynosi do 4000. Udało sie komuś zejść poniżej tej kwoty (mówię oczywiście o wersji bez dodatków).

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Cytat Napisał Drag-On Zobacz post
    Jako, że jestem z małżonką właśnie na etapie zakupu Giulietty (interesuje nas 1.4 MA Distinctive) raczej bez dodatków (poza ewentualnymi xenonami) chciałem Was zapytać o rabaty Na stronie Alfy dla wersji distinctive rabat wynosi do 4000. Udało sie komuś zejść poniżej tej kwoty (mówię oczywiście o wersji bez dodatków).
    Ciezko mi mowic o wersji bez dodatkow, ale w wiekszosci przypadkow widac, ze rabaty to kwestia indywidualna i czesto zalezna od dealera. Roznice w cenach w tej samej konfiguracji miedzy roznymi dealerami potrafia byc spore. Poza tym warto poczekac do pazdziernika i liczyc ze pojawia sie dodatkowe rabaty of FAP na koncowke rocznika.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Mila Zobacz post
    swoją drogą ciekawe co wymyślą w grudniu 2012... ciekawa jestem.
    Pewnie zawieszenie będzie przedłużone.
    Czyżby ktoś miał Guliettę z homologacją ciężarową (zakup w 2010 r)? O ile mi wiadomo nie było możliwości takiej homologacji (informacja od dealera i od działu sprzedaży FAP).

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Rozwodzicie się nad tymi Fakturami .... Koledzy to Polska czyli bardzo pomysłowy kraj Moze kolega ma firmę transportową i jego 10 samochodów (albo jego Wujka) dostawczych jeździ na ropę. W związku z tym jak bierze FV za tankowanie Julki i "zapomina" nagle że zatankował akurat Julkę a nie Ducato Faktura jest rozliczona - Wszystko w temacie.

PS.
    Są jeszcze Faktury Zbiorcze za paliwo itp, itp, itp

Rozlicza to rozlicza - to nie forum US
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 19-09-2011 o 17:13

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał chrzanek Zobacz post
    Ciezko mi mowic o wersji bez dodatkow, ale w wiekszosci przypadkow widac, ze rabaty to kwestia indywidualna i czesto zalezna od dealera. Roznice w cenach w tej samej konfiguracji miedzy roznymi dealerami potrafia byc spore. Poza tym warto poczekac do pazdziernika i liczyc ze pojawia sie dodatkowe rabaty of FAP na koncowke rocznika.
    Potwierdzam, że rabaty bardzo (z naciskiem na słowo bardzo) zależą od dealera i Twoich umiejętności negocjacyjnych.
    Dlatego swoją kupiłem w Poznaniu mimo, że jestem z Łodzi. Rabat możesz wytargować nawet kilkanaście tysięcy złotych, oczywiście im większa kwota bazowa tym rabat również rośnie.
    Pamiętaj, że dealer o wiele chętniej zaoferuje Ci auto z bogatszym wyposażeniem w tej samej cenie niż obniżkę kwotową.
    Oczywiscie obniżkę większą wytargujesz na auto, które dealer ma już na placu. Ale nie dzwon z pytaniem ile można urwać z ceny ale z propozycją, że jesteś zainteresowana autem z wyposażeniem x ale masz na ten cel taki a nie inny budżet.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Cytat Napisał abnuk Zobacz post
    Chyba kogoś będzie czekała porządna korekta deklaracji... Możliwość odliczania VAT od paliwa aut z kratką została zawieszona na okres od 1.1.2011 do 31.12.2012
    Chyba kogoś będzie czekała porządna konsultacja u porządnej księgowej... A nie porady u "Pana Kazia na polówce"...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM Distinctive

Domyślnie

Hmm muszę powiedzieć szczerze, że po przeanalizowaniu niektórych dylematów dot. zakupu nowych samochodów w tym przypadku głównie Alfa Romeo Giulietta wszystko wygląda zupełnie inaczej od strony dealera