Jako, że jestem z małżonką właśnie na etapie zakupu Giulietty (interesuje nas 1.4 MA Distinctive) raczej bez dodatków (poza ewentualnymi xenonami) chciałem Was zapytać o rabatyNa stronie Alfy dla wersji distinctive rabat wynosi do 4000. Udało sie komuś zejść poniżej tej kwoty (mówię oczywiście o wersji bez dodatków).
Ciezko mi mowic o wersji bez dodatkow, ale w wiekszosci przypadkow widac, ze rabaty to kwestia indywidualna i czesto zalezna od dealera. Roznice w cenach w tej samej konfiguracji miedzy roznymi dealerami potrafia byc spore. Poza tym warto poczekac do pazdziernika i liczyc ze pojawia sie dodatkowe rabaty of FAP na koncowke rocznika.
Rozwodzicie się nad tymi Fakturami .... Koledzy to Polska czyli bardzo pomysłowy krajMoze kolega ma firmę transportową i jego 10 samochodów (albo jego Wujka) dostawczych jeździ na ropę. W związku z tym jak bierze FV za tankowanie Julki i "zapomina" nagle że zatankował akurat Julkę a nie Ducato
Faktura jest rozliczona - Wszystko w temacie.
PS.
Są jeszcze Faktury Zbiorcze za paliwo itp, itp, itp
Rozlicza to rozlicza - to nie forum US![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 19-09-2011 o 17:13
Potwierdzam, że rabaty bardzo (z naciskiem na słowo bardzo) zależą od dealera i Twoich umiejętności negocjacyjnych.
Dlatego swoją kupiłem w Poznaniu mimo, że jestem z Łodzi. Rabat możesz wytargować nawet kilkanaście tysięcy złotych, oczywiście im większa kwota bazowa tym rabat również rośnie.
Pamiętaj, że dealer o wiele chętniej zaoferuje Ci auto z bogatszym wyposażeniem w tej samej cenie niż obniżkę kwotową.
Oczywiscie obniżkę większą wytargujesz na auto, które dealer ma już na placu. Ale nie dzwon z pytaniem ile można urwać z ceny ale z propozycją, że jesteś zainteresowana autem z wyposażeniem x ale masz na ten cel taki a nie inny budżet.
Hmm muszę powiedzieć szczerze, że po przeanalizowaniu niektórych dylematów dot. zakupu nowych samochodów w tym przypadku głównie Alfa Romeo Giulietta wszystko wygląda zupełnie inaczej od strony dealera