Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Ktos tu narzekal na podloge w bagazniku. Akumulator jest w bagazniku i to pewnie dlatego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mi też i według mnie chodzi o nijakość, słabą wyrazistość powierzchni / przestrzeni zawartej między przednią częścią błotnika, scudetto i reflektorami. Jest ona wyoblona w rózne strony , ale w mało wyrazisty sposób, chyba brakuje tam ostrzejszych krawędzi, zdefiniowanych detali - jak ma to miejsce w 159 , gdzie każdy detal jest dosłowny, przemyslany a całość zachwyca i nie ma tam nic do poprawiania. Jedyne wytłumaczenie, to pozostawienie sobie furtki na facelifting...
Nie ośmielę sie poprawiać zawodowcówale wiem co bym zmienił...
.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Fakt, ale dziadek Giugiaro bawi teraz wnuki i nie powinno to oznaczać, że nadszedł kres pięknych i nietuzinkowych stylistycznie samochodów. Skoro młode wilki np. Mazdy potrafią być bezczelnieodważni w swoich projektach , które często budzą zachwyt, to tym bardziej Alfa powinna dysponować designerską śmietanką...
Ogólnie w społeczeństwie raczej tak. Trzeba im oddać duży skok jakości designu względem poprzednich modeli jeżeli chodzi o taką trójkę czy szóstkę.
Ja wam powiem, że Gulia w ogóle nie jest dla mnie zachwycająca. Pamiętam jak za małolata z wypiekami na twarzy marzyłem, że jak zdam prawko to kupię sobie 156. Potem przez prawie 10 lat przeskakiwałem z nogi na nogę aż mnie w końcu będzie stać na 159.
Z Gulią w ogóle tak nie mam. Może jest to samochód bardziej kompletny niż 156 i 159. Może i tylko ja tak mam, ale ja o tym samochodzie po prostu nie marzę.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.