moge liczyć na waszą pomoc,w sprawie mojego problemu z postu nr.835
moge liczyć na waszą pomoc,w sprawie mojego problemu z postu nr.835
- jaki system, na VIN 7.0 pl 32 bit alfadiag nie działa.
- notebook czy stacjonarna stacja robocza ?.
- z opisu błędu wynika że program w trybie TEST łączy się z ECU, odbiera 2 zestawy danych i na 3 dostaje time-outa.
- być może że transmisję przerywa inny nadrzędny proces, np. bluetooth.
- 1. - zmienic numer portu z COM3 na kolejny.
- 2 - jeśli to notebook , odinstalowac sterowniki od bluetootha, sprawdzić transmisję.
- 3. - odinstalować wszystkie sterowniki portów wirutalnych, programem FTclean i zainstalować sterownik od nowa.
- instalacja systemu od początku, może na osobnej partycji ?
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Jak narazie dzięki za te wskazówki bubu321.Próbuje na laptopie z XP,może coś mój laptop nie teges dlatego ze na pokładzie posiada USB1.0,postaram się na innym lakpku z visą.Cholera,a na viscie alfadiag sie zawiesza,niby próbuje łączyć sie z autem i tak w nieskończoności
Ostatnio edytowane przez arq ; 17-01-2010 o 22:54
Ja mam caly czas problem rano - wymieniono akumulator, swiece oraz przeplywomierz - bez skutku. Rano jak odpale to czasem od razu zaczyna sie dlawic czasem nie ale jechac prawie sie nie da i cos popiskuje. Mam znowu laptopa i moge sie podlaczyc ale nie wiem co pomoierzyc by wyszukac winowajce.
Z gory dziekuje za rady.
Aro u siebie jeszcze po wymianie akumulatora zrobiłem reset parametrów adaptacyjnych i auto zostawiłem bez zasilania na noc w celu resetu wszelkich map paliwa z ECU. Nie wiem czy tak się powinno robić czy nie, ale nie wymieniałem NIC WIĘCEJ i auto do dzisiaj odpala i jeździ bez problemuA miałem dokładnie tak jak Ty, auto szarpało jak chcialem ruszyć, jakbym na szkole jazdy był. Wciskałem gaz do deski jak miało okolo 1200-1500rpm żeby tylko nie zgasło przy ruszaniu. No chyba, że jeszcze coś może doprowadzić do takiego stanu auta.
Jeszcze raz, NOWY AKUS, RESET ADAPTACYJNY, NOC BEZ AKUMULATORA W CELU WYMAZANIA MAP.
po samej wymianie aku bylo już niemal idalnie... po resetach ustabilizowało się wszytko na glanc.
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Utrzymywanie tak zwanego pierwszego posta-kompendium jest w obecnej konfiguracji forum niemożliwe.
Każdy nowo napisany post staje się:
- pierwszym postem dla użytkownika zalogowanego
- ostatnim postem dla gościa niezalogowanego
Posty przesuwają się po numerach stron w miarę przyrostu ich liczby. To co było postem 1 za moment staje się postem 2. To problem nie tylko tego forum, że linki dodane do ulubionych stają się nieaktualne. Ustawiczne przeszukiwanie tego samego to strata czasu.
Wygodniejszym wydaje się być, gdy nowe posty pojawiają się na stronach przyjmujących kolejne numery narastająco, przy czym najnowszy post ma najwyższy numer i jest na stronie o najwyższym numerze - nie ma wtedy renumeracji stron postów i zawsze można linkiem po numerze strony dotrzeć do grupy wypowiedzi oglądanych miesiące wcześniej. Czyli mozna przywołać stronę z Ulubionych/Bookmarks.
Ostatnio edytowane przez salfist ; 21-01-2010 o 22:22 Powód: sprecyzowanie wypowiedzi
- albo ktoś się zbierze i napisze nowy temat o alfadiagu w dziale "Warsztat", czy "Zrób to Sam".
- o czyms takim myślałem ale obecnie zbyt absorbuje mnie nowa zabawka jaką jest oscyloskop na USB z sondami do diagnostyki samochodu.
Potrzebuję oryginalny wsad do M1.5.5 (AR 2.0TS/2000) o numerach:
Alfa - 46768470, czyli Bosch - 0.261.204.948
wersja softu 0.46.
Czy ktoś z bywalców forum może mi pomóc?
- ale jaki dokładnie ORI czy MOD.
Chodziło o plik ori, ale jeśli nie będę mieć oryginału luzem, to wyciągnę je z ECU. Bardziej potrzebuję, jak sądzę, plik do zerowania *.cod.BCB.
Mam dwie puszki ECU M1.5.5, jedną w aucie drugą w szufladzie, obie oznaczone tak samo:
46785470 : 0.261.204.948 : Bosch SW Number 1037352594
ECU w aucie ma uszkodzone piny. Chcę zamienić puszki ECU, co wiąże się z importem info z immo.