Moim zdaniem Bedek007 ma idealne felgi na zimówki. Teraz tylko zapodać jakieś minimum 17" na lato, najlepiej ori i będzie dobrze, co gwarantuje już sam kolor jego 159.
Pozdrawiam.
- Rafał
No to teraz bede miał dylemat...
Panowie witam mam takie pytanie szukam felgi 17" do swojej Belli i tak widziałem gdzieś te od Gulietty 7,5Jx17 et41 i zastanawiam sie czy pomimo różnic w oponach bo ja obecnie na 17 mam opony 225/50/17, a widziałem iż do tej feli Gulietta ma 225/45/17 ma to jakieś znaczenie... założę tą felgę i na nią opony takie jak mam teraz?
Decyzja oczywiście należy do Ciebie, jednak wydaje mi się, że ten wzór felg założony do 159-ki nie będzie Ci się podobał tak samo jak w Julliettcie.
Co do profilu opony to nie powinno być żadnej większej różnicy, z tym że z instrukcji do AR 159 wynika, że na felgach 17-calowych fabrycznie przewidziane są opony 225/50, a nie 225/45. Niektórzy pisali coś o homologacji i ew. problemach z dochodzeniem odszkodowania z AC przy niewłaściwym rozmiarze opon ale nie wiem, ile w tym prawdy...
a ja pytanko mam, bo nie wiem dokladnie czy:
6,5x16" ET-37 5x110 felgi stalowe wejda do 159'ki ?
Auto stoi biedne a jezdzic sie nie da bo łyse i letnie jeszze na nim![]()
Leń!
na pierwszej stronie jest wątek http://www.forum.alfaholicy.org/159_...e_pytanie.html i właśnie w tej sprawie było pytanie. było też w innych wątkach o felgach stalowych. na przyszłość jest coś takiego jak wyszukiwarka.